CUPRA & Arenal maken padel in België voortaan samen professioneler én toegankelijker

CUPRA Padel Masters in Brugge nog tot 17 september

 

Brugge, 14 september 2023 – Automerk CUPRA & Arenal, de grootste speler in het Belgische landschap van padelclubs, kondigen hun langetermijnpartnerschap aan tijdens de CUPRA Padel Masters, een tornooi georganiseerd door Padel Vlaanderen, waar de best gerankte padelspelers van Vlaanderen tegen elkaar strijden om de titel. In ruil voor visibiliteit en activatie van hun klanten in 10, en op termijn minstens 20, padelclubs in België, geeft CUPRA de padelsport een aanzienlijk financieel duwtje in de rug. “De investering van CUPRA is een katalysator om de sport verder te professionaliseren”, zegt Tom De Sutter, ex-voetballer en development manager bij Arenal. De CUPRA Padel Masters vinden plaats in Arenal Brugge tot 17 september. Zowel de dames- als herenfinale worden gespeeld op zondagnamiddag. Toegang is gratis.

 

partnerschip Cupra en Arenal padel te Brugge

 

CUPRA is al langer actief in de padelsport. De Spaanse roots, de dynamiek en het relatief jong bestaan van zowel het automerk als de sport, maken een logische link tussen beiden. CUPRA ondersteunt onder andere ambassadeurs Helena Wyckaert – de beste Belgische padelspeelster – en jong talent Maxime Deloyer in hun padelcarrière. Net als Arenal, investeert CUPRA nu aanzienlijk in de padelsport.

Die middelen worden aangewend om initiatieven zoals de CUPRA padel tour, die onder andere halt houdt in alle Arenal Clubs in België, én de CUPRA Padel Masters mogelijk te maken. Dit jaar telt de CUPRA Padel tour 825 padelevents, met maar liefst 19.000 unieke deelnemers. Vlaanderen telt momenteel 325 padelclubs (versus 91 in 2019) en 95.000 spelers (versus 15.000 in 2019). ​ Daarmee is padel ​ de 4e meest beoefende sport in Vlaanderen, na voetbal, tennis en gymnastiek.

“Padel is een sport die zowel het brede publiek als de fanatici aanspreken. Padel is pure fun én spanning, zowel voor wie actief meedoet op het veld, als voor de supporters ernaast. CUPRA investeert graag om onvergetelijke momenten als deze gratis en toegankelijk te houden voor zoveel mogelijk sportliefhebbers”, licht Dirk Steyvers, PR manager CUPRA, toe. “Arenal is, als ambitieuze speler in de padelwereld, dan ook de ideale partij om een langetermijnrelatie mee uit te bouwen. Naast hun netwerk en expertise, zorgt het partnership ervoor dat CUPRA als merk meteen aanwezig is in maar liefst 10 Belgische clubs. In de toekomst worden dat er zonder twijfel nog meer, een troef voor onze naambekendheid.”
partnerschip Cupra en Arenal padel te Brugge

Arenal heeft de ambitie om het aantal clubs te verdubbelen: in 2025 willen ze hun leden verwelkomen in minstens 20 padelclubs in België. Tom De Sutter, development manager bij Arenal, ziet de samenwerking met CUPRA als een verrijking; een opportuniteit om de sport, én hun aanpak, nog professioneler te maken.

Dankzij de samenwerking kunnen we innovatiever, kwalitatiever en professioneler werken, wat goed is voor de toekomst van padelsport”, zegt De Sutter. “Arenal zet al langer in op innovatieve projecten, zoals de Arenal app, waarmee onze leden, eenvoudig en flexibel over heel België padelterreinen en trainingen kunnen reserveren. Dankzij de bijkomende middelen van CUPRA kunnen we nog een stapje verder gaan, bijvoorbeeld bij de uitbouw van de Arenal Academy. Onder leiding van Linn Poels worden niet alleen onze trainers professioneel opgeleid, maar kunnen we ook onze leden kwalitatieve lessen aanbieden, zowel voor kinderen als volwassenen.”
CUPRA en Arenal hebben veel gemeen. Allebei grensverleggend, allebei competitief. Door deze samenwerking willen we de padelsport in België op de kaart zetten en een nieuwe dimensie toevoegen aan onze gedeelde passie voor authenticiteit en prestaties. Samen streven we naar nieuwe hoogten en brengen we de opwinding van padel naar een breder publiek. Bovendien zetten we ons in voor initiatieven zoals de CUPRA Padel Tour, die onder andere halt houdt in al onze Arenal clubs, en de CUPRA Padel Masters, waarin we de top spelers van België verenigen. Samen bouwen we aan de toekomst van de padelsport.” – Mattias Van Holm, CEO Arenal.
partnerschip Cupra en Arenal padel te Brugge

CUPRA Padel Masters 2023

CUPRA is titelpartner van de CUPRA Padel Tour, georganiseerd door Padel Vlaanderen in clubs over heel het landsdeel. De CUPRA Padel Tour is een toegankelijk wedstrijdformat, waar padelspelers het beste van zichzelf geven. De eindrondes van de verschillende manches, worden gespeeld tijdens de CUPRA Padel Masters 2023, waar de hoogst gerankte spelers tegen elkaar uitmaken wie de uiteindelijk winnaar van de CUPRA Padel Tour wordt. De Masters vinden plaats in Arenal Brugge, nog tot zondag 17 september. De laatste poulewedstrijden van de dames worden gespeeld op donderdagavond, die van de heren op woensdag en vrijdagavond. Op zaterdag staan de kwartfinales op het programma, zondagvoormiddag de halve finales en zondagnamiddag de finales (14:00 dames, 16:00 heren). Iedereen is van harte welkom om te komen supporteren. Toegang is gratis. Kan je er niet bij zijn? Volg de eindrondes dan mee via de livestream. ​

 

KODAK Digital Still Camera

About CUPRA

CUPRA is the unconventional challenger brand that brings together emotion, electrification, and performance to inspire the world from Barcelona. Launched in 2018, CUPRA has its corporate headquarters and CUPRA Racing division in Martorell (Barcelona), in addition to a global network of specialised points of sale.

CUPRA proves that electrification and sportiness are a perfect match, and in 2022 the brand hit new heights with over 150,000 vehicles delivered. Each successive launch of a model has marked a new milestone in defining the brand’s character, with a challenging and original design: the CUPRA Ateca, a unique model in its segment; the CUPRA Leon, its first electrified model thanks to a plug-in hybrid electric engine; the CUPRA Formentor, the first model to be developed exclusively by the brand and the company’s best-selling vehicle to date; and the CUPRA Born, the brand’s first 100% electric vehicle.

CUPRA is FC Barcelona’s official automotive and mobility partner, the World Padel Tour’s premium sponsor and the official sponsor of the eSports Club Finetwork KOI. CUPRA is the only automotive brand that participates in the EXTREME E and Formula E racing competitions. The CUPRA Tribe is made up of a team of ambassadors who want to be the driving force of change. Among its members are Street Artist TV Boy, Olympic gold medalists Adam Peaty, Melvin Richardson and Saul Craviotto, the German goalkeeper Marc ter Stegen, and two-time Ballon d’Or and Best FIFA Award-winning footballer Alexia Putellas.

partnerschip Cupra en Arenal padel te Brugge

Over Arenal

Arenal is een groep van sportclubs met 10 vestigingen in België (Brugge, Grimbergen, Mechelen, Waregem, Meise, Verrebroek, Durbuy, Lommel, Bree & Roeselare) en 2 in Nederland (Hoogerheide en Kerkrade). Als pioniers in de padelsport draagt Arenal haar steentje bij dragen aan de bekendmaking en inburgering van de “snelst groeiende sport ter wereld”. Arenal werkt met sportliefhebbers, die hun passie voor sport graag met anderen delen. Naast padel, heeft Arenal nog een waaier aan sportieve activiteiten in de aanbieding, waaronder tennis, trampoline parken, padbol, en soccer5. Meer info via arenal.be.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *