Sterrenregen voor Nissan ARIYA in Green NCAP-testprogramma

  • Nissan ARIYA scoort 5/5 sterren, de hoogste mogelijke beoordeling bij strenge milieutest Green NCAP
  • Ongekend efficiënte AC-oplaadtechnologie
  • Hoogste scores in de categorieën Energy Efficiency en Greenhouse Gas Index

Aartselaar – Het onafhankelijke initiatief Green NCAP, dat met een uitvoerig testprogramma de duurzaamheid van auto’s beoordeelt, heeft de Nissan ARIYA bekroond met de maximum score van vijf sterren en een 9,6 als gemiddelde eindscore. Deze testresultaten onderstrepen Nissans inzet voor duurzame mobiliteit.

De grondige testprocedure van Green NCAP omvat meer dan het meten van verbruikscijfers. De duurzaamheid van de volledig elektrische Nissan is getest op drie afzonderlijke onderdelen: Clean Air Tests, Energy Efficiency Tests en Greenhouse Gases Tests. Op basis van de uitkomsten wordt de totaalscore van een model te berekend, uitgedrukt in nul tot vijf sterren.

Aangezien de Nissan ARIYA geen uitstoot heeft vanwege de volledig elektrische aandrijving, behaalde hij natuurlijk een perfecte 10/10 in de Clean Air Index-test, die zowel in het laboratorium als op de weg is afgenomen. Op de onderdelen Energy Efficiency Index en Greenhouse Gas Index haalde de ARIYA eveneens hoge scores van respectievelijk 9,3/10 en 9,5/10. Alle behaalde scores resulteren in een gewogen totale index van 9,6 waarmee de ARIYA de volledige vijf sterren krijgt toegekend.

De test op de weg werd uitgevoerd bij een temperatuur van -1°C, waarbij het verbruik van de ARIYA rond de 24 kWh/100 km bedroeg. De door Green NCAP gemeten bruikbare accucapaciteit is 89,6 kWh, wat meer is dan de officieel opgegeven waarde. Bij het opladen met 11 kW (AC) is een totale efficiëntie van 91,6% gemeten. “De hoogste waarde die tot nu toe door Green NCAP is gemeten”, aldus het rapport.

“Bij Nissan zijn we zeer betrokken bij onze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en elektrificatie, zoals uiteengezet in Ambition 2030. Het is fantastisch dat Green NCAP de Ariya heeft erkend als voorloper in deze eco-revolutie. We zijn erg trots op iedereen in het team die hard heeft gewerkt om deze prestatie te leveren”, aldus Arnaud Charpentier, Region Vice President, Product Strategy and Pricing, Nissan AMIEO.

Met een maximaal bereik van 533 kilometer (WLTP) en uitstekende snellaadmogelijkheden illustreert de volledig elektrische Nissan ARIYA Nissans inzet voor een schonere toekomst. De 5-sterrenbeoordeling van Green NCAP laat zien dat de ARIYA de beste optie is voor consumenten die waarde hechten aan duurzame keuzes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait