Prestatie, progressie, variatie: de drie sleutelwoorden van NVA’s succesvol 2022 race-seizoen!

Nico Verdonck, die bekend staat om zijn snelheid en coaching-kwaliteiten (via NV Academy), kende een zeer eclectisch 2022 race-seizoen, met onder meer de 24H Series, de GT4 European Series, de 24H van Zolder en de NLS. Hieronder een terugblik! 

Pole position bij de 24H of Dubai

Voor het vierde opeenvolgende jaar begeleidde Nico Rodrigue Gillion in zijn sportprogramma, waarbij hij sprint- en endurancewedstrijden combineerde in de Aston Martin Vantage AMR GT4 van het PROsport Racing. “Het jaar begon optimaal tijdens de 24 uur van Dubai,” glimlachte Nico. “Samen met onze teamgenoten Guido Dumarey, Hugo Sasse en Mike Ortmann pakten we de pole position in onze klasse. Ook al hadden we uiteindelijk geen succes in de race (door technische problemen), begonnen we dit nieuwe competitiejaar dus met veel optimisme.

 

 

Een knappe vooruitgang in de Europese GT4 Series

 

Ongeveer vijftig GT4-auto’s op de baan, een ongelofelijk hoog niveau en twee sprintraces per weekend: de GT4 European Series – het hoofdprogramma van Rodrigue Gillion en Nico’s seizoen – is een meedogenloze leerschool! “Voor Rodrigue was er veel te ontdekken”, herinnert Nico zich. “Hij luisterde goed naar mijn advies en we boekten vlot vooruitgang. Van de twaalf races eindigden we zeven keer in de top 10 in de Pro-Am, met een 5e plaats als beste resultaat. Gezien het niveau van de concurrentie kan Rodrigue zeer tevreden zijn met zijn seizoen.

 

Achter de schermen kreeg Nico ook de gelegenheid om zijn ontwikkelingswerk voor Toyota Gazoo Racing Europe verder te zetten. Zo zijn het remsysteem (ABS), de ophanging en de motorevoluties van de Supra GT4 Evo geoptimaliseerd en herzien tijdens verschillende tests. “Ook al is het geen echte competitie, het blijft een uitdaging voor een professionele piloot,” lacht Nico. “Een fabriek vooruit helpen en als eerste op de hoogte zijn van ontwikkelingen is altijd lonend.”

Klassenoverwinning in de Nürburgring Langstrecken-Serie

De beroemde Nürburgring Nordschleife is een van de circuits waar het talent van de piloot het meest tot uiting komt en de reputatie van Nico Verdonck op deze benchmark is gevestigd. Met tien jaar ervaring op het Duitse circuit is de Belg de ideale coach voor het PROsport Racing en is hij altijd bereid zijn race-overall aan te trekken als dat de ontwikkeling van het team en de auto ten goede komt.

Nadat hij in de eerste ronde van de NLS (Nürburgring Langstrecken-Serie) onverwacht het stuur had overgenomen, zat Nico begin oktober opnieuw in de Aston Martin Vantage AMR GT3 voor de zevende ronde van het seizoen. “Door de SP9 Pro-AM-klasse te winnen en in de top vijf algemeen te eindigen, hebben we – samen met mijn teamgenoot Christoph Breuer – de grote vooruitgang van PROsport Racing aangetoond”, gaf Nico mee.    

Podium in de 24 uur van Zolder

De 24 uur van Zolder zal een van Nico’s beste herinneringen van het seizoen blijven! “Alleen al het podium in het algemeen klassement is het bewijs van de uitstekende vooruitgang van Rodrigue Gillion”. Het duo Verdonck / Gillion, dat uitkwam voor Belgium Racing, zat voor het eerste aan het stuur van een Porsche 992 GT3 Cup. Samen met hun teamgenoten Michiel Haverans en Marc Goossens kwamen de twee mannen over de finish van de Limburgse klassieker op een prachtige derde plaats algemeen, en als op één na beste Porsche Cup-auto.

 

2023 loert om de hoek!

Het jaar 2023 lijkt een jaar van continuïteit te worden voor Nico. “Het is nog wat vroeg om ons exact programma mee te delen, maar ik zal in elk geval mijn samenwerking met Rodrigue Gillion voortzetten”, zegt hij. “Door wat we met NV Academy doen, zijn we ook in staat en hebben we de capaciteit om verschillende klanten te begeleiden bij hun sportprogramma’s zodat ze hun volledige potentieel kunnen bereiken. We kijken uit naar 2023!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait