MEEST PRESTIGEUZE AUTOCONSTRUCTEURS PAKKEN UIT MET TAL VAN PREMIERES OP DE ZOUTE GRAND PRIX 23

Negentien hedendaagse automerken tonen er hun visie over de toekomst van de wagen

 

Knokke-Heist // Op donderdag 5 oktober gaat in Knokke-Heist de 14e editie van de Zoute Grand Prix van start. Bezoekers weten ondertussen dat het evenement niet enkel meer rond historische wagens draait. Elk jaar maken ook de meest prestigieuze hedendaagse autoconstructeurs er hun opwachting. Daarbij merken die vaak enkel nog deelnemen aan evenementen als de Zoute Grand Prix om hun nieuwste creaties voor te stellen aan de buitenwereld. Dit jaar tekenen 19 constructeurs present die met maar liefst 50 wagens aanwezig zullen zijn. Daarbij heel wat Belgische premières. De bevestigde constructeurs zijn; Alpine, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Dallara Stradale, Ferrari, Jaguar, Land Rover, Lamborghini, Lotus, Maserati, McLaren, Mercedes, Mini, Polestar, Porsche, Rolls-Royce en RUF.

 

100% elektrische Rolls-Royce en heel wat Belgische premières

Dé opvallende trend; de elektrificatie zet zich onverminderd verder, ook bij de luxe merken. Wat dacht je immers van de Rolls-Royce Spectre die in Knokke-Heist zijn Belgische première maakt. Deze indrukwekkende coupé is de eerste 100% elektrische Rolls-Royce in de 119-jarige geschiedenis van het iconische merk.

Niet minder iconisch is de A290_β van het Franse sportmerk Alpine. Het is een prototype van de Alpine A290, een volledige elektrische wagen en een moderne versie van de befaamde Renault 5 die binnenkort zijn opwachting maakt. Ook deze A290_β conceptwagen is nog maar zelden aan het grote publiek tentoongesteld.

Voor een autoconstructeur als Polestar is er uiteraard geen sprake van het maken van de overstap naar hybride of elektrische wagens, zij zijn immers van bij hun ontstaan 100% gefocust op het bouwen van elektrische wagens. En met succes. Ze stellen maar liefst drie nieuwe modellen tentoon; de gloednieuwe Polestar 3, een elektrische SUV, en concept cars als de Precept en The Electric Roadster. Deze laatste is een een sportieve 2+2 en een pareltje van design.

Voor wie het allemaal nog wat sportiever mag, is er ook nog de Belgische première van de McLaren 750S en de hybride McLaren Artura.

Al deze wagens krijgen net als vorig jaar onderdak in de PRADO ZOUTE by Kindy Capital, een 5000M2 groot strandpaviljoen dat wordt opgebouwd aan de Wielingen. De zeedijk voor het paviljoen is ook het start – en aankomstpunt van de wagens die deelnemen aan de Zoute Rally by Stow van donderdag t.e.m. zaterdag en de Zoute GT Tour van zondag. Hierdoor wordt de 600 meter tussen de Wielingen en het Albertplein, waar de Zoute Gallery by EY wordt gebouw, het paviljoen met de historische wagens, het ‘walhala’ voor liefhebbers van kunst op vier wielen.

 

ZOUTE GRAND PRIX 23

Van donderdag 5 t.e.m. zondag 8 oktober

Voor meer informatie en (combi)tickets die je toegang geven tot de verschillende events kan je terecht op www.zoutegrandprix.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait