Polestar 2 krijgt een grotere actieradius, meer efficiëntie en betere prestaties, alsook een lagere ecologische voetafdruk

Polestar heeft de actieradius, efficiëntie en prestaties van Polestar 2 verbeterd en tegelijkertijd zijn ecologische voetafdruk verkleind als onderdeel van de reeks belangrijke updates voor modeljaar 2024.

 

Polestar 2 kan nu tot 22% verder rijden, gebruikt tot 9% minder energie en kan tot 34% sneller opladen dankzij hardware-upgrades zoals grotere batterijen en nieuwe motoren.

 

“We zijn helemaal weg van Polestar 2 – zo’n stijlvolle, comfortabele auto om in te rijden. Onze ingenieurs hebben hard gewerkt om belangrijke upgrades te integreren die het totaalpakket verbeteren, en ze hebben Polestar 2 nog beter gemaakt. We zijn er trots op dat we dit kunnen doen zonder de ecologische voetafdruk te vergroten, maar juist te verkleinen,” zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar.

 

De ‘Long Range Single Motor’ is nu gecertificeerd voor maximaal 654 km WLTP en de maximale DC-laadsnelheid is nu 205 kW voor versies met een nieuwe 82 kWh batterij. De nieuwe motoren zijn efficiënter en hebben een achterwielaandrijving voor versies met één motor en een transmissie achteraan. De Polestar 2 ‘Long Range Dual Motor’ biedt nog meer trekkracht en stabiliteit, waarbij de vermogensafgifte profiteert van de gewichtsverplaatsing over de aangedreven wielen.

 

Sinds de leveringen van Polestar 2 in 2020 begonnen, is de koolstofvoetafdruk van wieg tot fabriekspoort (cradle-to-gate) voortdurend verminderd. Het resultaat is een totale CO2e-besparing van 12%, wat neerkomt op 3 ton per wagen in 3 jaar*. Enkele van de factoren die hieraan hebben bijgedragen zijn: het gebruik van koolstofarm aluminium in wielen en de accubak, de overstap naar hernieuwbare elektriciteit in de fabriek, maar ook een verbeterde chemische samenstelling van de accu voor de nieuwste MY24.

 

Het streven naar voortdurende verbetering van de prestaties voor elk modeljaar is een belangrijke strategie voor Polestar die in combinatie met het constante en gelijktijdige streven naar CO2e-besparingen, een van de onderscheidende factoren van Polestar is.

Varianten Koolstofvoetafdruk Actieradius (WLTP) Energieverbruik Oplaadsnelheid (DC)
Long range

Dual motor

23.1 tCO2e Tot 591 km 16.0-17.2 kWh/ 100 km Tot 205 kW
Long range

Single motor

22.4 tCO2e Tot 654 km 14.9-15.8 kWh/ 100 km Tot 205 kW
Standard range Single motor 22.5 tCO2e Tot 532 km** 14.8-15.9 kWh/ 100 km** Tot 135 KW

**Voorlopige testgegevens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait