ROLLS-ROYCE BLACK BADGE WRAITH BLACK ARROW: EEN PRACHTIG EINDE VAN EEN TRANSFORMATIEF TIJDPERK

Rolls-Royce Motor Cars onthult vandaag Black Badge Wraith Black Arrow om het einde van de productie van een van de meest transformerende auto’s in de geschiedenis van het merk te markeren. Dit bespoke meesterwerk, beperkt tot slechts 12 exemplaren wereldwijd, is ook de laatste V12 coupé die Rolls-Royce ooit zal maken, terwijl het aan zijn gedurfde nieuwe elektrische tijdperk begint.

  • Rolls-Royce Motor Cars presenteert Black Badge Wraith Black Arrow Collection
  • De laatste voorbeelden van Wraith, de krachtigste Rolls-Royce in de geschiedenis
  • Collectie van 12 auto’s viert Wraith, dat transformeerde percepties van Rolls-Royce
  • De laatste V12 coupé die het merk ooit zal bouwen voor zijn volledig elektrische toekomst
  • Introduceert Gradient Paint, een van de meest complexe oppervlakken afwerkingen die Rolls-Royce ooit heeft geproduceerd
  • Ontwerpconcept geïnspireerd door Thunderbolt, die de wereld bepaalt landsnelheidsrecords in de jaren 1930
  • Bevat verlichte Thunderbolt Speedform tussen voorstoelen
  • Recordbrekende Bespoke Starlight Headliner, met 2.117 glasvezel ‘sterren’
  • Elk binnendeurpaneel gemaakt van 320 marqueteriestukken om te creëren dramatisch, tactiel oppervlak
  • Debuteert nieuwe ‘Club Leather’ interieur oppervlaktebehandeling


“Wraith is een van de belangrijkste en invloedrijkste auto’s die we hebben. hebben ooit gemaakt bij Goodwood. Zijn buitengewone kracht, prestaties en aanwezigheid opende het merk Rolls-Royce voor een geheel nieuwe groep cliënten. Het creëerde zijn eigen aanhang binnen de hedendaagse cultuur en breidde dat vervolgens verder uit in zijn alternatieve Black Badge-gedaante. Als de laatste voorbeelden van deze historische auto zich klaarmaken om te vertrekken Goodwood, we herdenken de status van Wraith als de laatste serie V12 coupé die we ooit zullen maken. Zowel Black Badge Wraith Black Arrow als zijn inspiratie, de V12-aangedreven landsnelheid record-holding Thunderbolt van de jaren dertig, vormen het hoogtepunt van vele lange jaren van prestatie, en het einde van hun respectievelijke tijdperken. Dit prachtige finale V12 coupé Collectie vangt zowel de betekenis als de geest van Wraith door het keurmerk van het merk en het weergaloze Bespoke Mogelijkheden. Een passende finale voor deze transformerende auto.”
Torsten Müller-Ötvös, Chief Executive Officer, Rolls-Royce Motor Cars

Rolls-Royce Motor Cars onthult vandaag Black Badge Wraith Black Arrow markeert het einde van de productie van een van de meest transformerende auto’s in de geschiedenis van het merk. Dit op maat gemaakt meesterwerk, beperkt tot slechts 12 voorbeelden wereldwijd, is ook het laatste V12 coupé Rolls-Royce zal ooit maken, als het begint aan zijn gedurfde nieuwe elektrisch tijdperk.

WRAITH: EEN CULTUREEL ICOON

Gelanceerd in 2013, Wraith is een van de belangrijkste en invloedrijke modellen ooit ontworpen en gebouwd bij Goodwood. Meer prestatiegericht dan zijn voorgangers Phantom en Ghost, Wraith fundamenteel veranderde percepties van Rolls-Royce en bracht nieuwe, jongere klantengroepen voor het eerst naar het merk. Het is breder culturele betekenis wordt onderstreept door talloze verwijzingen naar de Wraith in muziek, film, kunst en mode.

DE V12-AANSLUITING

Het dramatische ‘fastback’-silhouet van Wraith signaleerde de de dynamische intentie van de auto, die in 2016 verder werd versterkt, met de introductie van Black Badge Wraith: een krachtige, subversieve en zelfs krachtigere expressie van deze transformerende auto, het aanbieden van enkele van de hoogste prestatieniveaus ooit bereikt door een V12-aangedreven Rolls-Royce.

Maar bij het overwegen van hoe het einde van het Wraith-tijdperk het beste kan worden gemarkeerd, De ontwerpers en ingenieurs van Goodwood lieten zich inspireren door de Black Badge Wraith Black Arrow Collection van een even belangrijke V12 in Rolls-Royce’s lange en legendarische erfenis. In 1938 werd kapitein George Eyston – wiens gedurfde, dappere inspanningen de Black Badge-geest inkapselen – zette een wereldsnelheidsrecord op het land van 357.497 mph (575.335 km / h) met Thunderbolt, een zeven ton zware, achtwielige leviathan uitgerust met twee Rolls-Royce V12 ‘R’ Serie vliegtuigmotoren. De uitbraak van de De Tweede Wereldoorlog in het volgende jaar maakte een einde aan Eystons inspanningen; alle latere records zijn gevestigd met verschillende motortypen en configuraties, waarbij Thunderbolt voor altijd wordt verankerd als de snelste V12-aangedreven auto ooit gebouwd.

De recordpogingen van Thunderbolt vonden plaats op de legendarische Bonneville Zoutvlakten in Utah. Tegen de schittering van de briljante wit oppervlak, en onder een brandende woestijnzon, de reflecties van de gepolijste aluminium carrosserie van de auto maakte het bijna onmogelijk omo vertellen precies op het moment dat het de timingapparatuur passeerde. Eyston is eenvoudig maar ingenieuze oplossing was om een grote zwarte pijl op de auto’s te schilderen zijkanten, met een geel middencirkelmotief dat te zien was duidelijk zelfs op hoge snelheid. Dit is wat de Black Badge van vandaag geeft Wraith Black Arrow Collection zowel zijn naam als unieke historische context.

GRADIENT PAINT

Black Badge Wraith Black Arrow’s exclusieve Bespoke afwerking heeft een full colour schaalverdeling tussen twee tinten – Celebration Zilver en Zwarte Diamant. Een met glas doordrenkte ‘Crystal’ verf overlaag is aangebracht op de Black Diamond verf om de overgang tussen de twee kleuren, waardoor een opvallende bewegingsonscherpte wordt bereikt effect van voor naar achter. Deze exclusieve Bespoke techniek geeft ook het koetswerk een subtiele textuur geïnspireerd op het korstoppervlak van de Bonneville Salt Flats, geplaatst onder een hoogglans lak, die meer dan 12 uur gepolijst om een glasachtige afwerking te bereiken.

De realisatie van deze buitengewone afwerking vereiste het merk om 18 maanden oppervlaktetesten en -ontwikkeling uit te voeren voordat de marque’s Bespoke Collective van ingenieurs, ambachtslieden en ontwerpers een resultaat bereikt dat past bij rolls-royce normen. Het totaal investering in tijdontwikkeling van de materiaalchemie, toepassing techniek en oppervlakteafwerking maakt Gradient Paint een van de meest technisch complexe lakken die Rolls-Royce ooit heeft gemaakt.

CONTRASTPALET

Contrast met de verloopverf wordt geleverd door Helder Gele bumperinzetstukken en op maat gemaakte wielkrijtstrepen, subtiel herinnerend aan de gele cirkel binnen de zwarte pijl van Thunderbolt. In een andere Rolls-Royce eerst, Black Arrow’s V-veerpoten, gelegen achter de radiator grille en voor de motor, zijn ook afgewerkt in Bright Yellow, subtiel de aandacht trekken naar de V12-motor achter de Black Badge donker chromen grille omlijsting. Dit gebruik van Bright Yellow strekt zich uit tot aan de basis van de gelaagde koolstofvezel Spirit of Ecstasy van de auto, die bevat een felgeel ringdetail en een gravure van de Naam van de verzameling.

V12 LEGACY FASCIA

Ter herdenking van Rolls-Royce’s laatste V12 coupé ooit, de marque’s Bespoke Collective van ontwerpers, ambachtslieden en ingenieurs werkte samen om een uniek kunstwerk te maken voor Black Badge Wraith Black Arrow’s fascia. Het ingewikkelde, tactiele ontwerp verbeeldt vakkundig de hedendaagse V12 motor in Wraith. In overeenstemming met de Black Badge familie’s noir sfeer, het zeer complexe ontwerp – zelf het product van twee maanden ontwikkeling – is gegraveerd in een enkele plaat van zwart gecoat aluminium om het glanzende metaal eronder te onthullen, biedt een gedurfde visuele link naar thunderbolt’s gepolijste aluminium behuizing.

OP MAAT GEMAAKT FINEER

De koetsdeuren van Black Arrow zijn bekleed met open poriën Black Wood, in een complex ontwerp bestaande uit meer dan 320 multi-directionele en gelaserde marqueteriestukken die de gebarsten, onregelmatige oppervlakte van de Bonneville Salt Flats. Deze buitengewone functie ook schuift door naar het achterpaneel ‘Waterfall’, dat de twee achterstoelen scheidt.

CONSOLE SPEEDFORM

Thunderbolt onderging een reeks design iteraties tijdens zijn levensduur. De uiteindelijke vorm, waarin het de records vastlegde herdacht in Black Badge Wraith Black Arrow, is voor altijd bewaard gebleven in de verlichte, gepolijste aluminium Speedform ingekapseld achter glas op de voorconsole.

NIEUW ‘CLUB’ LEER

Binnenin is het interieur van Black Arrow voorzien van een nieuw materiaaltype speciaal ontwikkeld voor de Collectie. De armleuningen, stoelsteunen, transmissietunnel, deurdetail, deur fietstassen en onderste dashboardpaneel zijn allemaal afgewerkt in ‘Club Leather’ – de opzettelijke grotere glans en nog diepere zwarte kleuring zorgen voor een subtiel contrast met het matte Rolls-Royce natural-grain zwart leer. De natuurlijke markeringen van het leer worden opzettelijk benadrukt om het interieur meer zichtbare ‘levenslijnen’ te geven, en een dichterbij gelijkenis met wat destijds werd omschreven als “de clubfauteuil type bestuurdersstoel dat George [Eyston] boven alle andere verkiest”. In overeenstemming met het gebruik van gedurfde pulsen van de Black Badge-serie van kleur, Bright Yellow wordt gebruikt voor het leder op de voorstoel. Bovenop de zitting, de buitenste hoofdsteun is voorzien van een pijlborduurmotief, waardoor rijke, tactiele details en verwijzend naar het pijlsymbool dat op de aluminium behuizing van Thunderbolt is geschilderd om de elektrische timing mogelijk te maken apparatuur om de auto op volle snelheid te ‘zien’ en vast te leggen.

TRACK GUIDE

Wanneer het stuurwiel in een rechtuit is geplaatst positie, een donkere markering op de positie van twaalf uur wordt uitgelijnd met een vergelijkbaar patroon in de stoelen. Dit verwijst naar de zwarte lijnen eyston’s team geschilderd op de witte zoutvlakten om hem te helpen de richting te behouden – zijn enige referentiepunt bij snelheden van meer dan 350 mph. Als erkenning van de betekenis van deze markering stroomt deze spoorgeleider in een opzettelijk asymmetrische lijn van het stuur naar het stuurwiel van de bestuurder en de stoelen van de achterpassagiers.

RECORD CONSTELLATIE

Gezien de recordbrekende status van Thunderbolt, het is niet meer dan gepast dat Black Arrow een eigen plaat bevat. Het werpen van een dramatische nachtelijke sfeer over het interieur suite, Zwart Badge Wraith Black Arrow’s Bespoke Starlight Headliner bevat 2.117 glasvezelsterren – het grootste aantal ooit gezien in een Rolls-Royce auto. Allemaal individueel met de hand gerangschikt, de ‘sterren’ de Melkweg afbeelden vanuit uitgestrekte open ruimtes, en de sterrenbeelden precies zoals ze boven het zout zouden zijn verschenen Flats in Utah op 16 september 1938, de datum van Eyston’s finale, onveranderlijk record.

ZWARTE PIJL KLOK

Geïnspireerd door de analoge instrumenten van de jaren 1930, de fascia klokrand verwijst naar de rauwe, technische esthetiek van het interieur van Thunderbolt, versterkt door zwarte hand-tips die boots de zijpijlen van de originele auto na; de surround is gegraveerd met de legende ‘Bonneville’ en Thunderbolt’s eeuwige recordsnelheid voor een auto met V12-motor van 357.497 mph. Een ander ‘pijl’-detail verschijnt op de Bespoke loopvlakplaten van de auto.

ENGINE BADGE

Op de motor is een exclusieve Bespoke plaque gemonteerd cover om dit aan te geven als de laatste V12 die ooit op een Rolls-Royce coupé. Vervaardigd uit een enkel stuk gepolijst metaal, de plaquette is gegraveerd met het V12-monogram in felgeel en de legende ‘Final Coupé Collection’ in het zwart.

Alle 12 auto’s in de Black Badge Wraith Black Arrow De collectie is toegewezen aan klanten over de hele wereld.

CO2-UITSTOOT &VERBRUIK.

NEDCcorr (gecombineerde) CO2-uitstoot: 367 g/km; Brandstofverbruik: 17.5 mpg / 16.1 l/100km. WLTP (gecombineerde) CO2-uitstoot: 370-365 g/km; Brandstof verbruik: 17.2-17.4 mpg / 16.4-16.2 l/100km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait