Ford Mustang Mach-E Rally: De eerste Mustang ooit gemaakt om op asfalt te leven en in het vuil te spelen

De wereld staat op het punt om de kracht en wendbaarheid van EV’s op een nieuwe manier te zien met de Ford Mustang Mach-E Rally.®

Mustang Mach-E Rally, die vandaag voor het eerst zonder camouflage werd onthuld op IAA Mobility, München, na een wereldwijde eerste blik op het Goodwood Festival of Speed eerder dit jaar, voegt zich bij de Mustang Mach-E-familie en duwt elektrische voertuigen in een andere richting – de allereerste rally-geïnspireerde EV van Ford neemt Mustang-vrijheid en plezier mee op onverharde wegen.

“Nog maar een jaar geleden was dit slechts een idee, en wat je vandaag ziet is een bewijs van de passie en intense creativiteit van ons Model e-team,” zei Donna Dickson, hoofdingenieur, Mustang Mach-E. “We hebben altijd nieuwe prestatiegebieden verkend, en de combinatie van een rally-getunede ophanging, dubbele motor elektrische aandrijflijn en slechte styling maakt de Mustang Mach-E Rally een ander soort prestatievoertuig dat klanten zal prikkelen die hun volgende avontuur najagen.”

Mustang Mach-E Rally 1 is elektrische voertuigtechnologie toegepast op een volledig onaangeboorde witte ruimte, waardoor de Mustang Mach-E-familie wordt uitgebreid. Deze machine beschikt over een getunede versie van de Mustang Mach-E GT-aandrijflijn, met een tweemotorige lay-out gericht op ten minste 880 Nm koppel en 358 kW vermogen. 2, 3 Mustang Mach-E Rally bevat een lithium-ion batterij met een capaciteit van 91 kWh (bruikbaar).

Het voertuig rijdt op een unieke ophanging die 20 millimeter is verhoogd ten opzichte van de Mustang Mach-E GT en is uitgerust met speciaal afgestemde veren, MagneRide-schokdempers,® 4 en 385 millimeter voorremschijven met rood gelakte remklauwen van het merk Brembo.® 5

Waar het rubber de onverharde weg ontmoet, heeft de Mustang Mach-E Rally duurzame, glanzend witte 19-inch lichtmetalen velgen in rallystijl, geïnspireerd op de lange geschiedenis van Ford-rallyvoertuigen en dragen 235/55 R19 Michelin CrossClimate2-banden die meer zijwand en losse grip bieden in vergelijking met GT.

Mustang Mach-E Rally heeft de allereerste RallySport Drive Mode 6 van Ford, dat is ontworpen voor off-road rijden en elektronische regelsystemen aanpast om grotere dia’s mogelijk te maken, een lineaire gasrespons voor betere controle en agressievere demping voor een betere handling in losse bochten. Als bonus zullen bestuurders waarderen hoe deze rijmodus, in combinatie met de nieuwe banden, de Mustang Mach-E Rally in staat stelt om te presteren in sneeuw en andere gladde omstandigheden op de weg.

Om de Mustang Mach-E te testen, ontwikkelde Ford een geheel nieuwe rallybaan op zijn Michigan Proving Ground. De baan is speciaal ontworpen door rallycross-veteranen om te simuleren wat het voertuig in de echte wereld zou kunnen ervaren. Ingenieurs en technici misbruikten vervolgens Mustang Mach-E Rally-prototypes in 800-kilometertests die rally-cross duurzaamheidsproeven simuleerden om ervoor te zorgen dat het aan hun ontwerpintentie voldeed.

De Mustang Mach-E Rally ziet er ook uit door een dramatische achterspoiler te dragen die is geïnspireerd op de Focus RS, unieke contrasterende accenten, waaronder boven- en ondercarrosserielijsten, een unieke frontsplitter, zwart gespoten stalen dak, onderscheidende en doelgerichte voorzijde met ingebouwde rally-geïnspireerde mistlampen. Elke Mustang Mach-E Rally wordt standaard geleverd met twee racestrepen die het gedurfde kleurenpalet aanvullen. Het kan worden besteld in Grabber Blue, Shadow Black, Eruption Green en oogverblindende Grabber Yellow met beschikbare Star White of nieuwe Glacier Gray als extra kostenopties.®

Binnenin is er een combinatie van comfort, functionaliteit en stijl die aansluit bij de iconische witte wielen. Er zijn glanzend witte accenten op het dashboard, de onderste spaken van het stuurwiel en contrasterende stiksels op de portieren. Bestuurders zullen zich vastbinden aan de kenmerkende door Ford ontworpen performance-stoelen met glanzend witte rugleuningen en “Mach-E Rally” in het zitvlak.

“Mustang Mach-E Rally legt Ford’s decennialange passie voor rallykampioenschappen over de hele wereld in de handen van onze klanten”, aldus Jim Farley, Chief Executive Officer van Ford. “Het brengt de Mustang waar hij nog niet eerder is geweest – naar grind- en onverharde wegen. Geïnspireerd door echte rijliefhebbers, een rijervaring als nooit tevoren voor het pure rijplezier.”

De Mustang Mach-E Rally zal begin 2024 te bestellen zijn en de leveringen zullen kort daarna beginnen.

# # #

De officieel gehomologeerde driving range wordt dichter bij de verkoopdatum gepubliceerd.
Berekend via piekprestaties van de elektromotoren bij piekbatterijvermogen. Uw resultaten kunnen variëren.
Het maximale vermogen en het koppel zijn onafhankelijke kenmerken en worden mogelijk niet tegelijkertijd bereikt.
MagneRide is een handelsmerk van BWI Group.®
Brembo is een handelsmerk van Brembo S.p.A
Rijhulpfuncties zijn aanvullend en vervangen niet de aandacht, het beoordelingsvermogen en de noodzaak van de bestuurder om het voertuig te besturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait