DS AUTOMOBILES EN JEAN-ÉRIC VERGNE WINNAARS IN INDIA!

  • Jean-Éric Vergne wint de Hyderabad E-Prix dankzij een topprestatie
  • Eerste overwinning van het seizoen voor DS Automobiles en DS PENSKE
  • Na een uitstekende terugslag eindigt Stoffel Vandoorne als achtste in ronde vier van seizoen 9 van het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap

 

Het eerste optreden van het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap in India stelde niet teleur! In Hyderabad, de hoofdstad van Télangana, produceerde de 100% elektrische eenzittercategorie een prachtig spektakel, met een race vol inhaalacties en wendingen en verrassingen, allemaal voor een menigte van 25.000 mensen.

Verrassingen in de race waren er misschien wel, maar de eerste overwinning van het seizoen voor de DS E-TENSE FE23 was minder een verrassing en meer een bevestiging van potentieel voor DS Performance, de racedivisie van DS Automobiles. Dit potentieel, aanwezig sinds de start van seizoen 9, werd duidelijk uit de vrije training, met Jean-Éric Vergne op de tweede plaats in de kwalificatie, op slechts twee honderdsten van een seconde van pole position.

Een paar uur later wist de enige tweevoudig kampioen in de elektrische discipline de situatie perfect te managen tijdens een E-Prix die ondanks de extreme hitte (37 graden Celsius bij de start) bijna plat liep. Nadat hij kort voor de rust van de race de leiding had genomen, gebruikte de 32-jarige Fransman al zijn ervaring en de efficiëntie van de DS E-TENSE FE23 om zijn uitdagers te weerstaan. “JEV” nam daarom zijn 11Þ overwinning in het kampioenschap, met DS Automobiles die zijn 16Þ succes in de Formule E. De overwinning heeft Vergne ook in de kampioensmix gebracht, met de Fransman als derde in het voorlopige rijdersklassement.

Ondanks dat hij slechts als 17e op de grid startte, leverde Stoffel Vandoorne ook een uitstekende prestatie, waarmee hij het indrukwekkende tempo van de DS E-TENSE FE23 bevestigde. De Belgische coureur sneed door het veld om na de geblokte vlag als zesde op de weg te eindigen, een ongelooflijke 12 behaalde plaatsen. De regerend wereldkampioen Formule E werd echter vijf seconden bestraft voor het overschrijden van de track limits, waardoor hij naar de achtste positie zakte. Toch wist Vandoorne voor de tweede keer dit seizoen nog punten te scoren.

Seizoen 9 van het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap gaat over twee weken verder op een ander gloednieuw circuit voor alle deelnemers in Kaapstad, Zuid-Afrika, op zaterdag 25 februari. Zowel de coureurs van DS Automobiles als het hele DS PENSKE-team zullen ernaar streven dit sterke momentum voort te zetten.

 

Eugenio Franzetti, directeur van DS Performance:

“Autosport is een beetje zoals het leven in het algemeen. Wanneer je hard werken en menselijke kwaliteit combineert, krijg je zeer goede resultaten. Dit is wat ik meeneem van deze grote overwinning voor JEV! Het hele team heeft zo hard gewerkt om dit prestatieniveau te vinden en onze coureurs hebben ook een prachtige race gereden. JEV was het hele weekend erg snel en Stoffel produceerde een ongelooflijke terugslag door het veld.”

 

Jean-Éric Vergne, Formule E-kampioen in 2018 en 2019:

“Uiteraard ben ik heel blij met de overwinning! Het is geweldig voor het team om terug te keren naar de top na drie echt moeilijke races. Het is duidelijk dat we een aantal goede verbeteringen hebben aangebracht en we moeten op deze manier doorgaan, maar om je de waarheid te zeggen, ik heb er alle vertrouwen in, omdat ik denk dat er in de toekomst veel ruimte voor verbetering is. Het is nu aan ons om hard te werken en meer resultaten te behalen zoals deze!”

Stoffel Vandoorne, regerend wereldkampioen Formule E:

“P8 op het einde had het resultaat iets beter kunnen zijn, dat is zeker omdat we 6e op de baan eindigden, maar helaas een straf van vijf seconden kregen voor track limits die ons een paar posities terugstoot. Over het algemeen was het een redelijk goed herstel vanaf de 17e plaats op de grid, dat is zeker nog steeds het grote punt om aan te werken, het is nog steeds vrij inconsistent tussen wanneer we snel zijn en niet zo snel, dus er is zeker wat werk te doen in de kwalificatie, want dat zal onze races gewoon zoveel beter maken. We hebben duidelijk een goed tempo in de races en met energiemanagement, maar als je zo ver terug bent en zoals de races dit jaar zijn, is het extreem moeilijk om in te halen. Het was een goede dag voor het team, JEV won de race, zeker gezien de moeilijke stand van het seizoen die we hadden, het was een verdiend resultaat. We hebben een aantal goede punten gescoord voor het team en nu moeten we ons hoofd erbij houden, blijven werken en hopelijk zetten we de opwaartse kracht voort.”

 

Kerncijfers sinds DS Automobiles in de Formule E kwam:

  • 93 wedstrijden
  • 4 kampioenschapstitels
  • 16 overwinningen
  • 45 podia
  • 21 pole positions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait