EEN DERDE PODIUM VOOR DS AUTOMOBILES EN JEAN-ERIC VERGNE IN BERLIJN!

  • Jean-Eric Vergne eindigde de tweede race van de Berlin E-Prix op de derde plaats
  • De tweevoudig Formule E-kampioen behoudt zijn derde plaats in het rijderskampioenschap, maar verkleint zijn voorsprong op de leider
  • Stoffel Vandoorne scoorde ook waardevolle punten voor DS PENSKE, dat nog altijd vierde staat in het teamkampioenschap

 

Jean-Eric Vergne, rijdend in zijn DS E-TENSE F23 eenzitter, bewees eens te meer dat hij een van de kopstukken is van het ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap. Door derde te worden in de tweede race van de Berlijnse E-Prix scoorde de Fransman enkele belangrijke punten in het rijderskampioenschap. Dit geeft hem genoeg om mee te werken in aanloop naar het tweede deel van het seizoen!

De dag na zijn indrukwekkende terugslag in race 1 toonde de kampioen van 2018 en 2019 nogmaals zijn klasse op het circuit Berlin-Tempelhof. JEV kwalificeerde zich op een uitstekende vierde plaats op een natte baan en vocht vervolgens consequent voor de leiding gedurende een strategische race, die volledig in droge omstandigheden werd gehouden. Dankzij goed energiemanagement van het hele team kwam hij aan het einde van de 40 ronden durende race eindelijk op de derde trede van het podium.

Wat het kampioenschap betreft, het was opnieuw een uitstekende klus: niet alleen behield Jean-Eric Vergne zijn derde plaats in het rijdersklassement, maar hij verkleinde ook het gat naar de leider in de serie. Na acht ronden van een totaal van 16 staat de DS Automobiles-rijder slechts 19 punten achter!

Nadat hij een dag eerder was uitgeschakeld door een rivaal, was Stoffel Vandoorne zondag vastbesloten om punten te scoren. En het was missie geslaagd voor de Belgische coureur. Vanaf de negende plaats op de grid wist de regerend wereldkampioen een plaats goed te maken en achtste te worden.

Deze gecombineerde inspanning stelde DS PENSKE in staat om de vierde plaats in het teamkampioenschap te behouden voordat ze naar Monaco gingen. De bekendste ronde op de kalender vindt plaats op zaterdag 6 mei.

 

Eugenio Franzetti, directeur DS Performance:

“Allereerst wil ik alle monteurs en ingenieurs bedanken die tot diep in de nacht hebben gewerkt om de auto van Stoffel te repareren na het incident in de race van gisteren. Dit was een geweldige teamprestatie die ons in staat stelde om het resultaat van vandaag te behalen. Het was een spannende race van start tot finish, zoals altijd het geval is in de Formule E! JEV vocht weer als een leeuw en kon zijn DS E-TENSE FE23 op de derde plaats mee naar huis nemen. Dit was het derde podium voor hem en DS Automobiles tot nu toe dit jaar, waardoor JEV het gat naar de kampioenschapsleider kan verkleinen. Stoffel reed ook een fantastische race en schoof op van de negende naar de achtste plaats tijdens een zeer nauw bevochten ontmoeting. We sluiten dit lange raceweekend volledig af, niet alleen bewust van de prestaties van onze auto, maar ook van de talenten van onze coureurs en het hele team, in een kampioenschap dat steeds competitiever wordt.’

 

Jean-Eric Vergne, Formule E-kampioen van 2018 en 2019 :

“Over het algemeen was het een positief weekend! Zowel in de kwalificatie als in de race was zondag een hele goede dag voor ons. Na de juiste keuzes te hebben gemaakt en met een uitstekende auto onder ons, hebben we waarschijnlijk het beste resultaat behaald dat vandaag beschikbaar was. Ik ben heel blij dat ik hier op het podium heb gestaan. Nu moeten we hard blijven werken, want we hebben meer van dit soort resultaten nodig!”

 

Stoffel Vandoorne, regerend Formule E-kampioen :

“Het was een ingewikkelde dag. Allereerst hadden we de kwalificatie op een natte baan en het was niet makkelijk om de juiste keuzes te maken met de banden. Desondanks wisten we tot een redelijke negende plaats op de startgrid te komen. Toen hadden we een zeer strategische race die vandaag in droge omstandigheden werd verreden, waar niemand echt wilde leiden. Ik moest iets harder vechten dan gisteren om competitief te zijn met de auto. Dus concentreerde ik me op het vermijden van botsingen en het bereiken van de finish van de auto. Uiteindelijk kon ik toch nog een plekje goedmaken en achtste worden.”

 

Kerncijfers sinds DS Automobiles in de Formule E is gekomen:

  • 97 wedstrijden
  • 4 kampioenstitels
  • 16 overwinningen
  • 47 podia
  • 22 pole positions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait