Automobili Lamborghini viert 60 jaar als icoon

Automobili Lamborghini viert zijn60-jarig jubileum in 2023 met een volledig programma van evenementen

Sant’Agata Bolognese, 15 februari 2023 – Zestig jaar geleden, in een gebied dat op dat moment open platteland was, begon de bouw van de Automobili Lamborghini-fabriek. Het bedrijf werd opgericht op 6 mei 1963 en realiseerde ferruccio Lamborghini’s droom om een fabrikant van sportwagens te worden, een industrie die toen werd gedomineerd door slechts een paar merken.

Vanaf het begin toonden de oprichter en zijn zeer jonge ingenieurs een passie voor innovatie en een verlangen om de dogma’s van de sportwagenwereld te verstoren, die echt baanbrekend waren en leidden tot een radicale revolutie. Deze waarden, die vandaag de dag nog steeds de hoeksteen van het bedrijf vormen, zouden leiden tot de geboorte van legendarische auto’s zoals de Miura, een auto die de term “supercar” bedacht en die sindsdien de hele auto-industrie heeft geïnspireerd met zijn geest en zijn styling. In de loop der jaren is Automobili Lamborghini blijven evolueren, het creëren van iconen van unieke stijl, technologie en prestaties, het inspireren van hele generaties en miljoenen mensen door het delen van zijn DNA en de waarden waarop het is gebaseerd.

Ter gelegenheid van zijn60-jarig jubileum organiseert Automobili Lamborghini wereldwijd een reeks evenementen, elk uniek maar allemaal betrokken klanten en hun Lamborghini’s; de officiële Lamborghini Clubs; en de dealers en fans over de hele wereld.

De viering vanhet 60-jarig jubileum begon op 19 januari met de opening van het gerenoveerde Lamborghini Museum in Sant’Agata Bolognese, gelegen in de oorspronkelijke fabrieksruimtes. Het museum werd speciaal voor de vieringen gerenoveerd en herschikt met de tentoonstelling The Future Began In 1963.

De Lamborghini Day Japan –60e verjaardag, die op 23 februari in Suzuka -Japan wordt gehouden, is het eerste internationale evenement dat de vieringen aftrapt. Honderden enthousiastelingen en verzamelaars zullen zich verzamelen in een van de belangrijkste markten voor het in Sant’Agata Bolognese gevestigde bedrijf.

In het Verenigd Koninkrijk zal Silverstone Circuit de locatie zijn voor Lamborghini Day UK op 29 april om het 60-jarig jubileum van het bedrijf te vieren, met naar verwachting meer dan 300 Lamborghini-eigenaren.

Het volgende belangrijke evenement is de 60° Anniversario Giro-tour in Italië die op 28 mei eindigt op het centrale plein van Bologna met het Concorso op Piazza: een concours d’elegance en feestelijk feest dat open is voor het publiek, waar honderden Lamborghini’s, verzamelaars en fans van over de hele wereld samenkomen om de illustere geschiedenis van het merk te vieren.

In de Verenigde Staten, de belangrijkste markt voor Automobili Lamborghini, staat deze zomer de ’60th Anniversary Giro’ op het programma.

In september gaat de viering vanhet 60-jarig jubileum verder in de op een na grootste interne markt van Automobili Lamborghini op het Chinese vasteland, waar Lamborghini-klanten voor het negende opeenvolgende jaar zullen deelnemen aan de kenmerkende “Giro China”. Meer dan 100 Lamborghini-eigenaren en -liefhebbers zullen samenkomen om de viering af te ronden met het “60th Anniversary Gala Dinner”.

Ook in september is Lamborghini Polo Storico, de divisie die verantwoordelijk is voor de bescherming, het behoud en de restauratie van het auto-erfgoed van het merk, van plan om de “60th Anniversary Polo Storico Tour” te organiseren die is gereserveerd voor lamborghini klassieke auto’s in Italië.

In oktober vindt op het circuit van Vallelunga in Rome het allereerste Lamborghini Festival plaats. In dit grootse evenement, dat voor het eerst wordt georganiseerd en openstaat voor alle fans, zal het Huis van Sant’Agata Bolognese het merk en zijn circuitgerichte auto’s vieren.

In november worden de Grand Finals van de Super Trofeo Lamborghini, het one-make kampioenschap gereserveerd voor de Huracán Super Trofeo EVO2-racewagens, met auto’s uit drie continenten, gehouden op het circuit van Vallelunga in Rome.

De officiële Lamborghini Clubs over de hele wereld, nu aanwezig in 24 landen met meer dan 1600 leden, plannen ook jubileumreizen en evenementen in hun respectieve landen, evenals een aantal tours in Italië met als eindbestemming het Lamborghini-hoofdkantoor in Sant’Agata Bolognese.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait