Sabbatjaar of Porsche 911 GT3, wat denk jij….

PJM  Cracco in een   Rally2-bolide, was reeds jarenlang een traditie, verschillende bolides werden voorgereden in voorbije seizoenen , maar na de Hyundai vorig jaar en een zeer drukke werkagenda, leek het erop of een sabbatjaar kwam eraan. Maar “Jobfixers” drong aan en er kwam een  nog aantrekkelijker alternatief . Een zestal rallies in het Vlaamse land met een Porsche 911 GT3 . Wie kan daar nu neen tegen zeggen.

KODAK Digital Still Camera

Gisteren werd de wagen in de gebouwen van Inofec voorgesteld onder ruime belangstelling en het moet gezegd het is weeral eens een opvallende verschijning.

Vanaf de TAC Rally, dit weekend ,gaan wij aan de slag met een nieuw opgebouwde Porsche 991 GT3 uit de stal van Dekens Motorsport.  aldus  PJM Cracco die een sabbatjaar voor ogen had. “Maar Jobfixers had toch graag dat ik de Vlaamse BK-manches zou rijden. Uiteindelijk ontstond het idee om met een Porsche te rijden. Het is budgettair interessanter en dit programma is ook minder tijdrovend, waardoor ik het beter kan combineren met mijn werk. Met een Rally2 moet je veel rijden en testen wil je het echt goed doen, dus daar kruipt heel veel tijd in.”

KODAK Digital Still Camera

Met Jordy Cruys doet Cracco vanaf dit seizoen beroep op een “nieuwe” copiloot, aangezien Jasper Vermeulen dit jaar ook een campagne afwerkt met Vincent Verschueren. “Jasper houdt van competitie en het meestrijden vooraan, dus ik begrijp volkomen dat hij op het aanbod van Vincent is ingegaan”. “Jordy zal me navigeren in de wedstrijden die Jasper met Vincent rijdt. Hij is een logische keuze, want het is al jaren één van mijn beste vrienden. Hij heeft ook al met mijn vader gereden en heeft ervaring in een Porsche. Met Tielt, Bocholt, Ieper en de Omloop rijden we vier Vlaamse BK-manches en daarnaast staan ook nog de ORC Rally en de Hemicuda Rally op het programma. Verder rijd ik ook nog twee rallyraids met de enduromotor.”

“Wat het wordt, zien we ook dit weekend, want morgen op de “shakedown” zullen we voor het eerst met de Porsche rijden. We zijn benieuwd, meer pk’s, andere aandrijving en meer spectakel, de tijden zijn minder belangrijk, maar een top 3 bij de GT’s zou toch leuk zijn.

KODAK Digital Still Camera

Dat de wagen zal opvallen kunnen we enkel beamen, de Porsche ziet erin zijn “Jobfixers” outfit schitterend uit. https://www.facebook.com/jobfixersrally

 

Alain Mervilde

KODAK Digital Still Camera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait