SPA CLASSIC van 12 tot 14 mei 2023

•    9 grids by Peter Auto: CER1 & 2, Group C, Endurance Racing Legends, Heritage Touring Cup, Sixties’ Endurance, Fifties Legends, The Greatest Trophy, 2L Cup en een NIEUWE F1-demo.
•    430 ingeschreven wagens.
•    Deelnemers van meer dan 20 verschillende nationaliteiten: Frans, Portugees, Belgisch, Duits, Zwitsers, Brits, Spaans, Braziliaans, Canadees, Amerikaans, Nederlands, Australisch, Oostenrijks, Japans, Italiaans, Deens, Monegaskisch, Liechtensteins, Luxemburgs, Hongkongs.
•    Waaronder een dertigtal Belgische coureurs.
•    20 exposanten
•    Activiteiten voor het hele gezin
•    Meer dan 700 wagens van clubs!


Hier volgt een korte samenvatting van de hoogtepunten van de Spa Classic-editie 2023 op het circuit. Van de ochtend van vrijdag 12 mei tot de namiddag van zondag 14 mei.

Raceauto’s die een gepassioneerd publiek doen dromen.

Deze wagens, waarvan de ene nog iconischer is dan de andere, behoren toe aan verzamelaars en hobbycoureurs van hoog niveau. Ze zijn in alle opzichten uitzonderlijk en het gebeurt niet vaak dat u zoveel prachtexemplaren bij elkaar kan bewonderen en ze bovendien het tegen elkaar ziet opnemen op een van de mooiste en verrassendste racecircuits. Vrijdag en zaterdag tot het middaguur: vrije trainingen en kwalificaties volgen elkaar op. De eigenlijke races vinden plaats op zaterdag vanaf 11 uur en op zondag vanaf 9.35 uur. Afhankelijk van de categorie zullen één of twee races de winnaars bepalen.

De grote jaren van Alain Prost, Ayrton Senna en Michael Schumacher, het gouden tijdperk van Formule 1 en geluiden waar puristen vandaag met heimwee aan terugdenken: dat is het spektakel voor uw ogen − en vooral voor uw oren − dat de ‘Formula Legends 3.5L‘-grid voor u in petto heeft! Tijdens vier rijsessies gaan deze voormalige Formule 1-wagens opnieuw de baan op voor een demonstratie en scheuren ze door de Raidillon aan de Eau Rouge. Elke dag geeft de nieuwe ‘Formule Legends 3.5‘-grid een of twee demonstraties van telkens 20 minuten.

Ter ere van de 24 uur van Francorchamps zal de ‘Heritage Touring Cup’-reeks ook ’s nachts plaatsvinden, met vrije trainingen op vrijdag tot 22.25 uur en een eerste race op zaterdag tot na middernacht. Het circuit, met een lengte van 7,004 km, is niet verlicht. Deze hobbycoureurs moeten elk stukje van de weg, elke bocht en de lengte van elke rechte lijn dan ook kennen als hun broekzak… Er staat de toeschouwers die nachten een fantastisch spektakel te wachten!

Het publiek, dat zit te wachten op sensatie en het gebrul van de motoren, kan deze buitengewone auto’s van dichtbij bewonderen: het mag nog altijd!

Activiteiten voor het hele gezin
Maar dat is nog niet alles. De sfeer in de paddock zal uitermate feestelijk zijn dankzij de vele gratis activiteiten zoals kermisspelletjes, de beauty boudoir voor dames en de retrobarbier voor heren, de tattoo parlour voor het hele gezin (tijdelijke tatoeages), evenals de optredens op het hele terrein van de Retronettes, begeleid door hun dj en een hoelahoepartiest.

Meer dan 700 wagens van clubs tentoongesteld op het terrein van het circuit
En dan zijn er nog de veertigtal clubs en individuele autobezitters die samen meer dan 700 auto’s opstellen naast de piste, op het terrein van het circuit, voor een unieke pop-uptentoonstelling tijdens het weekend!

Begeef u tijdens het weekend van 12 t.e.m. 14 mei 2023 richting het Circuit van Spa-Francorchamps!
Meer info op: www.spa-classic.com
Uurrooster races: https://www.peterauto.fr/wp-content/uploads/spa-timetable.pdf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait