Polestar-voertuigen krijgen de nieuwste Google-technologie voor in de auto

  • Google’s nieuwe HD-kaart om bestaande rijhulpsystemen te verbeteren en autonoom rijden in de toekomst te ondersteunen
  • Acties op afstand worden uitgerold voor Polestar 2

 

GOTHENBURG, ZWEDEN – 05 januari 2023. Polestar-voertuigen zullen profiteren van de nieuwste verbeteringen en ontwikkelingen die Google op CES 2023 toont. De innovaties omvatten Google’s nieuwe HD-kaart die zal voor het eerst gebruikt zal worden in Polestar 3, en de uitrol van acties op afstand voor Polestar 2.

 

“Deze ontwikkelingen zijn het directe resultaat van onze sterke relatie met Google en tonen de voordelen van de integratie van het innovatieve Android Automotive OS in onze auto’s,” zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar.

 

Het is de bedoeling dat de Polestar 3 de eerste auto ter wereld wordt met Google’s nieuwe HD-kaart – een uitgebreide kaart die zeer gedetailleerde en actuele weginformatie biedt. Met de HD-kaart kan Polestar zijn voertuigsensortechnologie combineren met de nauwkeurige rijstrook- en lokalisatiegegevens van Google om rijhulpfuncties zoals Pilot Assist en toekomstige autonome rijfuncties te vergemakkelijken.

 

Een HD-kaart is een zeer nauwkeurige kaart die details bevat die normaal gesproken niet beschikbaar zijn op traditionele kaarten. Het hogere detailniveau is essentieel voor de berekening van de rijhulp en verbetert de herkenning van details zoals rijstrookmarkeringen en lokalisatieobjecten, waaronder verkeersborden.

 

“Met de nieuwe HD-kaart van Google bouwen we voort op onze lange geschiedenis van het in kaart brengen van de wereld. Dit plan is speciaal ontworpen voor autofabrikanten en we zijn verheugd om te blijven samenwerken met toonaangevende merken zoals Polestar om de veiligheid en het comfort van bestuurders overal te verbeteren”, zegt Jorgen Behrens, VP en General Manager van Geo Automotive bij Google.

 

Eigenaars van een Polestar 2 kunnen hun auto nu op afstand bedienen met een compatibel Google Assistant-apparaat, met de introductie van acties op afstand. Dit maakt het mogelijk om de status van de auto te controleren en bepaalde functies te bedienen, zoals het starten van de klimaatregeling, het controleren van de accustatus en het ontgrendelen van de deuren. De functionaliteit is in eerste instantie beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten, maar zal na verloop van tijd voor meer markten worden uitgerold.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait