Wolfgang Bremm von Kleinsorgen benoemd tot CEO van Mercedes-Benz Belgium Luxembourg en Mercedes-Benz Nederland

 

Wolfgang Bremm von Kleinsorgen, momenteel Hoofd Mercedes-Benz Centraal- & Oost-Europa en CEO van Mercedes-Benz Tsjechië en Mercedes-Benz Polen, neemt de verantwoordelijkheid over als CEO van Mercedes-Benz Belgium Luxembourg en Mercedes-Benz Nederland. Op 1 september 2023 volgt hij Pierre-Emmanuel Chartier op, die na drie jaar in de Benelux zijn professionele carrière voortzet als CEO van Mercedes-Benz France.

De Duits-Luxemburgse Wolfgang Bremm von Kleinsorgen (1971) startte zijn carrière bij Mercedes-Benz in 1997 na het behalen van zijn diploma werktuigbouwkunde in Aken en een MBA internationaal management in Parijs. Na het afronden van zijn internationale traineeprogramma werd hij assistent van het Hoofd Mercedes-Benz Trucks. In de daaropvolgende jaren gaf Wolfgang leiding aan de afdeling After Sales voor Afrika, het Nabije- & Midden-Oosten en India, waar hij met zeer verschillende culturen werkte. Daarna maakte hij de overstap naar Centraal Product Management waar hij verantwoordelijk was voor de C-Klasse en de E-Klasse Coupé/Cabriolet. In 2013 kreeg Wolfgang voor het eerst marktverantwoordelijkheid als CEO van Mercedes-Benz Luxembourg, waar hij ook aan het hoofd stond van alle retailactiviteiten met veel klantcontact. Zijn volgende carrièrestap bracht hem terug naar het hoofdkantoor in Duitsland waar hij leiding gaf aan de afdeling Strategisch Product Management, e-Mobility, Digitale Voertuigen & Marktonderzoek. Sinds 2019, wonend in Praag, was hij clusterverantwoordelijk voor Centraal-Europa, dat begin 2021 werd uitgebreid tot de huidige vijf Centraal- & Oost-Europese landen – Tsjechië, Polen, Slowakije, Hongarije en Roemenië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait