Team Peugeot TotalEnergies op zoek naar nog een podium in Fuji

  • Na een eerste podium in Monza is Team Peugeot TotalEnergies gebrand op prestaties
  • Beide PEUGEOT 9X8 zijn over een paar weken terug op de Fuji Speedway
  • Door een blessure wordt Nico Müller voor de 6 uur van Fuji vervangen door Stoffel Vandoorne

 

Team Peugeot TotalEnergies is na een welverdiende zomerstop weer op dreef. Tijdens de laatste race op Monza stond de PEUGEOT 9X8 #93 op de derde trede van het podium, waarmee hij een nieuw stempel drukte in de geschiedenis van Team Peugeot TotalEnergies. Het team zal zich inzetten om zo’n resultaat te behalen voor de ogen van de Japanse fans.

 

De 6 Hours of Fuji, de voorlaatste ronde van het FIA World Endurance Championship, vindt plaats op een berucht circuit onderaan de berg Fuji. Het parcours van 4,563 km is het kortste van het seizoen, snel, met een 1,5 km lang recht stuk. De Fuji Speedway is ook een favoriet voor de coureurs dankzij zijn geschiedenis en zijn sfeer. De coureurs van de #93 en #94 PEUGEOT 9X8 kijken er zeker naar uit, vooral sommigen, zoals Loïc Duval, die enige tijd in Japan heeft doorgebracht. Door een blessure mist Nico Müller de Japanse sfeer aangezien hij vervangen wordt door Stoffel Vandoorne, reserverijder van Peugeot Sport, aan het stuur van de PEUGEOT 9X8 #94.

 

Het wordt het tweede uitstapje van de PEUGEOT 9X8 in Japan. Vorig seizoen reed Team Peugeot TotalEnergies daar zijn tweede race ooit en slaagde erin om wat positieve feedback te krijgen om hun werk aan betrouwbaarheid voort te zetten. Na de optredens op Monza afgelopen juli zijn de verwachtingen hooggespannen voor de 6 Hours of Fuji, 6Þ ronde van het FIA WEC, op de 9Þ en 10Þ September. Team Peugeot TotalEnergies bereidt zich meer dan ooit voor op de strijd vooraan op de grid.

WAT ZE ZEIDEN

Olivier Jansonnie – Technisch Directeur Peugeot Sport : “Het doel van deze race is om te blijven laten zien dat we in staat zijn om regelmatig en met onze beide auto’s te vechten voor de eerste plaatsen en voor podiumplaatsen. We zullen dus hetzelfde prestatieniveau moeten hebben als in Monza voor de laatste twee races in Fuji en Bahrein. De Fuji Speedway is een circuit met lastige weersomstandigheden en we hebben in het verleden laten zien dat we het in dit geval best goed doen. Het is ook een circuit dat ons in het verleden goed uitkwam, vorig jaar zijn we erin geslaagd om vooruit te komen op het gebied van prestaties en betrouwbaarheid. Helaas zal Nico deze ronde niet kunnen racen en we wensen hem een spoedig herstel. Stoffel Vandoorne heeft al ons vertrouwen en we weten dat hij snel zal kunnen ingrijpen en het maximale zal geven. We gaan het laatste deel van het seizoen in en ons doel zal zijn om 100% betrouwbaar te zijn voor de laatste twee races en vooraan te vechten met onze PEUGEOT 9X8. We zullen ons zo goed mogelijk voorbereiden op deze twee races en proberen consistent te zijn in onze prestaties en raceresultaten.”

 

 

Mikkel Jensen – #93: “Het was een lange zomerstop! Ik kijk ernaar uit om terug te zijn in het WEC en bij het team op Fuji na een goede race in Monza. We hebben eindelijk laten zien waartoe we in staat zijn door een podium te scoren. Ik ben enthousiast om naar Fuji te gaan, het circuit zelf is heel anders dan anderen, sympathiek of niet! Er zijn zware en technische onderdelen op de baan, vooral sector 3. De sfeer en de fans zijn gewoon geweldig. De Japanse autosport is heel anders en daarom is het ook superspannend dat WEC zulke verschillende landen, culturen, fans tegenkomt… Ik wil doorgaan waar we Monza verlieten, goede trainingen blijven doen, het beste doen wat we kunnen en zien wat we tijdens de race kunnen doen, maar het doel is natuurlijk om nog een podium te behalen.”

Loïc Duval – #94: “Ik kijk ernaar uit om weer te gaan racen. De zomerstop was een beetje te lang voor mij, dus ik kijk er echt naar uit om terug te gaan naar mijn tweede “thuisrace” in Japan. Vorig jaar was Fuji qua prestaties positief. Ik kijk ernaar uit om terug te keren en de kans te krijgen om vooraan te vechten en hopelijk te vechten voor het eerste podium van de PEUGEOT #94, om het momentum voor PEUGEOT voort te zetten. Ik hou van Japan, ik race er al vele jaren, ik woonde in Gotemba, naast het circuit dus ik voel me thuis. Het weer is een geweldige uitdaging in Fuji, ik hou van het circuit omdat het veel mogelijkheden biedt om in te halen, het racen is altijd leuk. Er zijn niet veel hoeken, maar die zijn er enorm gevarieerd! traag, hoge snelheid, technisch… Zonder de fans te vergeten die, denk ik, de beste ter wereld zijn, is het altijd een plezier om voor hen te kunnen racen. Dit seizoen was echt uitdagend met wat moeilijkheden in het begin tegen geweldige fabrikanten, maar uiteindelijk hebben we veel verbeterd met goede prestaties in Le Mans en Monza, dus we willen gewoon doorgaan, om het nog beter te doen voor het einde van het seizoen.”

 

Peugeot Sport nieuws…

Vind al het laatste nieuws over Peugeot Sport op zijn nieuwe website (www.peugeot-sport.com) en via de volgende platformen:

Twitter: @peugeotsport

Facebook: @peugeot.sport

Instagram: @peugeotsportofficial

YouTube: Peugeot Sport Officieel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait