‘Brick To The Future’: Kia EV6 gemaakt van 350.000 LEGO® stenen te zien op Milan Design Week

  • ‘Brick To The Future’ is een EV6 die exclusief is gemaakt van LEGO® stenen om te getuigen dat de toekomst van duurzame mobiliteit ‘steen voor steen’ wordt gebouwd
  • Het 1:1 schaalmodel van de EV6 kostte meer dan 800 uur werk en 350.000 LEGO® stenen
  • Gemaakt voor Kia Italië door BrickVision, een Italiaans bedrijf opgericht door LEGO® Certified Professional Riccardo Zangelmi
  • ‘Brick To The Future’ te zien op de Milan Design Week en vervolgens tentoongesteld in het Kia Energy House in Rome

Kia exposeert op de Milan Design Week een model van de Kia EV6 dat uitsluitend van LEGO® stenen is gemaakt.

In ‘Brick To The Future’ viert Kia de kracht van inspiratie en verbeelding met de iconische LEGO® steen. De ‘Brick To The Future’ EV6 demonstreert de oneindige vormen die de stenen mensen van alle leeftijden laten creëren en is een symbool van Kia’s nieuwe en inspirerende pad naar duurzame mobiliteit.

De meest revolutionaire en hoog gedecoreerde Kia aller tijden, de EV6 – een speciale elektrische auto gebaseerd op zijn eigen modulaire architectuur – is een concrete ambassadeur van Kia’s verschuiving naar elektrificatie.

Het 1:1 schaalmodel bestaat uit 350.000 LEGO® stenen, die elk het opvallende en inspirerende ontwerp van de EV6 benadrukken, terwijl ze ook het idee overbrengen dat de toekomst van duurzame mobiliteit ‘steen voor steen’ moet worden gebouwd. Het indrukwekkende model behoudt de ingewikkelde ontwerpdetails en unieke persoonlijkheid van de EV6.

In opdracht van Kia Italië vereiste het werk meer dan 800 uur werk van BrickVision, een bedrijf in Reggio Emilia, Italië. BrickVision is opgericht door Riccardo Zangelmi, de eerste en enige LEGO® Certified Professional in Italië. Zangelmi is erin geslaagd om zijn jeugdpassie voor LEGO® stenen om te zetten in een succesvol bedrijf. Voor de ‘Brick To The Future’ EV6 werkte zangelmi’s team vier maanden aan het project en bedacht zelfs een functionerend verlichtingssysteem om ervoor te zorgen dat de zeer onderscheidende lichtpersoonlijkheid van de EV6 vanuit elke hoek zichtbaar blijft.

Het hele proces van de bouw is gedocumenteerd in een video op het Kia Italy YouTube-kanaal. De film illustreert de verschillende fasen van het project, van concept tot uitvoering, tot en met de presentatie. De video documenteert een spannende reis, die nieuwsgierigheid en verbazing wekt in zijn creatieve en constructieve uitwerking, op gelijke voet met het pad dat Kia in 2021 is ingeslagen met de ‘Plan S’-strategie van het merk. Onder Plan S breidt Kia zijn traditionele bedrijfsmodel uit tot een echt duurzaam mobiliteitsbedrijf.

De EV2021, gelanceerd in 6, is de eerste van 15 volledig elektrische modellen die in 2027 wereldwijd door Kia worden geïntroduceerd. Gebouwd op de revolutionaire E-GMP (Electric Global Modular Platform) -architectuur van het bedrijf, zal de EV6 binnenkort worden vergezeld door de EV9, een futuristische SUV met drie rijen die is ontwikkeld met dezelfde technologie en volledig elektrisch rijden en ruimte biedt voor maximaal zeven inzittenden.

‘Brick To The Future’ wordt getoond tijdens de Milan Design Week 2023 vanaf 17 april 2023 en vervolgens tentoongesteld in het Kia Energy House in Rome.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait