DRIE JONGE TALENTEN OM DE CASTROL-KLEUREN TE VERDEDIGEN IN 2023

Drie Clio Rally4’s worden in 2023 officieel ingeschreven in het Franse en Belgische Rallykampioenschap. Na hun uitstekende prestaties vorig jaar in Clio Trophy France Asphalte, Clio Trophy France Terre en Clio Trophy Belgium met Clio Rally5, zullen drie jonge veelbelovende rallyrijders dit seizoen naar het volgende niveau gaan met de Castrol-kleuren.

Naast de laatste voorbereidingen voor de Clio Rally3 en de aanstaande hervatting van de Clio Rally5-trofeeën over de hele wereld, zal ook de Clio Rally4 in 2023 in actie komen. Drie coureurs die de Junior-titels in hun respectievelijke competities hebben gewonnen, krijgen de kans om al hun potentieel te bevestigen door een klasse op te schuiven en hun Clio Rally5 in te ruilen voor een Clio Rally4 versierd met een opvallende livery ter ere van Castrol, een trouwe partner van Renault’s klantenrace-activiteiten.

Tom Pieri neemt deel aan vijf ronden in het Franse rallykampioenschap

Tom Pieri, een drijvende kracht in de Clio Trophy France Asphalte met vier overwinningen in de Junior-categorie en vier algemene podiumplaatsen in vijf starts, bereidt zich nu voor op de opvolger van Anthony Fotia en Romain Di-Fante.

Als beste Junior in het eindklassement won de 24-jarige uit Marseille een programma van vijf ronden met Clio Rally4, dat zal worden voorbereid door het titelwinnende team, 3P Racing by BHR… Een ploeg die hij goed kent, omdat hij in de campagne van 2022 heeft deelgenomen aan de troepen van Bastien Héron! Gesteund door zijn nieuwe codriver Alexis Maillefert zal Tom Pieri zijn seizoen starten in de Rallye Le Touquet Pas de Calais alvorens deel te nemen aan de Charbonnières, Rouergue, Mont-Blanc en Cœur de France.

Zoals alle Clio Rally4-protegés van Castrol, zal de jonge hoop profiteren van de steun van de alpine racing, Castrol, Michelin en Sabelt teams om zijn vooruitgang op elke rally te versnellen. Als derde in het Franse Junior Rally Kampioenschap in 2020 en derde in het 2022 Clio Trophy France Asphalte seizoen, heeft Tom Pieri nu de kans om zijn opmars te versnellen met een auto die zijn waarde al heeft bewezen in de voorwielaangedreven gelederen.

Florian Bouchonneau neemt het op tegen het Franse gravelrallykampioenschap

Florian Bouchonneau won de Clio Trophy France Terre en de Junior-eer na een overtuigend en consistent seizoen met drie podiumplaatsen en twee andere top-zes resultaten in de vijf evenementen op de kalender.

De 25-jarige heeft een razendsnelle opmars achter de rug sinds zijn succes in de Rallye Jeunes-operatie. Na zijn tanden te hebben gezet in het Franse Junior Rally Kampioenschap, waar hij in 2021 tweede werd, ging Florian Bouchonneau de uitdaging aan van de Clio Trophy France Terre, waar zijn regelmaat en zijn snelheid, met drie Power Stage-overwinningen op zijn naam, de concurrentie verrasten. Dankzij zijn titel won hij twee ronden in het Franse Gravel Rally Kampioenschap en heeft hij ervoor gekozen om deel te nemen aan de Terre des Causses en de Terre d’Aléria, een nieuwe editie op de nationale kalender.

Nog steeds genavigeerd door Jeanne Rey, zal hij ook profiteren van alle ervaring van Fun Meca Sport, winnaars van de Clio Trophy France Terre Teams-ranglijst voor de afgelopen twee jaar en Quentin Ribaud in zijn officiële Clio Rally4-programma in Castrol-kleuren in 2022.

Drie rondes voor Benoit Verlinde in België

Buiten Frankrijk zal ook de Clio Rally4 in actie komen, met name in België, met de officiële Castrol-kleurige Clio Rally4 toevertrouwd aan Benoit Verlinde.

Sinds hij eind 2017 zijn debuut maakte in de historische rallysport, heeft de Belg gestage vooruitgang geboekt op de Franse wegen en scoorde hij een tweede plaats in de RC5-klasse met Clio Rally5 tijdens de Rally van Monte Carlo in 2021. Runner-up in de inaugurele Clio Trophy België met twee overwinningen en twee extra podiumresultaten, de jonge ondernemer ging de uitdaging aan om terug te keren in 2022 en slaagde in zijn missie met drie overwinningen in de eerste vier evenementen om de titel veilig te stellen voor de seizoensfinale!

Benoit Verlinde stijgt nu door deel te nemen aan het Belgisch Rally Kampioenschap. Hij zal zijn klim voortzetten met zijn bijrijder Anton Dupan en een referentie in Belgische rallykringen, het Pieter Tsjoen Racing-team. In de drie ronden van zijn programma zal hij proberen zijn voormalige rivalen in het seizoen 2021 te evenaren, Gilles Pyck en Tom Rensonnet, die vorig jaar allebei vochten voor de Junior BRC-titel, beide met Clio Rally4!

 

Kalenders 2023

Tom Pieri – Frans Rally kampioenschap
16-18 maart: Rallye Le Touquet Pas de Calais
21-22 april: Rallye Rhône-Charbonnières
6-8 juli: Rallye Aveyron Rouergue Occitanie
31 augustus-2 september: Rallye Mont-Blanc Morzine
29 september-1 oktober: Rallye Cœur de France

Florian Bouchonneau – Frans Gravel Rally Kampioenschap
31 maart-1 april: Rallye Terre des Causses
1-3 juni: Rallye Terre d’Aléria
 

Benoit Verlinde – Belgian Rally Championship
18 maart: Zuid-Belgische Rally
7-8 april: TAC Rally
9-10 juni: Rally van Bertrix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait