MANIFESTO: HET IDEEËNLABORATORIUM VAN DACIA

  • MANIFESTO is een concept-car die de waarden van Dacia verenigt en bevestigt
  • Een essentieel maar cool voertuig, robuust voor outdoorgebruik, economisch en ecologisch performant
  • MANIFESTO is een ideeënlaboratorium met innovaties die de toekomstige seriemodellen van Dacia ten goede zullen komen

Met het concept MANIFESTO bevestigt het merk zijn unieke visie op een essentiële, coole, robuuste, betaalbare en ecologisch performante auto. Deze concept-car is een laboratorium boordevol ideeën die in verbinding staan met de natuur, het milieu respecteren en tal van innovaties voorstellen, die in sommige gevallen hun weg zullen vinden naar toekomstige Dacia-modellen.

Het concept MANIFESTO is geen stijlstudie voor een toekomstig model, maar belichaamt de ambitie van het merk om zijn klanten te begeleiden in hun groeiende enthousiasme voor buitenactiviteiten en om voort te bouwen op de waarden en kwaliteiten die ten grondslag liggen aan het succes van het Dacia-gamma.

ESSENTIEEL MAAR COOL

MANIFESTO herdefinieert de essentie om een steeds eenvoudigere en authentiekere ervaring te bieden. Er is geen filter tussen de passagiers en hun omgeving: geen deuren, geen ramen, geen voorruit. Je wordt volledig ondergedompeld in de natuur. En wat is er beter dan de achterklep te vervangen door een werkblad met tal van functies om buitenactiviteiten te ondersteunen?

De inzittenden staan dicht bij de natuur terwijl ze toch verbonden blijven met de diensten van hun smartphone: Dacia’s eenvoudige, performante en economische ‘Bring your Own Device’-benadering maakt het mogelijk om smartphones volledig te integreren in het dashboard en de boordcomputer. Dat systeem wordt reeds op verschillende modellen van het merk aangeboden en zal in de toekomst nog evolueren.

Het concept MANIFESTO onthult nog een andere innovatie die eveneens op toekomstige modellen zal worden toegepast: YouClip, een systeem waarmee je heel eenvoudig nuttige en moduleerbare accessoires kunt bevestigen.

En tot slot, omdat cool bij Dacia altijd hand in hand gaat met functioneel: de enkele koplamp – waarom zou je er twee gebruiken als één volstaat om goed te verlichten – is uitneembaar en kan worden omgevormd tot een krachtige zaklamp!

ROBUUSTE OUTDOORPARTNER

Dacia’s staan vandaag de dag bekend om hun robuustheid en betrouwbaarheid. Duster, Jogger en Sandero Stepway werpen zich bovendien op als de ideale partners voor de outdooractiviteiten van onze klanten. Het concept MANIFESTO drijft deze kwaliteiten ten top en transformeert de auto tot een echte bemiddelaar tussen mens en natuur.

Het concept MANIFESTO respecteert de basisprincipes van outdooractiviteiten met een vierwielaandrijving, een meer dan royale bodemvrijheid in combinatie met grote wielen, en een koetswerk dat de moeilijkste terreinen trotseert.

Het concept MANIFESTO is ook waterbestendig: het interieur kan met een simpele waterstraal worden gereinigd.

De uitneembare bekleding van de zetels laat zich in luttele seconden omvormen tot een slaapzak.

Het moduleerbare dak kan alle soorten bagage vervoeren dankzij bevestigingsstangen die in diverse configuraties kunnen worden ontplooid (een domein waar Dacia zich al heeft bewezen met de innovatieve moduleerbare dakstangen van Sandero Stepway, Jogger en binnenkort ook Duster).

Een specifieke, uitneembare batterij levert elektriciteit via een klassiek huishoudstopcontact, waardoor het concept MANIFESTO als een energiebron fungeert om wanneer nodig outdooractiviteiten te ondersteunen.

ECO-SMART

Met het concept MANIFESTO biedt het merk zijn visie op een wagen die zijn ecologische voetafdruk tot het minimum beperkt. Hij is compact en licht en beperkt zo zijn energieverbruik. Dat streven naar efficiëntie past Dacia al lang toe in zijn gamma, naar het voorbeeld van Jogger, die 300 kilogram lichter is dan zijn concurrenten.

De belangrijkste kunststof onderdelen van de MANIFESTO conceptcarrosserie bevatten een aanzienlijk aandeel gerecyclede materialen. Dit materiaal, dat Starkle® wordt genoemd en is gemaakt van hergebruikt polypropyleen, onderscheidt zich door zijn gespikkelde afwerking.

Ook werd het interieur ingericht met natuurlijke elementen, zoals kurk op het dashboard, en net als bij de jongste Dacia’s is het sierchroom verdwenen.

Banden zonder lucht zijn eveneens een innovatief onderdeel van de wagen omdat ze zowel ecologisch als economisch zijn. Ze komen de duurzaamheid ten goede: doordat ze niet lek kunnen gaan, kunnen ze gedurende de hele levensduur van het voertuig dienen.

 

David Durand, Directeur Design van Dacia : “Bij Dacia houden we van concrete zaken. Terwijl we nieuwe ideeën ontwikkelden en onderzochten, groeide de behoefte om verder te gaan dan 3D-simulaties en om onze ideeën in het echt te zien. Het concept MANIFESTO is niet alleen een designobject maar belichaamt ook – en vooral – onze visie. Hij verenigt tal van innovaties die soms extreem zijn in hun uitvoering maar altijd betaalbaar zijn voor de klant. Sommige daarvan zullen zeker hun weg vinden naar toekomstige Dacia’s.”

 

“We willen een productgamma opbouwen dat onze merkbelofte versterkt door ons te concentreren op de essentie en onze voertuigen aan te passen aan outdoortoepassingen. Naast onze modellen ontwikkelen we ook innovaties die ons zullen helpen om nog beter in te spelen op de behoeften en toepassingen van onze klanten. Het concept MANIFESTO fungeert als een laboratorium om nieuwe ideeën te verkennen, testen en opmaken. De versie die je vandaag ziet, zal blijven evolueren op het ritme van onze nieuwe ontdekkingen! Blijf dus op de hoogte van onze toekomstige modellen, die nog slimmer, nog meer outdoorgericht en nog meer Dacia zullen worden.” Lionel Jaillet, Directeur Productprestaties van Dacia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait