Exclusieve ‘F1 Edition’ voor de E PERFORMANCE Limousine en Estate van Mercedes-AMG

Tijdelijk gelimiteerd speciaal model van de performance-hybrid vanaf de introductie leverbaar

De nieuwe Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE (gewogen brandstofverbruik gecombineerd: 6,9 l/100 km; gewogen CO2-emissie gecombineerd: 156 g/km; gewogen energieverbruik gecombineerd: 11,7 kWh/100 km)1 is een echte game changer in de 55-jarige geschiedenis van AMG. Het nieuwste model van AMG is ontwikkeld met knowhow uit de Formule 1™ en brengt daarmee state-of-the-art technologie uit de autosport naar de openbare weg. Het innovatieve hybrideconcept met elektromotor en AMG high-performance accu op de achteras combineert een onovertroffen systeemvermogen van 500 kW (680 pk) met een indrukwekkende rijdynamiek en hoge efficiëntie. Dit maakt de Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE de perfecte ambassadeur voor de AMG-aandrijfstrategie ‘Future of Driving Performance’. Met de exclusieve exterieur- en interieuruitrustingen van de speciale ‘F1 Edition’ maakt Mercedes-AMG de geëlektrificeerde toekomst nóg beter zichtbaar.

Der neue Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE (Kraftstoffverbrauch gewichtet, kombiniert: 6,9 l/100 km; CO2 Emissionen gewichtet, kombiniert: 156 g/km; Stromverbrauch gewichtet, kombiniert: 11,7 kWh/100 km) als F1 Edition.;Kraftstoffverbrauch gewichtet, kombiniert: 6,9 l/100 km; CO2 Emissionen gewichtet, kombiniert: 156 g/km; Stromverbrauch gewichtet, kombiniert: 11,7 kWh/100 km*
The new Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE (combined fuel consumption, weighted: 6.9 l/100 km; combined CO2 emissions, weighted: 156 g/km; combined electric energy consumption, weighted: 11.7 kWh/100 km) as the F1 edition.;Combined fuel consumption, weighted: 6.9 l/100 km; combined CO2 emissions, weighted: 156 g/km; combined electric energy consumption, weighted: 11.7 kWh/100 km*

De ‘F1-Edition’ is voor de Limousine en Estate vanaf de introductie eind 2022 een jaar lang leverbaar. Een opvallend onderscheidend kenmerk is de exclusieve lak MANUFAKTUR alpinegrijs uni, die wordt gecombineerd met een folie op de flanken bestaande uit een AMG-logo en een kleurverloop van grijs naar zwart. Rode sierlijnen op de flanken en op de voor- en achterskirt zorgen voor verdere kleuraccenten. De 20 inch vijf-dubbelspaaks gesmede AMG-velgen zijn matzwart. De rode velgranden zorgen voor een aantrekkelijk contrast en volgen zo het kleurenschema van de velgen van de Official FIA F1 Medical Car™ van Mercedes-AMG.

Het in de windtunnel ontwikkelde AMG-aerodynamicapakket verbetert het rijgedrag bij hoge snelheden en versterkt de dynamische visuele indruk. Aerodynamische elementen zijn onder meer de grotere frontsplitter, de opnieuw ontworpen langsdragerpanelen en de extra diffusorplaat. De Limousine heeft een spoilerrand op het kofferdeksel.

De autosportlook van de ‘F1 Edition’ wordt verder versterkt door het AMG-nightpakket I en het AMG-nightpakket II. De frontsplitter, de sierelementen in de voorspatschermen, de buitenspiegels, de sierlijst op de bovenkant van de portieren en de ruitframes zijn hierbij uitgevoerd in hoogglanzend zwart. De lamellen van de grille, de sierlijst in de achterskirt, de dubbele uitlaatsierstukken van de AMG-uitlaat en de typeaanduiding op het kofferdeksel zijn bij deze speciale versie uitgevoerd in donkerchroom. Ook de AMG-tankdop in zilverchroom met opschrift ‘AMG’ benadrukt de bijzondere positie van de uitvoering.

De getoonde cijfers zijn de WLTP CO2-cijfers die zijn gemeten volgens art. 2 Nr. 3 van Uitvoeringsverordening (EU) 2017/1153. De brandstofverbruikscijfers zijn op basis van deze cijfers berekend. Het elektrische energieverbruik is bepaald op basis van Richtlijn 2017/1151/EU.

Het interieur wordt gekenmerkt door het contrast van zwart en rood. De elegante AMG Performance-stoelen zijn bekleed met zwart nappaleder Exclusief met rode siernaden en AMG-emblemen in de hoofdsteunen. Ook standaard: rode veiligheidsgordels, de exclusieve AMG-sierdelen in carbon met rode accenten, het AMG Performance-stuurwiel in nappaleder/microvezel DINAMICA met rode siernaden en de AMG-instaplijsten met rood verlicht opschrift ‘AMG’. Finishing touch zijn de exclusieve Edition-badge en de specifieke AMG-vloermatten met rode siernaden en F1-logo.

Om deze waardevolle performance-hybrid tegen stof en krassen te beschermen, wordt elk exemplaar geleverd met een op maat gemaakte AMG-indoor car cover met F1-logo. De hoogwaardige hoes heeft een buitenlaag van scheurvast synthetisch vezelweefsel en een antistatische voering van flanel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *