FORD KEERT TERUG NAAR DE FORMULE 1; TECHNISCH PARTNER VAN ORACLE RED BULL RACING VOOR HET SEIZOEN 2026 EN DAARNA

  • Red Bull Powertrains en Ford gaan samenwerken aan de ontwikkeling van de hybride krachtbron van de volgende generatie die motoren zal leveren aan zowel Oracle Red Bull Racing als Scuderia AlphaTauri-teams van 2026 tot ten minste 2030
  • Ford keert terug naar de Formule 1 terwijl de FIA en F1 zijn focus op duurzaam racen en geavanceerde hybride technologieën verdiepen, terwijl het een erfenis van positieve verandering achterlaat, waar het ook racet
  • Ford zal expertise leveren op gebieden zoals batterijcel- en elektromotortechnologie, evenals besturingssoftware en -analyses voor power units.

NEW YORK, NY, 3 februari 2023 – Na meer dan twee decennia keert Ford terug in de Formule 1. De iconische Amerikaanse autofabrikant en Red Bull Powertrains gaan een strategisch technisch partnerschap voor de lange termijn aan voor de ontwikkeling van de hybride krachtbron van de volgende generatie die vanaf het Formule 2026-seizoen 1 zal worden gebruikt.

Red Bull Ford Powertrains, zal de krachtbronnen leveren voor zowel de Oracle Red Bull Racing- als Scuderia AlphaTauri-teams van 2026 tot ten minste 2030.

“Dit is het begin van een spannend nieuw hoofdstuk in het motorsportverhaal van Ford dat begon toen mijn overgrootvader een race won die ons bedrijf hielp lanceren”, aldus Bill Ford, uitvoerend voorzitter. “Ford keert, samen met wereldkampioen Oracle Red Bull Racing, terug naar de top van de sport en brengt ford’s lange traditie van innovatie, duurzaamheid en elektrificatie naar een van ’s werelds meest zichtbare podia.”

Vanaf 2023 zullen Ford en Red Bull Powertrains werken aan de ontwikkeling van de krachtbron die deel zal uitmaken van de nieuwe technische reglementen, waaronder een elektromotor van 350 kW en een nieuwe verbrandingsmotor die volledig duurzame brandstoffen kan accepteren, klaar voor het seizoen 2026.

De terugkeer van Ford naar de Formule 1 met Red Bull Racing draait allemaal om waar we als bedrijf naartoe gaan: steeds meer elektrische, softwaregedefinieerde, moderne voertuigen en ervaringen”, aldus Jim Farley, President en CEO van Ford Motor Company. “De Formule 1 zal een ongelooflijk kosteneffectief platform zijn om te innoveren, ideeën en technologieën te delen en in contact te komen met tientallen miljoenen nieuwe klanten.”

Ford zal technische expertise leveren op alle gebieden waar het waarde kan toevoegen aan het vooraan lopende WK-team. Gebieden die samen moeten worden verkend, zijn de ontwikkeling van verbrandingsmotoren en belangrijke ontwikkelingen zoals batterijcel- en elektromotortechnologie, besturingssoftware voor krachteenheden en analyses.

“Het is fantastisch om Ford via deze samenwerking weer in de Formule 1 te verwelkomen”, aldus Christian Horner, Oracle Red Bull Racing Team Principal en CEO. “Als onafhankelijke motorfabrikant om te kunnen profiteren van de ervaring van een OEM zoals Ford, staan we goed tegenover de concurrentie. Ze zijn een fabrikant rijk aan autogeschiedenis die generaties omspant. Van Jim Clark tot Ayrton Senna en Michael Schumacher, de afstamming spreekt voor zich. Voor ons als Red Bull Powertrains is het enorm spannend om het volgende hoofdstuk van die dynastie te openen, als Red Bull Ford. 2026 is nog een tijdje weg, maar voor ons begint het werk al als we kijken naar een nieuwe toekomst en een voortdurende evolutie van Oracle Red Bull Racing.”

Ford investeert $ 50 miljard om de EV-revolutie over de hele wereld te leiden. Het is het nummer 2 EV-bedrijf in de VS, gedreven door het succes van de F-150 Lightning en Mustang Mach-E, evenals de marktleider in veel markten over de hele wereld met de E-Transit. Ford werkt eraan om aan de toegenomen vraag van de consument te voldoen en een jaarlijkse run rate van 600.000 elektrische voertuigen wereldwijd te leveren tegen het einde van dit jaar en 2 miljoen wereldwijd tegen het einde van 2026 als onderdeel van zijn Ford + -plan.

In 2026 zal Ford de enige fabrikant zijn die deelneemt aan racedisciplines van grassroots motorsport tot Formule 1 bestaande uit WEC en IMSA inclusief Le Mans 24 Hours met Mustang GT3, WRC met de M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1, Baja 1000 met Ranger Raptor en Bronco, en NASCAR, NHRA en Supercars met Mustang. Ford blijft zijn race-inspanningen gebruiken om innovaties, nieuwste technologieën en software voor consumenten te versnellen en zal dit blijven doen via deze nieuwe samenwerking op het hoogtepunt van de motorsport voor toekomstige elektrische Ford-voertuigen.

“We gaan een spannend nieuw tijdperk in voor Ford Performance”, aldus Farley. “We zullen strijden om te winnen in de F1, het toppunt voor de autosport, met Red Bull Racing. Je ziet ’s werelds populairste sportcoupé, de Mustang, racen van de basis naar Australische Supercars naar NASCAR naar Le Mans. En zal bouwen aan onze off-road leiderschap in het World Rally Championship, King of Hammers en naar de Baja 1000 en meer. Al die tijd zullen we de wereld blijven prikkelen met coole demonstranten zoals SuperVan 4 en Mustang Mach-E 1400.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *