Een 5-sterren line-up met 104 inschrijvingen waaronder 23 auto’s in de Rally 2 categorie!

Het succes van de Condroz-Huy Rally is onmiskenbaar. Met 104 ingeschreven equipes (en de sluitingsdatum is aanstaande maandag om middernacht…) mag de Royal Motor Club of Huy zich gelukkig prijzen met het aantrekken van het grootste deelnemersveld van het Belgian Rally Championship (BRC).

 

Vooral omdat de koninginnencategorie, RC2 Rally 2, sterk is met drieëntwintig auto’s: Skoda Fabia, Citroën C3 en DS3, maar ook Ford Fiesta en VW Polo GTI.

De leider in het kampioenschap, Stéphane Lefèbvre (Citroën C3), driemaal winnaar van het evenement, staat uiteraard aan de start. Mathematisch gezien hoeft hij zaterdagochtend alleen maar op het podium te eindigen om zeker te zijn van zijn Belgische kampioenstitel. Maar de Franse rijder, gesteund door Xavier Portier, zal erop gebrand zijn om zijn titel eer aan te doen door een vierde overwinning op rij te behalen in Condroz. Tegenover hem lijkt Adrian Fernémont (Skoda Fabia) het best gewapend. De renner van San Mazuin heeft al bewezen dat hij zeer snel is in de Condroz en zijn gevecht van vorig jaar met Stéphane Lefèbvre was episch. Met Samuel Maillen als ploegmaat zou een overwinning in Hoei hem bijzonder goed uitkomen. Nikolay Gryazin (Skoda Fabia), die we al genoemd hebben, zal ook aanwezig zijn. Zijn ervaring in het wereldkampioenschap zal zijn gebrek aan terreinkennis ruimschoots compenseren. En dan vechten Gino Bux en Nicolas Gilsoul (Skoda Fabia) nog steeds voor de leiding van de race sinds het begin van het seizoen. En in de Condroz zullen ze op hun best zijn. Vincent Verschueren (VW Polo GTI), die niet onder stoelen of banken steekt dat de race in ’s Huy zijn favoriet is, zal zich ook in de strijd willen mengen en dat kan hij heel goed, zoals hij in het verleden heeft bewezen.

Achter deze vier zal een stel outsiders kunnen profiteren van het kleinste foutje van de favorieten om te mikken op een Top 3: Maxime Potty (Citroën C3), Jos Verstappen (Citroën C3), gesteund door Renaud Jamoul, vorig jaar winnaar met Stéphane Lefèbvre, Bastien Rouard (Skoda Fabia) en John Wartique (Ford Fiesta), die zijn auto overnam in het JMC van Jalhay, zullen in een hinderlaag liggen. Twee “jongen” met lange tanden moeten goed in de gaten worden gehouden: Thibaut Mazuin (Skoda Fabia), uitstekende tweede in Jalhay en Charles Munster die zijn Opel Corsa Rally 4 opgaf om plaats te nemen in een door BMA ingeschreven Skoda Fabia. Anderzijds gaven Niels Reynvoet en Steve Fernandes hun Skoda Rally 2 op om terug in hun Peugeot 208 van de RC4 Rally4 klasse te stappen.

 

Op regionaal vlak zal het publiek kunnen genieten van Xavier Bouche (Skoda Fabia), Etienne Monfort (Skoda Fabia) en Emmanuel Gonay (Citroën C3). Ook Sébastien Incardona (Skoda Fabia), Cédric Verhees (Citroën C3) en Roger Hodenius (Citroën C3) komen aan het woord. Tot slot ronden de Fransman Frédéric Roussel (Citroën DS3), Emeric Rary (Skoda Fabia), de Luxemburger Steve Zimmer (Skoda Fabia), de Hollander Richard Pex (Citroën C3), Nicola Stampaert (Ford Fiesta) en ‘Master’ Jimmy D’Hondt (Ford Fiesta) het sterke veld in Rally 2 af.

 

Kris Princen, voormalig winnaar hier in Hoei, zal ook aanwezig zijn met zijn dappere Citroën DS3 WRC van de oude generatie. De Limburger, winnaar van de Sezoens Rally dit jaar, zou wel eens aan de leiding kunnen staan.

 

Voor de Porsche-rijders – er zullen er 5 aan de start staan – zal het echter moeilijker worden door de precaire grip die de tweewielaangedreven wagens zullen hinderen… Niettemin zullen Cédric Cherain, Gunther Monnens en Romain Delhez hun aandeel in de show kunnen verzekeren en naar de Top 10 kunnen streven. Henri Schmelcher en Steve Rousselet completeren de Porsche armada tegen de enige Alpine A110 RGT, ingeschreven door Chris Van Damme.

 

Merk op dat de Condroz-Huy Rally de laatste ronde van het Luxemburgs kampioenschap is. Steve Fernandes staat momenteel 3e in het klassement, net voor Charles Munster en achter Patrick Fank en Marijan Griebel.

 

Aarzel niet om naar www.condrozrally.be te gaan om uw tickets te reserveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *