ZONOVERGOTEN EN VOLLEDIG UITVERKOCHTE 13E EDITIE VAN DE ZOUTE GRAND PRIX WEEK SLUIT AF MET ÉÉN VAN DE SUCCESVOLSTE VEILINGEN VOOR HISTORISCHE WAGENS IN EUROPA.

EEN RALLY MET 225 HISTORISCHE WAGENS, 21 LUXE AUTOMERKEN DIE UITPAKTEN MET HUN NIEUWSTE MODELLEN, DE SNELSTE ELEKTRISCHE WAGEN TER WERELD, EEN WERELDBEFAAMDE CONCOURS D’ĖLEGANCE EN EEN VEILING TER WAARDE VAN RUIM 22 MILJOEN EURO.

 

KNOKKE-HEIST, 9 OKTOBER 2022 | Afgelopen vier dagen vond in Knokke-Heist de 13e editie plaats van de ZOUTE GRAND PRIX WEEK. Het unieke karakter van het event, met ruim 600 exclusieve historische en moderne wagens en het prachtige weer, bracht heel wat volk op de been in de badstad. Zaterdag en zondag was het evenement met meer dan 10.000 betalende bezoekers dan ook helemaal uitverkocht.

 

De editie van 2022 was die van de terugkeer van het event in het straatbeeld van Knokke-Heist, met op zaterdag een gesmaakt passage door de straten van de 225 deelnemende historische wagens van de ZOUTE Rally by Stow en op zondagnamiddag de moderne droomwagens tijdens de GT Tour.  PRADO Zoute by Kindy Capital was dan weer vier dagen lang de ‘place to be’ voor iedereen die de toekomst van de automobiel wenste te ontdekken. 21 Premium automerken toonden er immers hun meest recente modellen en toonden ook wat de toekomst in petto heeft met unieke premières en conceptwagens.

Afgesloten werd er zondag met de bekendmaking van de winnaars van de ZOUTE Concours d’Ėlégance die doorging op de Royal Zoute Golf Club en ‘The ZOUTE Sale’, de veiling van historische wagens door het internationale veilinghuis Bonhams. Deze laatste wist dit jaar meteen ook door te stoten tot de belangrijkste veiling in Europa van historische wagens voor het prestigieuze veilinghuis. De 80 wagens die te koop werden aangeboden brachten in totaal 22.000.000 euro op. Het hoogste bedrag ooit in de 10-jarige geschiedenis van de ZOUTE Sale! Van twee pronkstukken van de veiling, de Ferrari 288 GTO uit 1985 en de BMW 507 Roadster uit 1957 maakte de laatste zijn favorietenrol waar met een verkoopprijs van  2.093.000 euro. Het bod van 3.400.000 euro op de Ferrari werd (voorlopig) niet weerhouden door de eigenaar. De Rolls Royce Silver Spectre uit 2015, een wagen waarvan de verbouwingswerken zijn uitgevoerd door het Belgische Carat Duchatelet, en waarvan meer één exemplaar bestaat ging voor 368.000 euro onder de hamer.

“We zijn als organisatie ontzettend blij dat we, na twee jaren beheerst door strikte covid-regels, opnieuw een editie konden neerzetten die zichtbaar en voelbaar is in de hele gemeente. Dat het publiek massaal present tekende en we zowel zaterdag als zondag ‘Sold Out’ waren, sterkt ons dat de nieuwe formule, waarmee we vorig jaar gestart zijn en die we dit jaar verder hebben uitgewerkt, in de smaak valt. Het succes sterkt ons om volgend jaar nog straffer uit de hoek te komen in onze ambitie om zowel het verleden als de toekomst van de automobiel samen te brengen op een unieke plek zoals Knokke-Heist. We zijn de gemeente dan ook zeer dankbaar met alle kansen en medewerking die ze ons geven” Aldus Filip en David Bourgoo, organisatoren van de Zoute Grand Prix Week.

ZOUTE GRAND PRIX CAR WEEK 2023 zal doorgaan van 5 tot 8 oktober 2023.

Meer informatie over deze editie en de verschillende rally’s die de komende maanden zullen plaatsvinden op www.zoutegrandprix.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait