De allereerste BMW i7 Protection, de nieuwe BMW 7 Serie Protection

BMW onthult een nieuwe generatie beschermingsvoertuigen in het segment van de luxe sedans.
Gebruikmakend van het ontwerp van de bekroonde BMW 7 Serie, combineren de twee nieuwe modellen een ongeëvenaard beschermingsconcept met uitstekende niveaus van rijcomfort en ruimte, geavanceerde uitrustingskenmerken en de klasse-kloppende dynamische bekwaamheid waarvoor het merk bekend staat. Als ’s werelds allereerste beschermingsberline met een volledig elektrisch aandrijfsysteem is de BMW i7 Protection (elektrisch stroomverbruik gecombineerd in WLTP-cyclus: 30,0 kWh/100 km, voorlopig cijfer voor de Duitse markt) een echte pionier. Deze modelvariant voldoet zonder enige beperking aan alle eisen van klasse VR9-bescherming, net als de nieuwe BMW 7 Serie Protection met verbrandingsmotor (brandstofverbruik gecombineerd in WLTP-cyclus: 18,1 mpg; CO
2 uitstoot: 355 g/km, voorlopige cijfers voor de Duitse markt).

De nieuwe beschermingsmodellen bieden risicopersonen op maat bescherming tegen aanvallen met vuurwapens en explosieven. Ze zijn geclassificeerd als bieden klasse VR9-bescherming op basis van de internationaal erkende officiële testcriteria van de Duitse Vereinigung der Prüfstellen für Angriffshemmende Materialien und Konstruktionen (kortweg VPAM). De certificering is onder andere gebaseerd op de derde editie van de richtlijnen voor kogelwerende voertuigen (BRV 2009) met betrekking tot ballistische weerstand en de richtlijnen voor explosieve voertuigen (ERV 2010) en PAS 300 met betrekking tot explosiebestendigheid. Het glas voor de twee modellen voldoet zelfs aan de criteria voor VPAM 10-classificatie, wat het hoogste beschermingsniveau voor civiele beschermingsvoertuigen vertegenwoordigt. De gepantserde carrosserie van de nieuwe BMW 7 Serie Protection kan ook worden geüpgraded om VPAM 10-bescherming als optie te bieden.

De nieuwe BMW i7 Protection en de nieuwe BMW 7 Serie Protection worden gebouwd in BMW Group Plant Dingolfing in een uitgebreid “craft manufacturing” proces. Ze zullen hun publieksdebuut maken op de internationale autosalon IAA Mobility 2023 in München, met leveringen die beginnen in december 2023.

Innovatief beschermingsconcept met unieke BMW Protection Core.
Het opvallende geïntegreerde beschermingsconcept van de nieuwe BMW i7 Protection en BMW 7 Serie Protection is meegenomen in de ontwikkeling van de nieuwe 7 Serie serie. Met de nieuwe BMW Protection Core is voor het eerst de volledige draagstructuur voor de carrosserie van de protection sedan opgebouwd uit pantserstaal. De BMW Protection Core vormt een zelfdragende beschermingscel, die vervolgens wordt gecombineerd met beschermingsdeuren, bepantsering voor de onderkant en het dak en veiligheidsglas.

De speciale bepantsering voor het dak en de onderzijde is ontworpen om maximale bescherming te bieden tegen met name explosieven. De inzittenden worden ook beschermd tegen drone-aanvallen met explosieve ladingen en tegen fragmenten verspreid door handgranaten bij ontploffing. De nieuwe BMW 7 Serie Protection is ook standaard voorzien van een zelfdichtende brandstoftank. De behuizing van de tank sluit automatisch breuken die zijn ontstaan door de impact van een kogel en voorkomt zo brandstofverlies.

Meer ruimte, lager gewicht en scherpere wendbaarheid in combinatie met compromisloze bescherming van de inzittenden.
Het structurele beschermingsconcept met BMW Protection Core geeft de nieuwe BMW i7 Protection en de nieuwe BMW 7 Serie Protection grote voordelen in andere opzichten ten opzichte van het later bepantseren van een afgewerkt voertuig. Van buitenaf gezien hebben ze een vergelijkbare look en feel als een gewone BMW 7 Serie Limousine M Sport, en hun discrete uiterlijk vertegenwoordigt een extra veiligheidsfactor voor mensen die bescherming nodig hebben. Dankzij het volledig geïntegreerde beschermingsconcept met BMW Protection Core verschillen de niveaus van ruimte en zitcomfort aan boord nauwelijks van die in een conventionele BMW 7 Serie Limousine.

Het geoptimaliseerde gewicht in combinatie met de toename van de carrosseriestijfheid (een ander voordeel van de BMW Protection Core) zorgt voor een goed doordacht weggedrag en de dynamische reacties die van een BMW in gevaarlijke situaties worden verwacht. De ongeëvenaarde wendbaarheid van de twee beschermende sedans vertaalt zich in een hoge stuurprecisie, uitstekende bochtdynamiek en uitstekende cijfers voor acceleratie en topsnelheid.

BMW i7 Bescherming: uitstekende veiligheid, geen uitlaatemissies en geen compromissen.
De BMW i7 Protection brengt de volledig elektrische mobiliteitservaring voor het eerst naar het segment van de beschermingsvoertuigen. De twee elektromotoren – een op de vooras en een aan de achterkant – creëren samen een elektrische vierwielaandrijving en produceren een systeemvermogen van maximaal 400 kW / 544 pk en een maximaal systeemkoppel van 745 Nm (549 lb-ft).

De onmiddellijke vermogensafgifte, de verdeling van het vermogen over alle vier de wielen en de intelligente koppeling van alle aandrijflijn- en chassissystemen garanderen uitzonderlijke tractie, richtingsstabiliteit en dynamische bekwaamheid. De nieuwe BMW i7 Protection sprint vanuit rust in 62,9 seconden naar 0 mph, terwijl de topsnelheid elektronisch is begrensd op 99 mph.

BMW 7 Serie Bescherming: onwrikbare bescherming, superieure dynamiek.
In de benzineversie van de nieuwe beschermingsberline genereert een 4,4-liter V8-eenheid van de nieuwste generatie een maximaal vermogen van 390 kW / 530 pk en een piekkoppel van 750 Nm (553 lb-ft). De BMW TwinPower Turbo-technologie omvat een verbeterd turbosysteem met elektrisch bediende afblaasklep en indirecte laadluchtkoeling, samen met een overboord uitlaatspruitstuk. Bovendien helpt de aanwezigheid van 48V mild hybrid-technologie om de vermogensafgifte en efficiëntie te optimaliseren.

Het BMW xDrive intelligente vierwielaandrijvingssysteem stuurt het aandrijfvermogen naar alle vier de wielen naar behoefte. De nieuwe BMW 7 Serie Protection accelereert van 0 naar 62 mph in 6,6 seconden en bereikt een topsnelheid van 130 mph.

Modelspecifieke chassistechnologie voor gegarandeerde prestaties.
De nieuwe beschermingslijnen worden geleverd met chassistechnologie die speciaal voor deze modellen is aangepast en afgestemd en rekening houdt met het extra gewicht als gevolg van hun speciale beschermingskenmerken. Dit levert uitstekend gegarandeerde prestaties op in elke situatie. Dankzij een robuuste basisconstructie en de aanwezigheid van geavanceerde chassissystemen kunnen passagiers in het achtercompartiment ook genieten van uitzonderlijk rijcomfort. De beschermingssaloons overtuigen ook met een nauwkeurig controleerbaar weggedrag, zelfs wanneer ze hard worden gereden, zoals bij het ontsnappen aan een aanval.

Uniek in het segment: Integral Active Steering en 20-inch lichtmetalen velgen met exclusieve PAX-banden.
De nieuwe BMW i7 Protection en de nieuwe BMW 7 Serie Protection zijn de eerste en enige beschermingsvoertuigen in hun segment die zijn uitgerust met Integral Active Steering. Deze achterwielbesturingsfunctie verkleint niet alleen de draaicirkel van de auto bij het manoeuvreren, maar verhoogt ook de precisie en dynamische respons door bochten die op snelheid worden genomen. Een ander belangrijk kenmerk van Integral Active Steering – hier standaard gespecificeerd – is hoe het het rijcomfort voor de achterpassagiers verbetert.

Een ander opvallend aanbod in dit segment zijn de standaard 20-inch lichtmetalen velgen. Deze verbeteren niet alleen het rijcomfort, de tractie en de richtingsstabiliteit, maar maken ook het gebruik van een bijzonder krachtig remsysteem mogelijk. De speciaal door Michelin geleverde PAX-banden in de maten 255-740 R510 zijn uitgerust met een runflatring, waardoor de auto zijn reis tot 50 mph kan voortzetten, zelfs in het geval van een totaal drukverlies.

Rijhulpsystemen met informatie- en waarschuwingsfunctie.
De nieuwe BMW i7 Protection en de nieuwe BMW 7 Serie Protection zijn uitgerust met een uitgebreide selectie rijhulpsystemen. De functionaliteit van deze technologie is gericht op het ondersteunen van professionele chauffeurs met informatie en waarschuwingen, maar zonder actief in te grijpen om het voertuig te besturen. De zeer geavanceerde sensoren die zijn ontwikkeld voor de nieuwe BMW 7-serie en alle camera’s die beschikbaar zijn voor de luxe sedan zijn ook gemonteerd op de beschermingsvoertuigen. Deze bieden nauwkeurige en gedetailleerde informatie over het gebied rond het voertuig in alle situaties.

Uitgebreide comfortverhogende functies met exclusieve details.
Om het zicht bij lage omgevingstemperaturen te optimaliseren, is een elektrische verwarmingsfunctie voor zowel de voorruit als de voorste delen van de zijruiten standaard. Modelspecifieke voorverwarming is als optie leverbaar. Een exclusieve comfortfunctie die ook standaard is inbegrepen, is gemotoriseerde assistentie voor het openen en sluiten van de deuren.

Een ander item dat beschikbaar is op de optielijst is een koelbox geïntegreerd tussen de achterbank om ervoor te zorgen dat drankjes koud worden gehouden. Het standaard Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System biedt ondertussen een high-end audio-ervaring.

Gevarieerd aanbod van opties voor het individualiseren van het exterieur en interieur.
Het geïntegreerde beschermingsconcept van de beschermingssedans en de productie in BMW Group Plant Dingolfing maximaliseren de mogelijkheden voor klanten om hun persoonlijke touch aan het exterieur en interieur te geven. De BMW kristallen koplampen Iconic Glow worden als optie aangeboden naast de standaard verlichte BMW nier Iconic Glow en bijna alle carrosseriekleuren die voor de nieuwe BMW 7 Serie worden aangeboden, zijn beschikbaar. Binnenin vinden klanten multifunctionele stoelen, BMW Individual Merino lederen bekleding, met standaard stoelverwarming en ventilatie. Een massagefunctie kan als optie voor alle stoelen worden gespecificeerd. Het aanbod van optionele stoel- en interieuroppervlakken is ook overgenomen van de rijk gevarieerde optielijst voor de nieuwe BMW 7 Serie.

BMW iDrive met BMW Curved Display en geïntegreerde bediening van modelspecifieke beveiligingsfuncties.
De nieuwe BMW i7 Protection en de nieuwe BMW 7 Serie Protection zijn uitgerust met de nieuwste generatie BMW iDrive op basis van BMW Operating System 8.5, compleet met het BMW Curved Display. Het systeem is intuïtief te gebruiken en werkt op een manier die bekend zal zijn bij BMW-rijders. De speciale functies die relevant zijn voor de bescherming van de inzittenden worden ook bediend via BMW iDrive. Ze kunnen volledig worden geactiveerd en bediend met behulp van de touchscreen-mogelijkheid van het bedieningsdisplay.

Een op camera’s gebaseerde extra binnenspiegel kan als optie worden gespecificeerd. Met een druk op de knop toont dit de beeldfeed van de achteruitrijhulpcamera op het bedieningsdisplay. Een standaard intercomsysteem stelt de inzittenden van de auto in staat om effectief te communiceren met mensen aan de buitenkant zonder deuren of ramen te hoeven openen.

Effectieve beschermingsmaatregelen voor verschillende aanvalsscenario’s.
Een breed scala aan standaard- en optionele uitrustingen die beschikbaar zijn voor de nieuwe BMW-beschermingssedans biedt inzittenden bescherming op maat in verschillende aanvalsscenario’s. De nieuwe BMW i7 Protection en de nieuwe BMW 7 Serie Protection kunnen nauwkeurig worden aangepast, met aangepaste opties, waaronder een toevoersysteem voor verse lucht, een brandblussysteem, zwaailichten, radiozendontvangers en vlaggenmasten voor gebruik wanneer de auto in officiële dienst is, plus andere speciale klantspecifieke opties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait