De DS Automobiles DS E-TENSE FE23-auto’s zetten een sterke show neer tijdens de pre-season test in Valencia DOWNLOADEN

  • Pre-season tests voor het ABB FIA Formula E World Championship zijn vanmiddag afgesloten in Valencia (Spanje).
  • De twee DS E-TENSE FE23-auto’s bestuurd door regerend kampioen Stoffel Vandoorne en Jean-Eric Vergne – de enige tweevoudig kampioen in de geschiedenis van de serie – toonden een solide prestatie toen de 22 auto’s van de derde generatie voor het eerst de baan op gingen
  • De eerste race van seizoen 9 vindt plaats in Mexico op 14 januari volgend jaar.

 

De traditionele pre-season tests voor het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap vonden plaats op het beroemde Ricardo Tormo circuit in Valencia, Spanje, van 13-16 december.

Gedurende zeven getimede sessies gingen de 11 teams die deelnamen aan seizoen 9 voor het eerst de strijd aan in hun volledig elektrische, derde generatie, volledig elektrische eenzitters. Het was een ware vuurdoop waaruit het DS PENSKE-team tevoorschijn kwam met enkele sterke prestaties met dank aan Stoffel Vandoorne en Jean-Eric Vergne in de DS E-TENSE FE23. De regerend kampioen en tweevoudig titelhouder in de Formule E plaatsten beiden hun nieuwe eenzitters ontwikkeld door DS Performance naar de top van de tijdenlijsten, ondanks enkele felle concurrentie.

Deze resultaten bleken zeer bemoedigend voor DS Automobiles en zijn partner PENSKE AUTOSPORT voor de eerste race van seizoen 9, die op 14 januari 2023 in Mexico zal plaatsvinden.

 

Eugenio Franzetti, directeur van DS Performance:

“Na heel hard gewerkt te hebben aan de ontwikkeling van de DS E-TENSE FE23, hebben de Valencia tests eindelijk plaatsgevonden. Daar was het voor ons allemaal mogelijk om samen te komen en de prestaties van onze concurrenten te begrijpen. Het was een intens weekend dat ons een aantal zeer positieve signalen gaf, maar ons ook liet zien dat het niveau van de competitie extreem hoog zal zijn en dat seizoen 9 zeer nauw zal worden bevochten!”

 

Stoffel Vandoorne, regerend Formule E-kampioen:

“Het was echt spannend om terug te zijn in Valencia voor deze pre-season tests! De sessies waren zeer positief voor ons. We hebben veel geleerd over onze nieuwe auto. Nu hebben we een goede basis om de eerste race van het seizoen in Mexico aan te pakken!”

 

Jean-Éric Vergne, Formule E-kampioen van 2018 en 2019:

“Alles ging heel goed! Ik ben blij met de auto en met al het werk dat met het team is verricht. Deze testdagen zijn erg belangrijk om data te analyseren en uit te werken hoe we kunnen verbeteren. Natuurlijk moeten we blijven werken, maar ik heb er vertrouwen in, want onze prestaties waren hier erg goed.”

 

Kerncijfers sinds DS Automobiles in de Formule E kwam:

  • 89 wedstrijden
  • 4 kampioenschapstitels
  • 15 overwinningen
  • 44 podia
  • 22 pole positions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *