Lamborghini in Scandinavië: een winterkonvooi door Denemarken en Zweden

Een tour die de veelzijdigheid van de auto’s benadrukt, afgesloten met een statische presentatie van de Huracán Sterrato

Sant’Agata Bolognese/Kopenhagen, 11 januari 2023 – Winterweer ontmoedigt degenen die willen reizen niet en reizen met de auto is zeker een van de meest aangename manieren om te gaan. Bestemmingen en de route kunnen ter plekke worden gepland of besloten, net zoals snelheden kunnen worden gemoduleerd waardoor uitzichten kunnen worden bewonderd. Achter het stuur van een Lamborghini-supersportwagen worden deze privileges uitvergroot door het plezier van het maken van een reis aan boord van een meesterwerk van technologie en prestaties.

 

De deelnemers genoten ook van een presentatie van de Huracán Sterrato[1] na de recente internationale première op Art Basel in Miami Beach: de eerste supersportwagen die is ontworpen om het maximale rijplezier te bieden, zelfs als het asfalt opraakt, waarbij het concept van sportiviteit opnieuw wordt geïnterpreteerd en de waarden van het merk van “dapper, authentiek en onverwacht” worden onderstreept.

Aan het begin van de tour was de culinaire kunst van chef-kok Mattia Risaliti, die een kookworkshop en eetervaring creëerde in de suggestieve Tower of The Plant, een echo van de autokunst van Lamborghini. Een voormalige fabriek waar jarenlang containers werden gebouwd, werd later omgebouwd tot een papierfabriek en gekozen als een exclusieve Lamborghini-locatie om de parallellen te illustreren die in elke industrie bestaan als het gaat om uitmuntendheid.

De kookervaring creëerde een kans om te onderzoeken hoe de kwaliteit van grondstoffen, de kennis van hun eigenschappen en de passie om van die ingrediënten iets buitengewoons te maken, wordt gedeeld door uitzonderlijke merken. Het hebben van superieure grondstoffen alleen is niet voldoende om een uitstekend resultaat te garanderen: het is afhankelijk van de beheersing van degenen die ermee werken, met aandacht voor het gebruik van elk element en de synergieën die tussen de afzonderlijke componenten worden gecreëerd. Pas dan wordt een uniek product bedacht in de keuken, net als bij de creatie van Lamborghini’s onnavolgbare supersportwagens.

De volgende dag reden twaalf Lamborghini’s – Huracán STO[2], Huracán Tecnica[3], Urus S[4] en Urus Performante[5] – een rondweg tussen Denemarken en Zweden, beginnend vanuit Kopenhagen en op weg naar kasteel Frederiksborg, verder naar de noordkust en vervolgens naar Helsingør.

Na de overtocht met de veerboot ging de route verder langs de westkust van Zweden naar Malmö. Van daaruit, over de schilderachtige Sontbrug, keerde het konvooi terug naar Kopenhagen.

De twee- en vierwielaangedreven auto’s veroverden met gemak ijzige oppervlakken en sneeuw en leverden een emotionele dynamische ervaring in elke omgeving. Ze vervoerden hun inzittenden in luxe cabines met technologie binnen handbereik en brachten voorbijgangers in vervoering met hun felle kleuren en onmiskenbare ontwerp.

[1] Voertuig dat nog niet te koop is aangeboden en derhalve niet onder Richtlijn 1999/94/EG valt. Brandstofverbruik en emissies worden momenteel goedgekeurd.

[2] Brandstofverbruik en emissiewaarden van Huracán STO; Brandstofverbruik gecombineerd: 13,9 l/100 km (WLTP); CO2-uitstoot gecombineerd: 331 g/km (WLTP)

[3] Brandstofverbruik en emissiewaarden van Huracán Tecnica; Brandstofverbruik gecombineerd: 14,5 l/100km (WLTP); CO2-uitstoot gecombineerd: 328 g/km (WLTP)

[4] Brandstofverbruik en emissiewaarden van Urus S; Brandstofverbruik gecombineerd: 14,1 l/100km (WLTP); CO2-uitstoot gecombineerd: 320 g/km (WLTP)

[5] Brandstofverbruik en emissiewaarden van Urus Performante; Brandstofverbruik gecombineerd: 14,1 l/100km (WLTP); CO2-uitstoot gecombineerd: 320 g/km (WLTP)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait