SEAT & CUPRA in Paleis 11 als pijler van de mobiliteitsstrategie van D’Ieteren

Brussels Motor Show 2023

  • 2 Belgische premières: CUPRA UrbanRebel en CUPRA e-Racer
  • Aantrekkelijke commerciële voorwaarden op beide merken, inclusief Private Lease bij SEAT
  • Persconferentie met Denis Gorteman, CEO van D’Ieteren, op vrijdag 13/1/2023 om 9u
  • Mogelijkheid tot interview van Aurélie Vanneste, directeur SEAT/CUPRA Import, op afspraak

 

Van 14 tot en met 22 januari 2023 zullen de merken SEAT en CUPRA pijlers zijn van ‘mobiliteitspaleis’ 11 waar D’Ieteren zijn volledig holistisch mobiliteitsaanbod zal tonen aan het grote publiek. Met dit aanbod wil D’Ieteren een duurzaam en vlot mobiliteitsecosysteem uitbouwen dat welzijn en welvaart in evenwicht houdt; een ecosysteem waarbinnen ook de automerken een essentieel deel uitmaken van de oplossing.

“Met CUPRA willen we in groeiende mate een marktaandeel opeisen op de markt van elektrische mobiliteit”, zegt Aurélie Vanneste. “Met een steeds breder vertakt netwerk van CUPRA-agenten, een toekomstig gamma dat steeds verder geëlektrificeerd wordt en geruggensteund door een toekomstvisie die vanaf 2035 enkel nog uitstootvrije modellen omvat, beschikken we over alle troeven om onze huidige en toekomstige commerciële ambities waar te maken.”

Die ambitie vertaalt CUPRA op de komende Brussel Motor Show in een stand die niet alleen het huidige gamma toont, maar die aan de hand van twee Belgische premières nu al vooruitblikt naar de nabije toekomst. De eerste première is een concept-car. Het gaat immers om de CUPRA UrbanRebel, een volledig elektrisch compact model dat elektromobiliteit binnen het financiële bereik wil brengen van een veel ruimer publiek. De tweede première is de CUPRA e-Racer, een volledig elektrische racebolide die de voorbije twee seizoenen telkenst het FIA ETCR-kampioenschap op zijn naam wist te schrijven.

Dat elektromobiliteit geen hol begrip is bij het jongste merk uit de Volkswagen-groep bewijst dus ook het engagement van CUPRA in elektrische raceformules waarmee het merk knowhow opbouwt en zich als elektrische avant-gardist. De deelname aan zowel ETCR (CUPRA Leon), Extreme E (CUPRA Tavascan) als Formula E bewijst dat het CUPRA-DNA veel verdergaat dan de strakke designtaal en de vooruitstrevende technologie waarvan het bestaande merkgamma al doordrongen is.

SEAT toont op de komende Brussels Motor Show de bestsellers uit zijn gamma en zet 2023 in met een bijzonder aantrekkelijk aanbod in Private Lease voor particuliere klanten. Met deze all-in-formule genieten klanten die twijfelen wat de ideale auto of aandrijving is voor hun soms snel veranderende verplaatsingsnoden een makkelijk te budgetteren all-in-formule.

SEAT op Brussels Motor Show

De SEAT-stand in Paleis 11 toont de kaskrakers uit het merkgamma: Ibiza, Arona (2x) en Ateca. Drie modellen die bij zowel de professionele als de particuliere klant bijzonder in de smaak vallen. Samen zijn ze immers goed voor bijna 60 procent van de gecumuleerde verkoop van SEAT en CUPRA in ons land. Het commerciële aanbod voor de particuliere klant is bij SEAT bijzonder aantrekkelijk dankzij een combinatie van bonussen, premies en gratis uitrusting. Het meest opvallende is echter het aanbod in Private Lease. Een overzicht van de kortingen voor particuliere klanten:

  • Overnamepremie van € 1.500 of – indien er geen overname is – een optiebonus van € 750
  • Gratis upgrade naar uitrustingsniveau Move!
  • Salonbonus van € 750 op Ibiza, Arona en Leon
  • Salonbonus van € 1.000 op Ateca en Tarraco
  • Bonus van € 1.000 op het uitrustingsniveau FR
  • Stockbonus van € 500 op Ibiza en Arona
  • Aantrekkelijk aanbod Private Lease vanaf € 215/maand met voorschot en € 285 euro/maand zonder voorschot (op Ibiza Move! – 36m/30.000 km – 15% voorschot)

Al deze kortingen zijn al geldig vanaf 2/12/2022 en lopen tot 31/1/2023. Sommige ervan kunnen gecumuleerd worden.

Private Lease

Bij SEAT zetten we vanaf het salon in januari en voor het verdere vervolg van 2023 nadrukkelijk in op Private Lease bij particuliere klanten. In tijden waarin klanten vaak niet weten wat de ideale auto of aandrijving is voor hun soms snel veranderende verplaatsingsnoden biedt een all-in-formule als Private Lease de uitgelezen oplossing.

Het gaat immers om een leasingconctract met een looptijd van 24 tot 60 maanden dat beschikbaar is voor alle motorisaties en zowel met als zonder voorschot kan worden aangegaan. Het contract omvat alle belastingen, de verzekering, het onderhoud en de voorspelbare kosten. Wie wil kan dit nog verder uitbreiden extra diensten tot zelfs een tankkaart toe. Aan het einde van het contract heeft de klant de keuze om het voertuig terug in te leveren of zijn contract te hernieuwen voor een nieuw model.

De voordelen voor de klant zijn legio: een duidelijke budgettering met een vast maandelijks bedrag, dienstverlening à la carte die alle mogelijke hinderpalen wegwerkt en flexibiliteit aan het einde van het contract.

CUPRA op Brussels Motor Show

Met twee premières ​ – CUPRA UrbanRebel en CUPRA e-Racer– is CUPRA zonder meer een van de blikvangers in Paleis 11 tijdens Brussels Motor Show. Terecht, want het merk CUPRA is aan een steile opmars bezig.

Zo groeide het verkoopvolume de voorbije jaren systematisch. Concreet nam de Belgische CUPRA-verkoop toe van 46 in 2020 (full year) naar 1.029 auto’s in 2021 (full year) en 3.305 auto’s in 2022 (YTD op 1/12/2022), of bijna 33 procent van de gecumuleerde verkoop van de merken SEAT en CUPRA. De eerste factor die bijdraagt tot dit succes is de uitbreiding van het merkgamma dat nu naast Ateca, Leon (vijfdeurs en Break) en Formentor ook de volledig elektrische Born omvat.

Dit gamma wordt begin 2023 nog verder uitgebreid met nieuwe, toegankelijke motorversies voor de CUPRA Leon vijfdeurs en Break: een 1.5 TSI (110 kW/150pk) met manuele versnellingsbak, een 1.5 eTSI (110 kW/150 pk) in combinatie met een DSG-automaat en een 2.0 TSI (140 kW:190 pk), eveneens met DSG-automaat.

Een tweede belangrijke factor die de visibiliteit van het merk en het commerciële succes ervan onderbouwde, is de uitbreiding van het netwerk van CUPRA-agenten. Zo steeg het aantal verkooppunten van 15 in 2021 naar 24 in 2022. Volgend jaar komen daar nog eens 9 verkooppunten bij voor een totaal van 33 en een steeds nationalere spreiding van de CUPRA-aanwezigheid.

Commerciële acties

Hoewel CUPRA dankzij zijn fiscaal vriendelijke modellen een uitgesproken fleetmerk is, geniet ook de particuliere klant bijzonder aantrekkelijke salonvoorwaarden. Een overzicht:

  • Salonbonus van € 3.000 op Leon, Formentor en Ateca
  • Salonbonus van € 1000 op Born
  • Gratis bonuspack op alle configuraties met een promopack (waarde tussen € 1.040 en € 1.870)
  • Extra bonus van € 1.000 op alle modellen
  • Stockbonus op geselecteerde Formentor-modellen van € 1.100 (€ 800 voor fleetklanten)
  • Korting van € 450 op WeCare-onderhoudscontract (op alle modellen)

Al deze kortingen zijn al geldig vanaf 2/12/2022 en lopen tot 31/1/2023. Sommige ervan kunnen gecumuleerd worden.

360°-video

Bezoekers van de CUPRA-stand in Paleis 11 zullen tijdens de Brussels Motor Show kunnen deelnemen aan een unieke activatie waarbij ze een 360°-video van zichzelf kunnen maken in een CUPRA-omgeving en met een muur van golvende ledlichten achter zich.

CUPRA e-Racer (Belgische première)

De CUPRA e-Racer is de racebolide waarmee CUPRA en ABT deelnemen aan het FIA-kampioenschap voor elektrische toerwagens, het zogeheten ETCR. En met succes want zowel twee seizoenen geleden als het voorbije seizoen wist CUPRA zich tot kampioen te kronen.

De racebolide wordt aangedreven door vier elektromotoren op de achteras en door een vloeistofgekoeld batterijpakket van 65 kWh. Het geheel is goed voor een maximaal systeemvermogen van 500 kW (680 pk) en een maximumkoppel van 960 Nm. Daarmee accelereert de CUPRA e-Racer in 3,2 seconden naar 100 km/u en haalt hij een topsnelheid van 270 km/u.

CUPRA UrbanRebel Concept (Belgische première)

In 2025 zal CUPRA zijn elektrische stadsauto UrbanRebel commercialiseren. Een auto die de klassieke conventies doorbreekt, emoties oproept en ontworpen en ontwikkeld werd om het over een andere boeg te gooien. De voorbode voor dit model, de CUPRA UrbanRebel Concept, staat tijdens de Brussels Motor Show centraal op de CUPRA-stand in Paleis 11.

“De CUPRA UrbanRebel wordt het belangrijkste project voor ons in de komende jaren, want hij is een sleutelelement onze transitie naar een volledig elektrisch merk. Wij nemen het voortouw in de clusterontwikkeling van de voertuigengreop die duurzame stadsmobiliteit democratischer wil maken, voor verschillende merken binnen de Volkswagen-groep”, zegt Werner Tietz, Vice-President for Research & Development at CUPRA.

De technische basis is het MEB Small-platform van de Volkswqgen-groep. Hij wordt 4,03 meter lang, krijgt voorwielaandrijving en zal maximaal inzetten op duurzaamheid met een doorgedreven gebruik van gerecycleerde polumeren en biologische materialen. Hij combineert 3D geprinte en 3D geweven elementen tot een waardeverhogend design.

Zijn lichtgewichtontwerp voor koetswerk en interieur in combinatie met de 116 kW (226 pk) sterke electromotor helpen de UrbanRebel aan een sprinttijd van 6,9 seconden naar de 100 km/u. Het rijbereik van de Range-uitvoering zal tot 440 km bedragen.

De CUPRA UrbanRebel Concept werd voor het eerst onthuld op de IAA in München in 2021 en is sinds kort virtueel beschikbaar in Forza Horizon 5.

Beide premières vertalen binnen hun eigen segment het CUPRA-DNA dat veel verdergaat dan de strakke designtaal en de vooruitstrevende technologie waar het bestaande merkgamma al van doordrongen is. En voor wie niet kan wachten: de UrbanRebel is samen met de CUPRA Tavascan Extreme E nu al digitaal actief op het gamingplatform Forza Horizon 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait