BYD: nieuw tijdperk met Global Design Center

  • Bestuursvoorzitter Wang: “Technologie is de harde kracht van BYD, design wordt de zachte kracht van het bedrijf”
  • Hoofddesigner Wolfgang Egger van BYD werkte voor toonaangevende Italiaanse en Duitse autofabrikanten

Zaventem (België)– BYD luidt een nieuw tijdperk in met de opening van zijn nieuwe Global Design Center in het wereldwijde hoofdkantoor in Shenzhen (China). De opening van het nieuwe Design Center zal volgens BYD helpen om zijn verleden als leverancier van technologie en onderdelen om te buigen naar een toekomst waarin het bedrijf meer producten rechtstreeks aan eindgebruikers en consumenten verkoopt.

“Technologie is de harde kracht van BYD en design wordt de zachte kracht van het bedrijf”, zegt Wang Chuanfu, President en Chairman van BYD. “Zowel technologie als design moeten stevig worden aangepakt om de producten van BYD te transformeren van uitsluitend gedreven door ‘technologie’ naar benutting van de gecombineerde kracht van ‘technologie + design’.”

Het 12.600 vierkante meter grote BYD Design Center is het kloppende designhart van het bedrijf en is verantwoordelijk voor toekomstige ontwerpen voor auto’s, spoorwegen en ander vervoermiddelen. Het designteam van BYD wordt geleid door Wolfgang Egger. De in Oberstdorf (Duitsland) geboren designer heeft in eerdere functies bij vooraanstaande Italiaanse en Duitse autofabrikanten, waaronder Audi, Lamborghini en Alfa Romeo, aan tal van bekroonde auto’s gewerkt. “In 2016 kwam ik bij BYD terecht omdat ik werd aangetrokken door de mogelijkheden van het bedrijf”, legt Wolfgang Egger uit. “Samen met mijn team kunnen we BYD naar de volgende fase in EV-mobiliteit loodsen. Ik vind het leuk als mensen beginnen te glimlachen wanneer ze onze auto’s zien. Het betekent dat we met passie een aantrekkelijk design hebben gecreëerd.”

Bij BYD werkt Egger samen met een team van meer dan 600 designers uit meer dan 10 landen, waaronder Italië, Spanje, Zwitserland en Duitsland, die op meerdere locaties in de wereld ontwerpen maken voor BYD. Michele Jauch-Paganetti, Global Interior Design Director van BYD, vult zijn leidinggevende team aan en vormt de kern van het autodesignteam in het nieuwe centrum. Met behulp van zijn Global Design Center heeft BYD een hele reeks nieuwe designsystemen, -processen en -normen van wereldklasse ontwikkeld, van divergente creativiteit, digitaal ontwerpen en de productie van kleimodellen tot VR-evaluatie, ergonomische validatie, kwaliteitscontrole en kwaliteitsvalidatie.

Het designcentrum is opgezet om een open, communicatieve en creatieve werkomgeving te bevorderen, die volgens BYD een vruchtbare bodem vormt voor zijn toekomstige ontwerpen.

Het beschikt over ultramoderne designtools die het team in het creatieve proces kan gebruiken, waaronder Italiaanse vijfassige verwerkingsapparatuur voor kleimodellen, Duitse kleisnijgereedschappen die ontwerpen in minder dan 24 uur kunnen aanpassen en een VR-systeem dat 1:1 vergelijkingen van virtuele modellen op ware grootte mogelijk maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait