Alpine presenteert de A110 Pikes Peak om de American Summits aan te pakken

  • Alpine zet zijn meedogenloze beklimming voort met zijn allereerste deelname aan de Pikes Peak International Hill Climb, de legendarische American Race to the Clouds.
  • De voorbereidingen komen in een stroomversnelling en Alpine onthult nu de eerste beelden van zijn speciaal voor het evenement geprepareerde A110.
  • De eerste testritten van dit unieke model vonden vorige week plaats in LurcyLévis. Binnenkort worden er nog twee testsessies gehouden in het zuiden van Frankrijk voordat we naar Colorado Springs gaan.

Sinds de aankondiging van de deelname aan een van ’s werelds meest iconische heuvelbeklimmingen, hebben Alpine en Signatech achter de schermen hard gewerkt om de uitdaging aan te gaan die hen op 25 juni 2023 te wachten staat.

DE MEEST EXTREME A110 OOIT
Ontworpen om de subtiliteiten van de 19,93 km lange race naar de wolken het hoofd te bieden, is de Alpine A110 Pikes Peak een waar meesterwerk van aerodynamica en motorontwerp om de uitdaging van Pikes Peak aan te gaan. Dankzij een nauwe en vruchtbare samenwerking tussen de Alpine design office teams onder leiding van Raphaël Linari (design manager) en die van Signatech onder leiding van Lionel Chevalier (technisch directeur) en François Letort (project manager), is de auto, de meest extreme A110 tot nu toe, omgebouwd tot een formidabele racemachine.

Een van de meest indrukwekkende kenmerken zijn de intens uitgesproken splitters en deflectors aan de uiteinden van de spoiler, om nog maar te zwijgen van de imposante achtervleugel om downforce te genereren in de 156 bochten van de baan. Het radicale werk aan de Alpine A110R verschijnt ook via de zijskirts en diffuser van dit eenmalige model, terwijl een inlaat op het dak verschijnt om lucht in de motor te persen, wat resulteert in bijna 500 pk. Er is ook specifiek werk verricht om het gewicht van de auto terug te brengen tot slechts 950 kilogram.

De Alpine-ontwerpers hebben dus hun keuze van extremen, demonstratie en visuele impact volledig omarmd met behoud van enkele originele proporties om ervoor te zorgen dat de auto in aanmerking blijft komen voor de Time Attack 1-categorie, die wordt afgebeeld in de opname van een ‘Le Mans-stijl’ haaienvin op de achterruit die letterlijk door de massieve achtervleugel snijdt.

De lampen hebben ook een agressievere behandeling gekregen. Twee buitengewoon dunne lasergesneden staven vervangen de twee cirkels aan de voorkant. Ondertussen zijn de lichtfuncties van de achterlichten verschoven naar drie verticale segmenten op de zijrails en de centrale nok, als een knipoog naar de 24 uur van Le Mans, terwijl ook de waargenomen breedte van de auto wordt versterkt, benadrukt door andere details zoals op maat gemaakte wielen.

DE A110 PIKES PEAK KLAAR OM DINGEN NAAR EEN HOGER NIVEAU
TE TILLEN
 Deze unieke Alpine gaat binnenkort de aanval aan op de Amerikaanse toppen met als doel records te breken. Na zijn debuut op Lurcy-Lévis op 25 en 26 april, verwelkomt het model zijn aangewezen Pikes Peak-coureur, Raphaël Astier, die volgende week voor het eerst de auto in zijn definitieve configuratie zal testen.

– 2022 FIA R-GT Cup winnaar met de A110 Rally, Raphaël Astier zal een eerste sessie in de Drôme leiden, daarna in Val Thorens. De Fransman, die al vier keer deelnam aan het evenement, vliegt dan met het team naar Colorado Springs, waar ze werken aan hun laatste voorbereidingen voor 25 juni 2023.

Kijk binnenkort uit voor meer informatie over deze nieuwe uitdaging voor Alpine!

Raphaël Linari, Alpine Chief Designer
De A110 Pikes Peak brengt de wildste kant van deze iconische auto naar voren. Hij is wendbaar en licht van ontwerp, maar met zijn specifieke aerodynamica en extreme proporties is hij een echt racebeest geworden. Dit legendarische evenement was een eindeloze bron van inspiratie om onze creativiteit te stimuleren en de A110 te verbeteren, terwijl de beperkingen in verband met prestaties werden geïntegreerd. Dit project werd in een beslist kort tijdsbestek voltooid, dankzij de nauwe samenwerking met de technische teams van Signatech. We kijken ernaar uit om te zien hoe onze creatie de Amerikaanse krachtpatsers uitdaagt op hun thuisbasis. Ik wil Jun Okazaki en Victor Sfiazof bedanken, de twee ontwerpers die met mij hebben samengewerkt aan het ontwerp van deze auto. Om nog maar te zwijgen van de geweldige samenwerking met het Signatech-team, dat even bekwaam als gepassioneerd is.”

François Letort, Alpine A110 Pikes Peak Project Manager
“De Alpine A110 Pikes Peak
 verlegt de grenzen van onze verbeelding, ver voorbij alles wat we ons in de vroege stadia van het project hadden kunnen voorstellen. Het was een genoegen om samen te werken met het Alpine ontwerpbureau, met wie we snel in dezelfde richting gingen dankzij onze interne expertise en het vermogen om ongelooflijk responsief te zijn. Onze core business ligt in deze kracht en we konden ook rekenen op een netwerk van lokale leveranciers en onderaannemers die aandacht hadden voor onze behoeften. De eerste twee testdagen verliepen erg soepel. De Alpine A110 Pikes Peak voldeed aan al zijn oorspronkelijke doelen, wat een opmerkelijke prestatie is in zo’n korte tijd. We zijn dan ook trots om een spectaculair model te onthullen, zowel visueel als qua prestaties. We kijken allemaal uit naar de legendarische uitdaging die ons te wachten staat!”

OVER ALPINE
Opgericht in 1955 door Jean Rédélé, heeft het merk zich onderscheiden met zijn sportwagens in Franse stijl. In 2018 presenteerde het merk de nieuwe A110, een sportwagen die trouw is aan alpine’s tijdloze principes van compactheid, lichtheid, wendbaarheid en rijplezier. De Alpine Business Unit werd in 2021 opgericht en werd zo het merk dat zich toelegt op innovatieve, authentieke, exclusieve sportwagens van de Renault Group, profiterend van het erfgoed en het vakmanschap van zijn historische fabriek in Dieppe en het technisch meesterschap van de Alpine Racing- en Alpine Cars-teams.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait