“BEST OF SHOW”: DUESENBERG SJ WINT DE TROFEO BMW GROUP OP HET CONCORSO D’ELEGANZA VILLA D’ESTE 2023

 Feestelijke finale van ’s werelds meest traditionele schoonheidswedstrijd voor historische auto’s aan het Comomeer +++ Internationale jury van experts selecteert de Duesenberg SJ als de algemene winnaar +++ Driedaags festival van elegantie en tijdloze schoonheid op vier wielen viert enthousiasme voor automobiliteit, het plezier van autorijden en technische uitmuntendheid met een groot publiek.

München / Cernobbio. We kijken allemaal terug op de glinsterende dagen doorgebracht aan de magische oevers van het Comomeer. Het prachtige terrein van het Grand Hotel Villa d’Este creëerde een fantastisch podium voor de prachtige diversiteit aan historische auto’s die dit jaar deelnemen aan het Concorso d’Eleganza Villa d’Este. De exclusieve schoonheidswedstrijd voor Historic Cars betoverde de talrijke bezoekers en de internationale perswereld die aanwezig waren op het evenement tussen 19 en 21 mei. Ze werden allemaal beloond met acht onweerstaanbaar aantrekkelijke prijsklassen – en één glorieuze algemene winnaar.

Een Duesenberg SJ Speedster gestyled in het koetswerkontwerp van Gurney Nutting uit 1935 won de wedstrijd. Op zondag ontving de trotse eigenaar, William Lyon, de prestigieuze winnaarsprijs Trofeo BMW Group – Best of Show – uit handen van Helmut Käs, hoofd van BMW Group Classic en president van het Concorso d’Eleganza Villa d’Este, en Wilhelm Schmid, CEO van A. Lange und Söhne. Naast de oogverblindende trofee ontving de door de jury geselecteerde winnaar ook een uniek model van de chronograaf uit 1815 in witgoud. Het prachtige horloge is gemaakt door A. Lange und Söhne exclusief voor de winnaar van de Best of Show.

Gary Cooper, Clark Gable, Greta Garbo, James Cagney en vele andere sterren reden een Duesenberg tijdens de jaren 1930, evenals Jay Gatsby in de remake van “The Great Gatsby”. De oprichters van het bedrijf Fred und August Düsenberg emigreerden in 1880 vanuit Westfalen (Duitsland) naar de VS.

Successen in de autosport maakten hun naam al snel populair. Duesenberg – nu geschreven met ue – positioneerde zich zelfverzekerd aan de bovenkant van de markt met een kleine serie exclusieve modellen. De kroon op het werk kwam in 1932 met het extravagante SJ-model. Maar liefst 320 pk was beschikbaar toen de supercharger in werking trad en dit stuwde de enorme auto naar ongeveer 220 km / h (140 mph). De zinswending “het is een Duesy” werd bedacht als synoniem voor de kwaliteit van de voertuigen.

Het Publieksreferendum stemde voor de Ferrari 250 GT Spyder California uit 1961 met zijn elegante koetswerk van Pininfarina/Scaglietti. Daarmee is de Historic Car van Jonathan Hui, Keybridge Collection, Hong Kong, dit jaar winnaar van de Coppa d’Oro Villa d’Este.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait