Hennessey viert 10e Venom F5 Hypercar Delivery

  • Dubbelcijferige leveringen sluiten een succesvol jaar van Venom F5-ontwikkeling, productie en evaluatie af
  • Laatste klant neemt levering van een metallic blauwe F5 Coupe bij Hennessey Special Vehicles in Sealy, Texas
  • Hennessey is van plan om in 2023 meer dan 20 Venom F5 hypercars te leveren 

Afbeeldingen — Hennessey viert 10Þ Venom F5 Hypercar Levering: DOWNLOAD

Sealy, Texas (4 januari 2023) – Hennessey, de in Texas gevestigde hypercarfabrikant en maker van high-performance voertuigen, leverde tijdens de feestdagen een mijlpaal 10e Venom F5 aan zijn eigenaar. De opvallende metallic blauwe F5 Coupe, met briljant witte strepen, werd geleverd bij Hennessey Special Vehicles in Sealy, waar een gespecialiseerd team de hypercar produceert in een speciale faciliteit.

Ondertekend voor volledige productie in maart 2022 door oprichter en CEO John Hennessey, plus chief engineer John Heinricy, heeft het Hennessey Special Vehicles-team nu meer dan een dozijn F5 Coupes en Roadsters verzameld. Vorige week werden 10 productie-eenheden met de hand aan klanten geleverd – een gezamenlijk vermogen van meer dan 18.000 pk!

John Hennessey, oprichter en CEO van het bedrijf: “De productie van een hypercar vereist een teaminspanning op wereldwijde schaal, en ik kan niet trotser zijn op onze prestaties. Elke op maat gemaakte opdracht is visueel verbluffend, een fantasierijke verzameling kleuren en materialen die passen bij een voertuig van dit kaliber. Onze klantenkring zijn enthousiast over de Venom F5 en gewoon verbaasd over de prestaties.”

De productiesnelheid neemt maandelijks toe, ondanks aanhoudende uitdagingen in de toeleveringsketen, en Hennessey verwacht in 2023 meer dan 20 Venom F5-hypercars te leveren. Het bedrijf, dat is uitgegroeid tot meer dan 90 fulltime teamleden, wanneer Hennessey Performance and Tuner School wordt opgenomen, is van plan zijn productiecapaciteit dit jaar verder uit te breiden.

Terwijl alle 24 Venom F5 Coupe-opdrachten in 2021 uitverkocht waren, biedt Hennessey nog steeds de Venom F5 Roadster aan – een variant met open dak van de 300 + mph hypercar. Bouwplaatsen kunnen worden gereserveerd door het verkoopteam van Hennessey Special Vehicles te bellen op +1 979.885.1300 of HennesseySpecialVehicles.com te bezoeken.

-Eindigt-

Over Hennessey
De Hennessey-activiteiten, gevestigd in Sealy, Texas, omvatten Hennessey Special Vehicles, Hennessey Performance (HPE), Tuner School en het Lonestar Motorsports Park. Het bedrijf heeft meer dan 12.000 voertuigen opnieuw ontworpen voor prestatieliefhebbers over de hele wereld om ongeëvenaarde rijplezier te leveren. Naast het aanpassen van een breed scala aan sport- en muscle cars sinds 1991, past het bedrijf zijn high-performance expertise ook toe op vrachtwagens en SUV’s – en beschikt het over zijn eigen hypercars – de Venom GT en de Venom F5.

Elk Hennessey-product is dyno-bewezen, volledig track-getest, straatlegaal en gegarandeerd. Klanten kunnen kiezen uit op de weg voorbereide prestatiegerichte auto’s van Hennessey van een breed scala aan merken, waaronder Cadillac, Chevrolet, Dodge, Ford en Jeep, die allemaal profiteren van een groot aantal hoogwaardige upgrades.

Met een eigen testbaan, een technisch curriculum voor aspirant-tuners, meer dan 90 teamleden en de capaciteit om aan 40-50 voertuigen tegelijk te werken, is Hennessey Performance een van ’s werelds toonaangevende gespecialiseerde voertuigtechnische bedrijven. De twin-turbocharged, 6,6-liter V8 Venom F5 hypercar verkocht in 2021, met klantleveringen van 2021-2023. Een Roadster-variant voegde zich in 2022 bij de F5 Coupe, ook met 1.817 pk en in staat tot snelheden van meer dan 300 mph. Het bedrijf levert als nooit tevoren zijn missie om ‘snelle auto’s sneller te maken’.

HennesseySpecialVehicles.com | HennesseyPerformance.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait