Mandescircuit in Ingelmunster even heropend.

De laatste activiteiten dateren al van 1995. Deze uitzonderlijke open deurdag was de uitgelezen kans om nog eens de sfeer van weleer op te snuiven. Frank Priem was de aanstoker en na een lange mooie rallycarriere vond hij het hoog tijd om het Mandescircuit nog eens vanonder het stof te halen. Voor veel bezoekers was het meer dan veertig jaar geleden dat ze nog voet hadden gezet op dit legendarisch rallycross circuit. Voor de gelegenheid tekenden enkele historische rallycrossauto’s present. Onder andere de beruchte VW Kevers en de ex Matti Alamaki Porsche 911 turbo 4×4 die ooit nog zegevierde op deze omloop.  Een verzamelaar uit Chimay wil de auto weer in zijn oorspronkelijke staat herstellen.

 

Tekst en foto’s

Wilfried Geerts

PS. Zelf (Alain Mervilde) hebben we op dit circuit verschillende wedstrijden en passages meegemaakt. Topper was wel toen we met de Alfasud deelnamen aan de TBR rally in 1979 en een speciale etappe op het circuit werd verreden. Nice memories.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *