YPRES HISTORIC RALLY 25-26 november 2022

Een weekend gratis genieten van historische rallysport

Zo zag het eruit in 1993....(foto Alain Mervilde)

Tijdens het laatste weekend van november kan je in Ieper en omgeving genieten van historische rallysport op hoog niveau. Op vrijdag en zaterdag staat de Bernard Degroote Ypres Historic Rally op het programma, goed voor een aantrekkelijk startveld aangevoerd door Paul Lietaer met zijn geweldige Opel Ascona 400. Daarnaast staat de Ypres Rally Regularity op het programma, waarbij de top van de Belgische en Europese regelmatigheidsrally’s van de partij is in Ieper, met een schitterende klassieke rallywagens.

Het goede nieuws is dat de fans gratis van al dit moois kunnen genieten, zowel op de sfeervolle Markt in Ieper als op de klassementsproeven. De Ypres Historic Rally gaat vrijdagavond 25 november van start met een ceremoniële start om 19h30 op de Markt in Ieper, gevolgd door een snelheidsproef van 8,17 km in Boezinge. Op zaterdag volgen nog eens 8 klassementsproeven, te beginnen met de langere versie van de proef in Boezinge (11,37 km) om 9h09, gevolgd door de proeven van Heuvelland (7,15 km) en Zonnebeke (7,15 km). In de namiddag wordt deze lus van drie proeven nog eens herhaald en de wedstrijd wordt afgesloten met een derde passage op de proeven van Heuvelland en Zonnebeke. De 9 proeven samen zijn goed voor 73,66 km tegen de klok.

Ondertussen kunnen de liefhebbers ook genieten van de Ypres Rally Regularity, die op vrijdag en zaterdag in totaal vier “closed road stages” zullen afwerken in de buurt van Ieper.

foto's: Wilfried Geerts

Wat het startveld van de Ypres Historic Rally betreft, kunnen we al een spannend gevecht voor de overwinning aankondigen tussen achtvoudig Ypres Historic-winnaar en recordhouder Paul Lietaer met zijn Opel Ascona 400 en Pieter-Jan Maeyaert met zijn indrukwekkende BMW M3 E30, de recente winnaar van de Condroz Rally in Historic. Ook Cedriek Merlevede brengt een snelle BMW M3 E30 aan de start, net als Patrick Spillebeen.

Voor het prachtige geluid van de “flat six” kunnen we rekenen op de Porsches 911 SC van Lode Dekeyser en Piet Declerq. Zij krijgen weerwerk van Fredericq Delplace, Geert Lacour en Patrick Spillebeen. Kortom, liefhebbers van de 911 worden verwend, want ook in de Ypres Rally Regularity staan ettelijke Porsches aan de start.

En dat is nog lang niet alles, want de inschrijvingen zijn nog niet afgesloten. Hou dus zeker het weekend van 25-27 november vrij voor het gratis spektakel van de historische rallysport in Ieper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait