De BMW Concept Touring Coupé:

Een tijdloos symbool van vrijheid op vier wielen.

 

München/Cernobbio. Wereldpremière van de BMW Concept Touring Coupé tijdens de opening van het Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023.

 

München/Cernobbio. De BMW Group presenteert de wereldpremière van zijn BMW Concept Touring Coupé tijdens de opening van het Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023. De gesloten tweezitter, die ontwikkeld werd voor eenmalige productie, zet de traditie van legendarische BMW klassiekers voort: een tijdloos symbool van vrijheid op vier wielen en het plezier van samen reizen.

BMW Design heeft de traditionele carrosserievorm van een elegante sportwagen opnieuw vormgegeven en de auto een shooting brake concept gegeven. In het interieur zorgen nauwkeurig bewerkte lederen oppervlakken van de Italiaanse fabrikant Poltrona Frau voor een luxueuze ambiance. Het compartiment achter de stoelen biedt voldoende ruimte om bagage op te bergen voor spontane uitstapjes; ook de bagage zelf werd exclusief op maat gemaakt in het leeratelier Schedoni in Modena.

Uniek model brengt tribuut aan de tijdloze fascinatie van de auto.

De wereldpremière van de BMW Concept Touring Coupé op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 plaatst de auto in een historische context. Omringd door klassieke motoren uit de autogeschiedenis die hun eigenaars en toeschouwers al tientallen jaren plezier bezorgen, wordt deze unieke auto in het Italiaanse Cernobbio gepresenteerd als een eerbetoon aan de tijdloze fascinatie van de auto. “De BMW Concept Touring Coupé viert het oorspronkelijke Sheer Driving Pleasure,” zegt Domagoj Dukec, hoofd van BMW Design. “Een zeer emotionele auto als deze laat zien dat de passie voor alles wat met rijplezier te maken heeft door de eeuwen heen essentieel is geweest en dat ook in de toekomst zal zijn.”

De handgebouwde, unieke BMW Concept Touring Coupé verenigt een traditioneel carrosserieconcept met de technologie van een moderne puristische sportwagen. Zijn proporties en naam doen denken aan de BMW 328 Touring Coupé die in 1940 de Mille Miglia endurance race won. De functionaliteit van het shooting-brake concept is een knipoog naar de BMW 02 Reeks modelvarianten van de vroege jaren 1970, die “Touring” in hun naam hadden om ze te onderscheiden van berlines. De styling van de tekens aan de achterzijde en binnenin deze unieke auto is geïnspireerd op het modelopschrift van deze historische voorganger. De BMW Concept Touring Coupé wordt aangedreven door de kenmerkende zescilinder lijnmotor van het merk, met prestatiekenmerken en verfijning die zijn status als symbool van puur, onvervalst rijplezier bevestigen.

Exterieur design: Opvallende proporties, exclusieve details.

Het designhoogtepunt van de BMW Concept Touring Coupé is zijn gesculpteerde achterzijde. Ontstaan uit de vloeiende contouren van het dak, die naadloos overgaan in de achterste zijpanelen, accentueert de vorm de atletische schouders van de auto, terwijl de vlakke achterruit en de duidelijk gedefinieerde carrosserievlakken de solide houding van de auto benadrukken.

Van opzij gezien is de voor BMW typische interpretatie van de shooting-brake proporties duidelijk herkenbaar. De lange motorkap, de gestroomlijnde dakcontouren en de krachtige achterpartij vormen een kenmerkend two-box design, terwijl de langgerekte zijruitgrafiek met de Hofmeister knik en de uitlopende wielkasten achter de auto de sportieve elegantie onderstrepen.

De Sparkling Lario buitenlak werd speciaal gecreëerd voor de BMW Concept Touring Coupé. De grijsbruine kleurschakeringen met ingebedde blauwe glasvlokken geven een unieke indruk van diepte. Het effect wordt vervolledigd door zilverbronzen accenten en de speciaal ontworpen BMW rooster met overlangse spijlen. De exclusieve lichtmetalen velgen van 20 inch voor en 21 inch achter vormen een logische voortzetting van deze kleuraccenten in het 20-spaaks radiaaldesign. De ingewikkelde uitvoering en de discrete goudkleurige oppervlakken onderstrepen het elegante sportieve karakter van de auto.

Interieur design: Vakmanschap op het hoogste niveau.

De interieurambiance van de BMW Concept Touring Coupé wordt bepaald door de voor het merk gebruikelijke bestuurdersoriëntatie in de cockpit, met maximale aandacht voor materiaalkeuze, kleurstelling en afwerking. De exclusieve bi-colour optie van het Italiaanse lederatelier Poltrona Frau verdeelt het interieur horizontaal in twee verschillende kleursegmenten: In het bovenste gedeelte bevordert een donkerbruine tint de concentratie tijdens het rijden; in het onderste gedeelte brengt een licht zadelbruin comfort en warmte in het interieur.

Nauwkeurige perforaties en gevlochten lederen banden voor de stoelbekleding en de glijstang benadrukken het ambachtelijke karakter van het interieur, dat traditioneel vakmanschap op het hoogste niveau combineert met moderne designprincipes.

Hoogwaardig vakmanschap en oog voor detail kenmerken ook de bagage die exclusief voor de BMW Concept Touring Coupé is ontworpen door de gerenommeerde lederwerkplaats Schedoni in Modena. De op maat gemaakte set bestaat uit twee grote en een kleine weekendtas, plus een kledingtas, die allemaal perfect zijn afgestemd op de auto.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *