DE CLIO CUP IS KLAAR VOOR HET SEIZOEN 2023

Als erfgenaam van de R8 Gordini Cup, opgericht in 1966, heeft de Clio Cup sinds 1991 een enorm succes gekend. Sinds de introductie van de vijfde generatie Clio Cup kwamen zowel in 2021 als in 2022 meer dan 100 coureurs samen om spannendere races dan ooit op de Europese circuits af te leveren… En het beste moet nog komen!

Dertien bijeenkomsten in 2023

Altijd gericht op de verwachtingen en behoeften van zijn klanten, zal de klantenrace-afdeling van Alpine Racing in Viry-Châtillon de fundamenten van zijn beproefde concept behouden en tegelijkertijd het formaat van de discipline enigszins evolueren.

In 2023 bestaat de Clio Cup Series uit 13 ronden op de meest prestigieuze circuits van Europa en ter ondersteuning van de meest erkende kampioenschappen. De deelnemers krijgen de kans om te strijden op tien circuits die al een F1 Grand Prix hebben georganiseerd en drie iconische circuits in hun thuisland. Met name twee autosportmonumenten – Spa-Francorchamps (België) en de Nürburgring (Duitsland) – keren terug op de kalender.

Net als in 2022 zijn er negen Clio Cup Europe-rondes, met 18 races voor de meest ambitieuze deelnemers. Alleen de 16 beste resultaten tellen mee om de opvolger van Anthony Jurado te bepalen. Ondertussen zullen de regionale groepen Clio Cup France, Clio Cup Italia, Clio Cup España en Clio Cup Mid Europe vijf tot zes rondes (10 tot 12 races) hebben met zorgvuldig samengestelde en gekruiste kalenders om steeds competitievere en spectaculairere grids te garanderen.

Elke vergadering zal afzonderlijke classificaties blijven hebben – waarbij deelnemers alleen in aanmerking komen voor punten in maximaal twee groepen, waaronder Clio Cup Europe – zodat de kanshebbers in elke serie rechtstreeks tegen hun belangrijkste rivalen kunnen concurreren.

Een uniek en voordelig kader

In 2023 zullen de verschillende Clio Cup-versies meer dan ooit profiteren van de uitstekende organisatorische normen en ervaring van de klantenraceafdeling van Viry-Châtillon en de Manufacture Alpine Dieppe Jean Rédélé.

Deze expertise, die de Clio Cup al meer dan drie decennia tot een succes maakt, biedt deelnemers de mogelijkheid om hun talenten te tonen in een hoogwaardig, betrouwbaar en betaalbaar product. Wat hun niveau ook is, de deelnemers en hun teams zullen profiteren van een ongeëvenaard kader door middel van strikt identieke sportieve en technische formats op alle vergaderingen om de grootst mogelijke gelijkheid tussen iedereen te garanderen.

Deze elementen, die de kenmerken zijn van de beroemdste single-make cup, zullen worden toegevoegd aan een aantrekkelijk prijzenschema, dat gelijk en breder zal worden verdeeld over alle races, maar ook over verschillende categorieën: General, Challengers en Gentlemen Drivers.

Dankzij de steun van zijn vertrouwde partners Castrol, Michelin en Sabelt krijgt de Clio Cup meer dan € 270.000 aan prijzengeld in de aanbieding, plus een gloednieuwe Clio Cup voor de uiteindelijke winnaar van Clio Cup Europe. Bovendien blijven concurrenten recht houden op een reeks producten en diensten die in hun inzending zijn opgenomen.

Voor meer informatie over de Clio Cup in 2023, klik op hier.

Clio Cup 2023 – Kalenders
8-10 april Nogaro Clio Cup Frankrijk

Clio Cup Spanje

FFSA GT
22-23 april Monza Clio Cup Europa

Clio Cup Italië

Clio Cup Midden-Europa

GT World Uitdaging
6-7 mei Magny-Cours Clio Cup Frankrijk

Clio Cup Spanje

FFSA GT
27-28 mei Spa-Francorchamps Clio Cup Europa

Clio Cup Frankrijk

Clio Cup Italië

Clio Cup Midden-Europa

GT Open
17-18 juni Hungaroring Clio Cup Europa

Clio Cup Midden-Europa

GT Open
15-16 juli Misano Clio Cup Italië GT World Uitdaging
29-30 juli Nürburgring Clio Cup Europa

Clio Cup Frankrijk

Clio Cup Midden-Europa

GT World Uitdaging
9-10 september Red Bull Ring Clio Cup Europa

Clio Cup Italië

Clio Cup Midden-Europa

GT Open
23-24 september Valencia Clio Cup Europa

Clio Cup Spanje

GT CER
7-8 oktober Le Castellet Clio Cup Frankrijk

Clio Cup Italië

Clio Cup Spanje

FFSA GT
14-15 oktober Zandvoort Clio Cup Europa

Clio Cup Midden-Europa

GT World Uitdaging
28-29 oktober Imola Clio Cup Europa

Clio Cup Italië

ACI GT
11-12 november Barcelona Clio Cup Europa

Clio Cup Frankrijk

Clio Cup Spanje

Raceweekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *