Polestar 2 BST edition 230 zet in op performance design

Polestar heeft een nieuwe versie van de Polestar 2 toegevoegd aan zijn Polestar Engineered-portfolio – de BST edition 230. Deze limited edition combineert aanpassingen aan het chassis – die werden ontwikkeld voor een ultieme rijervaring in de originele BST edition – met meer aandacht voor prestatiegerichte ontwerpdetails.

“Dankzij beperkte oplagen zoals de BST edition 230 kunnen we kleuren, graphics en materialen sneller en creatiever uittesten,” zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar.

De Polestar 2 BST edition 230, met een vermogen van 350 kW en 680 Nm, bevat design-upgrades, waaronder de exclusieve  groene Nebula-lakkleur, MicroSuede-textiel voor de stoelen en een inzetstuk voor het stuurwiel dat van gedeeltelijk gerecycled Nubuck-textiel is gemaakt. Naast de groene Nebula-lakkleur is het exterieur verkrijgbaar in Space (zwart). Als optionele extra voor beide kleuren kan het exterieur worden voorzien van een doorlopende streep over de gehele lengte van de carrosserie.

Alle upgrades die werden geïntroduceerd op het originele Polestar 2 BST edition 270 chassis blijven beschikbaar. Dit omvat de verlaging van de rijhoogte met 25 millimeter, speciaal ontworpen Öhlins-dempers die in twee richtingen verstelbaar zijn, veerpootstangen die 20% stijver zijn en zwarte 21 inch lichtmetalen velgen die geïnspireerd zijn op die van Polestar 1. Deze velgen zijn uitgerust met speciale Pirelli P Zero-banden van 245/35R21 die ontwikkeld zijn voor wagens in de BST-uitvoering.

Er zullen in totaal 230 eenheden worden geproduceerd voor de Europese en Noord-Amerikaanse Polestar-markten. Vanaf 21 maart 2023 kunnen geïnteresseerden de wagens online bestellen via Polestar.com. Leveringen worden verwacht vanaf het derde kwartaal van 2023.

Polestar 2 BST edition 230

Aandrijving

Dubbele motor met groot rijbereik

Pluspakket

Inbegrepen

Pilotpakket

Inbegrepen

Performance-pakket

Inbegrepen

Vermogen

350 kW (476 pk)

Koppel

680 Nm (502 lb-ft)

0-100 km/u

4.4 seconden

Topsnelheid

205 km/u

Remsysteem

Brembo 4-zuiger, 400 mm geboorde en geventileerde schijven (vooraan) Standaard 1-zuiger, 390 mm geventileerde schijven (achteraan)

BST edition 230-upgrades

MicroSuede-bekleding en stuurwielinzetstukken

21 inch gesmede wielen, gespreid

Op maat gemaakte Öhlins-dempers

2-voudig verstelbare DFV vooraan, verstelbare DFV achteraan

Op maat gemaakte Pirelli P-Zero banden 245/35 R21

Verlaagde rijhoogte (-25 mm)

Veerpootstang vooraan

Gelakte dorpels, bekleding

Spiegels in hoogglans zwart

Space of Nebula lak

Matzwarte streep (optioneel)

Einde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait