Jeep® presenteert de nieuwe 2024 Wrangler in Europa

 • De 2024 Wrangler heeft een nieuwe grille, nieuwe actieve veiligheidsvoorzieningen, gordijnairbags en een 12,3-inch Uconnect-touchscreen.
 • Andere nieuwigheden voor de MY24 van de Wrangler zijn een antenne die nu in de voorruit is geïntegreerd, drie nieuwe wielontwerpen en nog steeds veel dakopties, waaronder het exclusieve Sky One-Touch elektrische panoramische schuifdak.
 • Verfijnd interieur met meer technologie en comfort, waaronder 12-positie elektrisch verstelbare voorstoelen, een opnieuw ontworpen dashboard met Uconnect 5 met een 12,3-inch touchscreen en draadloze verbinding met Apple CarPlay en Android Auto.
 • De Wrangler biedt nu Driver Drowsiness Alert, Lane Departure Warning en Traffic Sign Recognition.
 • De 2024 Wrangler 4xe ondersteunt de elektrificatiestrategie van het merk Jeep en wordt de vlaggenschipversie in Europa.

 

De nieuwe 2024 Jeep Wrangler arriveert in Europa met een nieuwe grille, opnieuw ontworpen wielen, een nieuwe Dana-as voor liefhebbers van kruising, nieuwe rijhulpmiddelen en een nieuw interieur met de goedkeuring van 12-voudig elektrisch verstelbare voorstoelen, gordijnairbags, een nieuw 12,3-inch multimediascherm gecombineerd met het nieuwe Uconnect 5-systeem met draadloze verbinding met Apple CarPlay en Android Auto.

De Jeep Wrangler is de ultieme avonturenheld en belichaamt de geest en ziel van het merk Jeep. Sinds de introductie heeft Jeep wereldwijd vijf miljoen Wranglers verkocht, waarmee het nieuwe normen stelt voor het kruisen met elke nieuwe generatie.

De nieuwe 2024 Jeep Wrangler versterkt zijn rol als ‘icoon’ van de Jeep-line-up door zijn legendarische capaciteiten te combineren met meer technologie, comfort en veiligheid. Dit is een combinatie die wordt versterkt door de vrijheid van onze 4xe plug-in hybride technologie“, aldus Eric Laforge, Jeep Brand Manager in Europa.

In Europa zal de 2024 Wrangler beschikbaar zijn in Sahara- en Rubicon-versies. De eerste voertuigen arriveren in de eerste helft van 2024 bij de Europese Jeep-dealers.

In Frankrijk zal hij exclusief worden geassocieerd met de 4xe plug-in hybride motor.

 

4xe is de nieuwe 4×4

De nieuwe 2024 Wrangler 4xe maakt deel uit van het doel van het merk Jeep van “Zero Emission Freedom” als onderdeel van zijn inspanningen om ’s werelds meest milieuvriendelijke SUV-merk te worden en de meest capabele en duurzame Jeep SUV’s te bouwen.

De Jeep Wrangler 4xe-modellen zullen een sleutelrol spelen voor het merk Jeep, omdat het het strategische plan van Stellantis “Dare Forward 2030” volgt, met als doel zijn wereldwijde koolstofvoetafdruk tegen 2030 met 50% te verminderen en de transportsector tegen 2038 naar netto-nul koolstof te leiden. Tegen 2030 zal 100% van de Jeep-voertuigen in Europa volledig elektrisch zijn.

 

Legendarische offroad-capaciteiten: de krachtigste SUV

 • De nieuwe 2024 Wrangler 4xe biedt legendarische offroad-capaciteiten en is de meest capabele tot nu toe dankzij de combinatie van een krachtige verbrandingsmotor en een elektromotor die onmiddellijk koppel op aanvraag levert. Het is uitgerust met twee 4×4-systemen:
  • Transmissie intégrale Rock-Trac Full Time
  • Transmissie intégrale Selec-Trac Full Time
 • Tot 77:1 overbrengingsverhoudingen
 • Waden tot 760 mm bij een maximumsnelheid van 8 km/h
 • Dwarshoeken en bodemvrijheid zonder compromissen:
 •                         Hoek van attaque : jusqu’à 36,6 degrés
 •                         Hoek van sortie : jusqu’à 31,8 degrés
 •                         Garde au sol : jusqu’à 253 mm

Elke Wrangler uitgerust met de Trail Asted-badge heeft een lijst met functies met Dana-voor- en achterassen, een tweeversnellingsbak, tractiecontrole, trekhaken, schijfremmen op vier wielen, vier skid plates en een minimale bandenmaat van 81 cm in diameter. De nieuwe 2024 Wrangler blijft de lat hoger leggen met de geheel nieuwe Dana 44 HD-achteras op de Rubicon-trim.

De uitzonderlijke oversteekmogelijkheden van de Wrangler Rubicon komen voort uit een uitgebreide lijst van off-road functies, waaronder:

 • Achteras Dana 44 HD
 • Rock-Trac transfer case met 4:1 verhouding (in 4LO modus)
 • Elektronische ontkoppeling van de voorste stabilisatorstang
 • Tru-Lok sperdifferentieel voor en achter
 • 17-inch lichtmetalen velgen met BFGoodrich off-road banden

 

Meer dan 85 beveiligingssystemen beschikbaar

Veiligheid stond centraal bij de ontwikkeling van de nieuwe 2024 Jeep Wrangler, die meer dan 85 actieve en passieve veiligheidssystemen biedt. Alle modellen voor 2024 zijn standaard uitgerust met gordijnairbags die de airbags voor bestuurder en passagier aanvullen en de zijairbags vooraan die in de stoelen zijn geïnstalleerd.

Voor de MY24 is de Wrangler uitgerust met veiligheidsgordels met voorspanners en lastbegrenzers, evenals structurele verbeteringen voor zijdelingse botsprestaties.

De lijst van rijhulpsystemen (ADAS) omvat forward collision detection, adaptieve cruise control met Stop&Go-functie, dodehoekbewaking met aanwezigheidsdetectie achteraan en drie nieuwe assists : waarschuwing voor slaperigheid van de bestuurder, lane departure warning en verkeersbordherkenning (beschikbaar vanaf het eerste kwartaal van 2024). ParkSense parkeerhulp voor en achter, standaard op alle uitvoeringen, wordt aangevuld met de ParkView-achteruitkijkcamera over de Sahara, terwijl de Rubicon is uitgerust met de terreincamera met voor- en achteraanzicht. Tractiecontrole en elektronische stabiliteitscontrole (ESC) met elektronische rolbeperking zijn standaard op alle modellen.

 

Iconisch Jeep Wrangler-design: nieuwe grille, nieuwe wielen en meerdere dakopties:

De nieuwe 2024 Jeep Wrangler is gebaseerd op een direct herkenbaar design met zijn karakteristieke Jeep-details. De iconische grille met zeven sleuven van de 2024 Wrangler heeft een nieuwe look met verticale sleuven getextureerd in zwarte, neutrale grijze metalen riemen en een carrosseriekleurige grille-omlijsting (sleuven en riemen in platinagrijs op de Sahara). Visueel en letterlijk dunner, de nieuwe grille heeft verticale sleuven die de koeling verbeteren.

Een nieuwe verborgen antenne is geïntegreerd in de voorruit. Het vervangt de oude stalen mastantenne, waardoor borstels of boomtakken niet meer nodig zijn om op paden te hangen. Drie nieuwe wielontwerpen die standaard of optioneel beschikbaar zijn, van 17 tot 20 inch in diameter, vernieuwen de stijl van de Wrangler.

Er zijn meerdere dakopties beschikbaar, waaronder twee hardtops (zwart en carrosseriekleur), het exclusieve Sky One-Touch elektrische panoramische schuifdak en Sunrider softtop, zodat klanten hun Wrangler kunnen aanpassen aan hun specifieke behoeften.

Nieuw interieurontwerp, nieuwe functies en geavanceerde technologieën

Het verfijnde interieur van de nieuwe Wrangler is uitgerust met hoogwaardige uitrusting en geavanceerde technologieën, met behoud van de functionaliteit en veelzijdigheid die kenmerkend zijn voor Jeep. De middenconsole heeft een eenvoudige, gebeeldhouwde vorm die het horizontale ontwerp van het dashboard aanvult. Een omwikkeld dashboard is voorzien van nieuwe soft touch-oppervlakken, gemaakt van stof of polyurethaan, met contrasterende stiksels.

Alle modellen worden standaard geleverd met verbeterde spraakherkenning, die nu gebruikmaakt van netwerkmicrofoontechnologie. De Rubicon- en Sahara-sierlijsten krijgen akoestische voorruiten, dikkere vloerbedekking en extra geluidswerend schuim in het voorruitframe, de motorkap en de B-stijlen voor stillere ritten.

Een geheel nieuw 12,3-inch touchscreen – het meest geavanceerde en grootste dat ooit op een Wrangler is aangeboden – herbergt het Uconnect 5-systeem van de vijfde generatie en bevindt zich prominent boven de middenconsole, net boven het nieuwe rechthoekige luchtmondstuk. De ventilatieopeningen aan de buitenkant behouden hun typische ronde vorm.

Het Uconnect 5-systeem biedt vijf keer hogere bedrijfssnelheden in vergelijking met de vorige generatie. Met behulp van een Android-besturingssysteem en over-the-air updates, zal het voortdurend evolueren om nieuwe inhoud, functies en diensten aan te bieden.

Het Uconnect 5-systeem van de nieuwe Wrangler biedt meer verbonden diensten en functies voor ongeëvenaard gebruiksgemak. De sterke punten van het systeem omvatten:

 • 12,3-inch touchscreen (nieuw)
 • Vijf gebruikersprofielen plus een valet-modus – aanpasbare muziekvoorkeuren, apps, elektrisch bedienbare stoelpositie, spiegel- en klimaatinstellingen (nieuw)
 • Apple CarPlay en Android Auto Wireless
 • Volledig aanpasbaar startscherm voor snelle toegang tot veelgebruikte functies en gebruik met één tik (nieuw)
 • Twee Bluetooth-telefoons tegelijk verbinden (nieuw)
 • Alexa Home to Car-functie met Alexa virtuele assistent met spraakbesturing en Car to Home-functies
 • Applicatie mobiele Jeep
 • TomTom-navigatie met voorspellend zoeken, natuurlijke taal en live verkeersinformatie
 • Externe updates (OTA) van navigatiekaarten (nieuw)
 • 4G LTE Wi-Fi-hotspot om tot acht draadloze apparaten te verbinden

De nieuwe Wrangler is klaar om de inzittenden van het voertuig onderweg verbonden te houden. Twee USB-C-poorten aan de voorkant zorgen ervoor dat apparaten tot vier keer sneller kunnen worden opgeladen. De Wrangler biedt tot zeven USB Type-A- en Type-C-poorten voor voor- en achterpassagiers. Het profiteert ook van 12-volt accessoire-uitgangen en een 230-volt stopcontact om bepaalde huishoudelijke elektronica van stroom te voorzien.

 

Breed scala aan nieuwe connected services

De nieuwe Jeep Wrangler biedt een breed scala aan verbonden diensten gegroepeerd in verschillende pakketten, waardoor klanten meer hulp, comfort en entertainment krijgen. Ontworpen om klanten dagelijks te begeleiden, op alle wegen en paden, bieden deze diensten rijke en originele ervaringen.

 • Nieuwe diensten om reizen voor te bereiden en tijd en geld te besparen.

Met de “Send&Go”-functie van de Jeep-app kunnen vooraf opgenomen ritten rechtstreeks van de smartphone naar het ingebouwde navigatiesysteem van de auto worden verzonden. Het voertuig is klaar om te vertrekken zonder dat de klant verdere actie hoeft te ondernemen eenmaal aan boord.

Of het nu bij openbare laadstations of thuis is, het opladen van de elektrische batterij door laadschema’s te selecteren in de Jeep-app op de smartphone stelt klanten in staat om tijd te besparen en hun budget beter te beheren.

 • Navigatie aan boord biedt nieuwe diensten om bestuurders op alle wegen en onder alle omstandigheden te begeleiden.

Dankzij de gegevens van het navigatiesysteem aan boord is rijden nog nooit zo veilig en stressvrij geweest. Klanten profiteren van de meest recente informatie over de wegomstandigheden, waaronder weerswaarschuwingen, verkeerswaarschuwingen, locaties van gevarenzones en automatische kaartupdates (“over-the-air”). Ze kunnen ook direct tijdens het rijden, met behulp van het infotainmentsysteem in de auto of gewoon met behulp van spraakbesturing naar allerlei interessante punten zoeken.

 • Verbonden diensten die het dagelijks leven gemakkelijker maken, dankzij afstandsbedieningsfuncties.

Alles is op afstand te bedienen, met een enkele klik op de smartphone, via de Jeep-app. Het is mogelijk om de lichten aan te zetten om het voertuig op een drukke parkeerplaats te vinden, het voertuig en de kofferdeuren te vergrendelen en te ontgrendelen, of de staat van de deuren te controleren om ervoor te zorgen dat het voertuig goed is vergrendeld.

Dankzij de jeep mobiele app is het ook mogelijk om het opladen op afstand te activeren of te programmeren op basis van het batterijniveau en de Wrangler 4xe te conditioneren om altijd de ideale temperatuur in de cabine te vinden voor elke rit.

 • Ritrapport: een functie om de rijstijl constant te monitoren.

Met de Jeep-app hebben klanten toegang tot verschillende informatie over de ritten die ze maken, kunnen ze hun rijstijl, brandstof- en elektriciteitsverbruik, gemiddelde snelheid, aantal remmen en nog veel meer controleren, om altijd te weten hoe ze tijdens elke rit hebben gereden en hun ecoscore voor volgende ritten te verbeteren.

 

Standaarduitrusting (Sahara- en Rubicon-versies, assortiment en prijzen die Frankrijk later heeft meegedeeld):

Sahara:

 • 18-inch lichtmetalen velgen
 • 12,3-inch touchscreen
 • Hard-top carrosseriekleur
 • LED-verlichting (voor, achter, mistlamp)
 • Getinte achterruiten
 • Premium TEP bekleding met McKinley lederen inzetstukken
 • Verwarmde voorstoelen en verwarmd stuurwiel
 • 12-voudig elektrisch verstelbare voorstoelen
 • Alpine premium audiosysteem met 9 luidsprekers
 • Sleutelloos openen en starten
 • Achteruitrijcamera
 • Parkeerhulp voor en achter
 • Gorilla Glass voorruit
 • Alarm
 • Voetsporen
 • Lane Departure Alert (beschikbaar vanaf Q1 2024)
 • Driver Drowsiness Alert (beschikbaar vanaf Q1 2024)
 • Verkeersbordherkenning (beschikbaar vanaf Q1 2024)

 

Rubicon:

 • 17-inch lichtmetalen velgen
 • 12,3-inch touchscreen
 • Hard-top noir
 • LED-verlichting (voor, achter, mistlamp)
 • Getinte achterruiten
 • Premium TEP bekleding met inzetstukken van nappaleder
 • Verwarmde voorstoelen en verwarmd stuurwiel
 • 12-voudig elektrisch verstelbare voorstoelen
 • Alpine premium audiosysteem met 9 luidsprekers
 • Sleutelloos openen en starten
 • Off-road camera voor en achter
 • Parkeerhulp voor en achter
 • Gorilla Glass voorruit
 • Alarm
 • Voetsporen
 • Lane Departure Alert (beschikbaar vanaf Q1 2024)
 • Driver Drowsiness Alert (beschikbaar vanaf Q1 2024)
 • Verkeersbordherkenning (beschikbaar vanaf Q1 2024)
 • Achteras Dana 44 HD
 • Elektronische ontkoppeling van de voorste stabilisatorstang

 

Hybride voortstuwingssysteem dat vermogen en efficiëntie combineert:

De meest geavanceerde aandrijflijn ooit ontworpen voor een Jeep Wrangler maximaliseert de efficiëntie en biedt tot 51 km puur elektrisch rijden volgens de WLTP-stadscyclus (pre-homologatiewaarden).

De aandrijflijn van de Jeep Wrangler 4xe combineert een elektromotor en een 400 volt accu (17 kWh capaciteit) met een 2,0-liter turbobenzine viercilindermotor en een zuinige achttraps TorqueFlite automaat. Deze configuratie maximaliseert de efficiëntie van hybride aandrijfcomponenten en combineert deze met de beproefde transmissie van de Wrangler.

De verschillende E-Selec-modi van de nieuwe Jeep Wrangler 4xe stellen de bestuurder in staat om de hybride aandrijflijn aan te passen aan elke rit, of het nu gaat om de behoeften van de meeste dagelijkse ritten in puur elektrische modus, voor een stadsuitje of voor een stille verkenning van de natuur off-road.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait