Knokke Zoute GP 2023, Mini

MINI Belux neemt voor het eerst deel aan de Zoute Grand Prix, het lifestyle auto-event in Knokke-Heist: drie Belgische premières aangekondigd

 

+++ MINI Belux neemt met trots deel aan de ZOUTE GRAND PRIX, het lifestyle auto-event dat van donderdag 5 tot zondag 8 oktober plaatsvindt in Knokke +++ Belgische première voor de gloednieuwe MINI Cooper Electric +++ Belgische première voor de gloednieuwe MINI Countryman +++ Belgische première voor de “Designer Mini by David Bowie” +++ Alle praktische informatie over het evenement hieronder +++

//

Het iconische Britse merk verbindt Londen binnenkort met… Knokke! MINI kondigde onlangs zijn gloednieuwe generatie elektrische modellen aan en stelt deze voor het eerst aan het Belgische publiek voor in het nieuwe concept ‘ZOUTE GALLERY by EY’, recht tegenover het befaamde, pas gerenoveerde Albertplein. Naast MINI huist ook Bonhams in deze tent, die op zondag het decor is van de bekende Zoute Sale. Het concept? Een tentoonstelling van oude en klassieke wagens met een ongeëvenaarde tijdloze stijl en elegantie, aangevuld met kunstwerken van gerenommeerde kunstenaars. Heel weinig autopartners kregen er tentoonstellingsruimte – maar voor MINI Belux was dat wel het geval!

Op de MINI-stand zijn de gloednieuwe MINI Cooper Electric en MINI Countryman te bewonderen. Deze twee Belgische premières zullen niet onopgemerkt voorbijgaan dankzij hun nieuwe, puristische design dat de verantwoordelijke houding van het merk weerspiegelt, nu het een nieuw tijdperk in zijn bestaan betreedt.

 

“MINI is vandaag een duurzaam premiummerk en bouwt na vele succesvolle generaties nog steeds de meest iconische auto’s zonder daarbij de herkomst en tradities uit het oog te verliezen,” vertelt Gabriel Goffoy, Algemeen Directeur van MINI Belux. MINI is goed op weg om een volledig elektrisch merk te worden, en stelt twee modellen van de nieuwste generatie voor het eerst in België voor. “MINI is met zijn rijke en schitterende geschiedenis volledig op zijn plaats op Zoute Grand Prix, de nieuwe MINI Cooper Electric die wij hier met trots voorstellen zal een enorm succes worden in België want het design is subliem en als zero emissie wagen is hij 100% aftrekbaar voor zelfstandigen,” voegt Gabriel Goffoy eraan toe.

 

Aangezien MINI zijn erfgoedtradities nooit uit het oog verliest, zal MINI Belux nog een derde Belgische première voorstellen, die zonder twijfel in de smaak zal vallen bij de grootste liefhebbers van design en muziek: de “Designer Mini by David Bowie”, die de legendarische zanger volledig met chroom versierde ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van het merk. Er wordt ook een tweede Mini Classic tentoongesteld, een Austin Cooper S uit 1964. Kortom, de ideale gelegenheid om de rijke – oude en recente – geschiedenis van het merk te bewonderen tijdens deze prachtige tijdelijke tentoonstelling op maat. De fans zullen in hun nopjes zijn!

 

_______________________________________________________

 

PRAKTISCHE INFORMATIE:

 

De ‘ZOUTE GALLERY by Ey’ opent van donderdag 5 tot zondag 8 oktober zijn deuren voor alle grote MINI-fans.

 

Om het volledige programma te raadplegen en tickets te reserveren, kunt u terecht op de volgende website:

https://zoutegrandprix.be/nl/zoute-gallery-by-ey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait