Nieuwe Fiat 600e: FIAT’s elektrische comeback in het B-segment

  • FIAT keert terug naar het B-segment met de nieuwe Fiat 600e voor een “uitgebreid” rijplezier.
  • Met een royale lengte van 4,17 meter, de beste voorberging in zijn klasse en een verbeterde elektrische actieradius van meer dan 400 km in de WLTP-gecombineerde cyclus en meer dan 600 km in de stadscyclus, is het de ideale oplossing voor zowel stadsliefhebbers als outdoorliefhebbers.
  • Iconisch van buiten, Dolce Vita van binnen: de nieuwe Fiat 600e drukt perfect de Italiaanse schoonheid en levensstijl uit, dankzij het coole ontwerp en functies zoals kleurentherapie en massagefunctie voor een echt multisensoriële ervaring.
  • Het zit boordevol state-of-the-art veiligheids- en assistentiefuncties en biedt alle bijbehorende voordelen voor stedelijke en buitenstedelijke mobiliteit met Level 2 Assisted Driving.
  • Hij wordt de grotere zus van de New 500 genoemd en belichaamt het volgende FIAT BEV-icoon.
  • Top van het assortiment onthuld: Nieuwe Fiat 600e La Prima, en de meer toegankelijke versie Fiat (600e)ROOD, voor klanten die op zoek zijn naar een ethische en toch toegankelijkee mobiliteitsoplossing.

FIAT blijft toonaangevend op het gebied van duurzame stedelijke mobiliteit en presenteert de nieuwe Fiat 600e, een geweldige aanvulling op het gamma van het merk dat zijn terugkeer naar het B-segment markeert. En dat doet hij door alles wat je leuk vindt aan het B-segment te nemen en het in elk aspect te upgraden: meer ruimte, groter bereik, meer Dolce Vita-gevoel. Simpel gezegd, de nieuwe Fiat 600e neemt het beste van de B- en B-SUV-werelden om een mooie, vreugdevolle en verwende rijervaring te bieden.

Na het succes van zijn voorganger en bestseller de Fiat 600 uit de jaren ’50, ook bekend als de familieverhuizer, plaatst de Nieuwe Fiat 600e zich in het hart van het snelgroeiende B-segment.

De nieuwe Fiat 600e vertegenwoordigt de ideale oplossing voor zowel stadsliefhebbers als outdoorliefhebbers en is de perfecte belichaming van de waarden van het merk van Italiaanse stijl en duurzaamheid. Het is cool en mooi, het heeft een royale grootte van 4,17 meter lengte met een comfortabele ruimte voor 5, het is de beste in zijn klasse voorberging, het beschikt over een elektrisch bereik van meer dan 400 km (WLTP gecombineerde cyclus) en meer dan 600 km in de stad (WLTP stedelijke cyclus) en biedt state-of-the-art veiligheidsvoorzieningen.
Verkrijgbaar in 2 verschillende volledig elektrische versies, nieuwe Fiat 600e La Prima en nieuwe Fiat (600e)ROOD, het is een gezinsvriendelijke oplossing om het pure Italiaanse Dolce Vita volledig te ervaren, met oog voor het milieu en zorg voor sociale doelen.
Nieuwe Fiat 600e Verkrijgbaar als 5-deurs biedt de nieuwe Fiat 600e
een indrukwekkende bewoonbaarheid met 5 zitplaatsen en 15 liter opbergruimte in het interieur. Klanten kunnen hun persoonlijke spullen opbergen in de slimme middentunnel – die wordt geleverd met een op maat gemaakt afdekkussen en flexibele bekerhouders voor een comfortabele pauze -, stoelvakken en strategische opbergruimtes aan de voorkant. De kofferbak heeft ook een royaal formaat, want hij heeft een laadvermogen van 360 liter.
Naast de veelzijdigheid van de ruimte beschikt het model over grote elektrische mogelijkheden. De lithium-ionbatterijen met een capaciteit van 54 kWh geven de New 600e een actieradius van meer dan 400 km in de gecombineerde WLTP-cyclus en meer dan 600 km in de stadscyclus, waardoor de nieuwe Fiat 600e het ideale voertuig is voor zowel dagelijks gebruik in de stad als weekendjes weg.
Om de laadtijd te optimaliseren, is de New 600e uitgerust met een 100 kW snelladersysteem om de batterij zeer snel op te laden. Het duurt bijvoorbeeld minder dan een half uur om de batterij op te laden tot 80%, ongeveer dezelfde tijd die nodig is om je auto in te pakken voor een weekendje weg. Het model wordt ook geleverd met een 11kW On Board Charger en een Mode 3-kabel voor het opladen thuis of in het openbaar, wat zorgt voor een volledige lading in minder dan 6 uur.
De motor heeft een vermogen van 115 kW en accelereert van 0-100 km/u in 9,0 seconden. De nieuwe Fiat 600e geeft u de keuze: elke klant kan zijn eigen weg rijden, dankzij de toevoeging van drie rijmodi – eco, normal, sport – die kunnen worden geselecteerd om bij uw rijstijl te passen.
Een hybride aandrijflijn zal het gammaaanbod medio 2024 vervolledigen.
Iconisch van buiten, Dolce Vita binnenin
De nieuwe Fiat 600e, ook wel het grotere zusje van de 500e genoemd, ontleent zijn naam aan de originele 600 en brengt alle Italiaanse koelte en frisse stijl. Het exterieur- en interieurontwerp belichaamt perfect de Italiaanse schoonheid en Dolce Vita-filosofie. Kortom, de nieuwe Fiat 600e biedt een echt zintuiglijk genot zoals geworteld in het DNA van Italië.
In vergelijking met de New 500 heeft de verbeterde look een scherper en assertiever gezicht, een 600-chroom vernieuwde handtekening zowel aan de voorkant als aan de zijkanten, en een vernieuwde LED-verlichtingsidentiteit. De elegante maar dynamische uitstraling wordt versterkt door de grotere wielen (tot 18″ en een diameter van 690mm), zwarte matte skirts en wielkasten, terwijl de typisch Italiaanse stijl ook te zien is in de Italiaanse vlag in de achterbumper. Verschillende charmante kenmerken benadrukken de buitenlijnen, zoals de glanzend zwarte details, chromen accenten en glanzende kenmerken op de achterlichten.
Binnenin belichaamt de nieuwe Fiat 600e perfect het Italiaanse Dolce Vita en de meest pop-soul van het merk, dankzij verschillende functies die speciaal zijn ontworpen om de beste verwenervaring te bieden. Bovenal is de Nieuwe Fiat 600e de eerste compact die de kleurentherapie aanbiedt. Klanten kunnen tot 8 verschillende kleuren selecteren voor zowel het omgevingslicht als de radiosfeer, met een ton sur ton standaardcombinatie en in totaal 64 verschillende bijpassende selecteerbare, voor een ongekende kleursurroundervaring. Voor een complete Italiaanse spa-tijd is de bestuurdersstoel uitgerust met stoelverstelling en een rugmassagefunctie, om te ontspannen na een lange reis of een drukke dag op het werk. De nieuwe Fiat 600e biedt ook ivoren synthetisch lederen stoelen met FIAT-monogram met turquoise accenten en 3-traps verwarming voor maximaal comfort en premiumness.
Velours vloermatten, 40/60 achterbank, USB type A & type C + type C op de 2e zitrij, een draadloze oplader voor smartphone en keyless entry met nabijheidssensor – zodat u de auto nooit meer vergeet open – maken de uitrusting compleet voor een comfortabele en aangename rijervaring.


Verbeterde technologie: state-of-art veiligheidsvoorzieningen en connectiviteit
De nieuwe Fiat 600e zit ook boordevol state-of-the-art veiligheids- en assistentiefuncties die hem klaar maken voor het dagelijks leven. Het biedt niveau 2 geassisteerd rijden, met alle bijbehorende voordelen voor uw reis.
Het Adaptive Cruise Control (ACC)-systeem remt of accelereert in reactie op auto’s; de Intelligent Speed Assist leest de snelheidslimieten en beveelt aan deze toe te passen, terwijl de Blind Spot Detection ultrasone sensoren gebruikt om de dode hoeken te bewaken en te waarschuwen voor obstakels met waarschuwingslampjes op de buitenspiegel. State of the art technologie omvat ook Stop&Go functie; Elektrische parkeerrem, autonome noodremming voor het herkennen van fietsers en voetgangers en slaperige bestuurdersdetectie om de concentratieniveaus van de bestuurder te controleren. Ten slotte helpen de 360°-sensoren en de achteruitrijcamera 180° met dynamische rasterlijnen om obstakels te vermijden bij het parkeren of het uitvoeren van complexe manoeuvres.
Op het gebied van comfort en connectiviteit zit de nieuwe Fiat 600e boordevol verschillende functies die elke reis een stuk aangenamer en vreugdevoller zullen maken. Het is uitgerust met handsfree power liftgate – een genot voor al die ouders die altijd duizend dingen in de hand hebben -, alle elektrische ramen, automatische airconditioning, schemering en regensensoren. Een geluidssysteem met 6 luidsprekers, 10,25″ volledig aanpasbare radio met Navi, CarPlay en Android Auto draadloos, een 7″ digitaal cluster en verbonden diensten maken het aanbod compleet.
Fiat 600e biedt de Uconnect-diensten om klanten dagelijks te ondersteunen, zoals de spraakopdrachten om te communiceren met de ingebouwde connected navigatie, het TomTom-navigatiesysteem, waarvan de kaarten automatisch worden bijgewerkt, dat alle beschikbare laadstations op de route weergeeft en realtime informatie biedt over beschikbare gratis parkeerplaatsen op de openbare weg, om tijd en geld te besparen tijdens het reizen.
En met de FIAT-applicatie is genieten van meer comfort nog nooit zo eenvoudig geweest, in feite zijn er veel commando’s beschikbaar om bepaalde voertuigfuncties zelfs op afstand te gebruiken (bijv. gebruik van verlichting, claxon, centraal openen / sluiten van deuren, verwarming of airconditioning).
Top van het assortiment La Prima en de meer toegankelijke (RED) Perfect geschikt voor die jonge klanten die op zoek zijn naar een ethische en milieuvriendelijke mobiliteitsoplossing, de nieuwe Fiat (600e)
ROOD vertegenwoordigt de meest toegankelijke versie van de nieuwe Fiat 600e en is een volgende stap in een partnerschap met (RED) gelanceerd in 2021 vanuit de overtuiging dat ieder van ons de verandering kan leiden. In de voetsporen van de Nieuwe (500)ROOD, de missie is om “goed voor de mensen en goed voor de planeet” te zijn: het is in feite elektrisch, om het milieu te respecteren en bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Die missie gaat nu nog verder met (RED), de organisatie die in 2006 werd opgericht om aids te bestrijden en ervoor te zorgen dat vermijdbare en behandelbare ziekten voor iedereen te voorkomen en te behandelen zijn.
De nieuwe Fiat (600e)ROOD neemt de kleur rood aan als een kenmerk, zowel buiten – van de carrosserie tot de voor- en achterlogo’s, – als in – dashboard fascia en designelementen op de exclusieve gerecyclede stoffen stoelen. De (RED) padcover van de slimme middentunnel herinnert verder aan de samenwerking. Er zijn nog twee kleuren beschikbaar om het verder aan te passen: zwart en wit.

De nieuwe Fiat 600e La Prima biedt 100% stijl, technologie en comfort om een meeslepende Italiaanse Dolce Vita-ervaring te garanderen. Het is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren die herinneren aan Italiaanse schoonheid en natuurlijke landschappen: Zon van Italië, Zee van Italië, Aarde van Italië, Hemel van Italië.

De orderopeningsintake start op 5 juliÞ beide voor de Nieuwe Fiat (600e)ROOD en La Prima, met de eerste eenheden die in september op de Italiaanse markt aankomen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait