De nieuwe Giulia en Stelvio “Quadrifoglio 100th Anniversario”. Een legende sinds 1923

  • Alfa Romeo viert 100 jaar iconische Quadrifoglio met de presentatie van de nieuwe Giulia en Stelvio Quadrifoglio, met de lanceringseditie ‘Quadrifoglio 100° Anniversario’ – een gelimiteerde oplage geproduceerd in slechts 100 exclusieve eenheden per model.
  • Maximale expressie van technische verfijning en technologie: 2.9 V6-motor versterkt tot 520 pk en mechanisch sperdifferentieel voor een unieke rijervaring. Veel techniek dankzij de nieuwe adaptieve full LED matrix koplampen en het nieuwe digitale instrumentenpaneel met zijn historische ’telescopische’ design.
  • Veel onderscheidende kenmerken maken het exclusief: nieuwe herdenkingsbadges ontworpen door het “Centro Stile Alfa Romeo” en nieuwe gouden remklauwen. De grille en spiegelkappen zijn van zichtbaar carbon. In het interieur verfraaien nieuwe zichtbare gouden stiksels en feestelijke badges op het dashboard een sportieve omgeving gedomineerd door carbon, met een nieuwe 3D-afwerking.
  • 15 aprilÞ, 1923 was precies de dag waarop de legendarische Quadrifoglio zijn debuut maakte op Ugo Sivocci’s “Corsa” versie van de RL, die de XIV editie van de Targa Florio won.
  • Sindsdien is de Quadrifoglio een symbool geworden van Alfa Romeo’s DNA – Italiaanse edele sportiviteit – en identificeert hij de meest high-performance auto’s van het merk; niet alleen degenen die zich bezighouden met racecircuits, maar ook de krachtigste en meest exclusieve straatauto’s.
  • Op de honderdste verjaardag, om de nieuwe Quadrifoglio te onthullen, keert Alfa Romeo terug naar de plaatsen van de Targa Florio, waar de legende begon: Sicilië is het decor voor een suggestieve shoot die niet alleen de traditie vertelt, maar ook de ‘Grote Schoonheid’ van Italië benadrukt.

Alfa Romeo’s brengt hulde aan de legende van de Quadrifoglio met 100 exclusieve eenheden en herdenkt ze op de plaats waar het verhaal van het voertuig begon: Sicilië, op de locaties van de Targa Florio.

Op 15 april 2023 is het 100 jaar geleden dat een onuitwisbaar symbool van Alfa Romeo, de Quadrifoglio, zijn debuut maakte op de raceversie van de RL tijdens de XIV-editie van de Targa Florio.
Op deze speciale verjaardag introduceert Alfa Romeo de nieuwe Giulia en Stelvio Quadrifoglio met de exclusieve herdenkingsfilm “Quadrifoglio 100
Þ Anniversario” editie. De Anniversary Edition is beperkt tot slechts 100 exemplaren voor zowel de Giulia als de Stelvio en is het resultaat van honderd jaar onderzoek naar technische uitmuntendheid dat is toegepast op race- en productievoertuigen. Zijn iconische karakter, technische zuiverheid en technologie zijn gecombineerd om hem aan de top van zijn respectieve segmenten te plaatsen, met de beste handling in zijn klasse en de vermogen-gewichtsverhouding, waardoor een directe en meeslepende unieke Alfa Romeo-rijervaring ontstaat. Veel nieuwe functies: feestelijke badges, exclusieve karakterisering en veel technologie dankzij de nieuwe adaptieve full-LED matrixkoplampen en het nieuwe volledig digitale instrumentenpaneel verfraaid met het historische ’telescoop’-ontwerp.
Om een eeuw pure sportiviteit te vieren, keert de Quadrifoglio terug naar zijn geboorteland Sicilië, omdat Alfa Romeo het eiland heeft gekozen als achtergrond voor een herdenkingsfotoshoot die, naast het vertellen van traditie, de Italiaanse “Great Beauty” en “Made in Italy” benadrukt. Na honderd jaar is de Quadrifoglio-reis nog niet ten einde, want hij wordt nog steeds opnieuw uitgevonden en geprojecteerd in een mooie toekomst die een eerbetoon is aan de successen uit het verleden.


De oorsprong van een legende

De legendarische Quadrifoglio, een symbool van Italiaanse nobele sportiviteit, is altijd synoniem geweest met de best presterende creaties van het merk. Dit geldt niet alleen voor zijn racemodellen, maar ook voor zijn krachtigste en meest exclusieve wegvoertuigen. Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan wordt het in een herdenkingsversie geïntroduceerd. Opnieuw geïnterpreteerd in een moderne sleutel, heeft het Centro Stile Alfa Romeo zijn historische logo in de toekomst van het merk geprojecteerd met behoud van zijn degelijkheid en elegantie. Bovendien heeft het kleurpunt een eigentijdse chromatische update gekregen en herinnert het aan de glorieuze voertuigen en gevierde raceoverwinningen van het merk die nu deel uitmaken van de collectieve verbeelding.
De Quadrifoglio maakt al vanaf het begin deel uit van de race- en industriële geschiedenis van Alfa Romeo. Het begon allemaal op 15 april 1923 ter gelegenheid van de XIV-editie van een van de oudste autoraces ter wereld, de Targa Florio – het prestigieuze evenement dat aan het begin van de 20
Þ eeuw, transformeerde Sicilië eenmaal per jaar in de beroemdste Europese “salon”. Intens en ongelooflijk uitdagend, de race was een van de belangrijkste mijlpalen van zijn tijd voor coureurs en kon bepaalde automodellen en hele merken op de markt brengen. Daarom hechtte Alfa Romeo in 1923 enorm veel belang aan de Siciliaanse race, door een specifieke versie van zijn RL te ontwikkelen en getalenteerde coureurs te werven.
Uiteindelijk bracht Ugo Sivocci, een belangrijke coureur van zijn tijd, de overwinning mee naar huis dankzij zijn vaardigheden en een reeks gelukkige gebeurtenissen die de keuze voor de Quadrifoglio (een klavertje vier) nog betekenisvoller zouden maken als een embleem van sportiviteit op de motorkappen van raceauto’s. Met deze overwinning werd Alfa Romeo gekatapulteerd op de berg Olympus van autofabrikanten, waarbij het symbool van de Quadrifoglio onverbiddelijk werd gekoppeld aan de legendarische voertuigen van het merk en het toneel werd geëffend voor een uitgebreide reeks dappere prestaties van onvergetelijke coureurs. Vanaf het eerste Grand Prix-kampioenschap in 1925 tot de Mille Miglia, de Targa Florio en “24-huor Le Mans” domineerde het merk vanaf dat moment de internationale racewereld. Het gelukssymbool begon echter al snel ook op te vallen op exclusieve wegvoertuigen. In feite zou de geglazuurde Quadrifoglio-badge voor het eerst verschijnen op een wegvoertuig met de Giulia Sprint GT Veloce en een traditie lanceren die tot op de dag van vandaag voortduurt. Dit zijn de krachtigste versies van het merk in hun assortiment en zijn ontworpen voor een publiek van autoliefhebbers die gepassioneerd zijn door sportief rijden.


Een gelimiteerde oplage met 100 eenheden boordevol exclusieve content: technologie, meer vermogen met 520 pk en superieure technische verfijning dankzij het sperdifferentieel

De Giulia en Stelvio “Quadrifoglio 100Þ Anniversario” edities zijn het resultaat van honderd jaar onderzoek naar technische uitmuntendheid dat is toegepast op race- en productievoertuigen. De V6-motor is verbeterd tot 520 pk (voor Europa, het VK en China) en wordt gecombineerd met het mechanische zelfblokkerende differentieel, een functie die zijn debuut maakt op deze speciale lanceringsserie. Dit is een belangrijk technisch apparaat dat, dankzij specifieke afstemming afgeleid van de ontwerpervaring van de Giulia GTA, bijdraagt aan het verbeteren van het gedrag en de tractie van de auto, het optimaliseren van de koppeloverdracht en het verhogen van de stabiliteit, wendbaarheid en snelheid in bochten.
Best in class rijdynamiek, het resultaat van verrassende lichtheid, door het gebruik van ultralichte materialen zoals aluminium voor de motor en koolstofvezel voor de aandrijfas, motorkap, spoiler en skirts. Op de Giulia blijft de actieve aerodynamica bij de carbon frontsplitter: wanneer deze wordt geactiveerd, regelt deze de kwaliteit van de luchtstroom die onder het voertuig doorgaat, waardoor de stabiliteit en prestaties toenemen. Tot slot geeft het Akrapovich uitlaatsysteem de uitlaat een onmiskenbaar geluid.
Sterke persoonlijkheid aan de buitenkant waar Giulia en Stelvio hun look vernieuwen in continuïteit met het familiegevoel van het assortiment dat wordt gekenmerkt door de ‘3+3’ koplampen, met nieuwe adaptieve Full-LED Matrix-koplampen die een antireflectie- en adaptief lichtlicht bieden voor optimale verlichting onder alle omstandigheden, wat energiebesparing, een hoge verbetering van de veiligheid en minder vermoeidheid van de ogen garandeert. Gepolijste 5-hole 19″ lichtmetalen sportvelgen voor de Giulia en 21″ voor de Stelvio met nieuwe, exclusieve gouden remklauwen. Dezelfde kostbare tint onderscheidt het embleem ter ere van 100 jaar Quadrifoglio, geplaatst op het spatbord van beide auto’s. Om nog meer sportiviteit toe te voegen, zijn voor zowel Giulia als Stelvio de grille en spiegelkappen in zichtbaar carbon. Er zijn drie kleurstellingen beschikbaar: Rosso Etna, Verde Montreal en Nero Vulcano.
Hetzelfde sportieve gevoel is te vinden in het interieur, waar er een exclusieve combinatie is van zwart en alcantara leder die wordt versterkt door nieuwe en exclusieve gouden stiksels en een innovatieve 3D-afwerking in echt carbon voor het instrumentenpaneel, de centrale tunnel en de deurpanelen. Op het dashboard is er een speciale stiksel van het nummer “100” naast een gouden Quadrifoglio. Het stuurwiel is bekleed met leer en alcantara met zwarte stiksels en koolstofvezel inzetstukken.
Of het nu gaat om de exclusieve look, technologie of connectiviteit aan boord, alle functies staan ten dienste van een kenmerkende Alfa-Romeo-rijervaring. Dit is te zien in het nieuwe instrumentenpaneel dat het historische “telescopische” ontwerp bevat en een volledig digitaal 12,3″ TFT-scherm introduceert waar u toegang hebt tot alle informatie van het voertuig en de parameters met betrekking tot de autonome rijtechnologieën. Naast de drie lay-outs die beschikbaar zijn op de gehele Alfa Romeo-lay-out (Evolved, Relax en Heritage), maakt de exclusieve ‘Race’-configuratie zijn debuut op de Quadrifoglio.
De ‘Race’-lay-out verzamelt in het centrale scherm de fundamentele informatie die elke rijder onder controle wil hebben: toerenteller, snelheidsmeter en schakellicht voor handmatig rijden. De lay-out kan worden aangepast door extra informatie, waaronder directe prestaties, in de zijknoppen te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait