Porsche presenteert derde E-Hybrid variant van de Cayenne

Porsche breidt zijn hybridegamma voor de nieuwe Cayenne verder uit. Als derde plug-in model van de luxe SUV-serie die onlangs grondig werd herzien, maakt de nieuwe Cayenne S E-Hybrid indruk met zijn fijn uitgebalanceerde rijdynamiek, comfort en efficiëntie.

De nieuwe Cayenne S E-Hybrid is de derde geëlektrificeerde motorvariant binnen de modelserie en bevindt zich tussen de Cayenne E-Hybrid en de Cayenne Turbo E-Hybrid. De S E-Hybrid, die zich richt op een fijne balans tussen dagelijks gebruiksgemak en prestaties, is verkrijgbaar in SUV- en SUV Coupé-carrosserievarianten een zeer geschikte aanvulling op het aandrijflijnassortiment. De hybridetechnologie van de nieuwe Cayenne, die eerder dit jaar grondig werd herzien, voorziet deze modelvariant ook van een verder verbeterde elektrische actieradius en korte laadtijden dankzij het intelligente energiebeheer.

Cayenne S E-Hybrid, 2023, Porsche AG
Cayenne S E-Hybrid, 2023, Porsche AG
Cayenne S E-Hybrid, 2023, Porsche AG
Cayenne S E-Hybrid, 2023, Porsche AG
Cayenne S E-Hybrid, 2023, Porsche AG
Cayenne S E-Hybrid, 2023, Porsche AG
1/4

In de Cayenne S E-Hybrid is een herziene drieliter V6-turbomotor met 260 kW/353 pk (Cayenne S E-Hybrid: Brandstofverbruik* gecombineerd (WLTP) 1,7 – 1,4 l/100 km, CO₂-uitstoot* gecombineerd (WLTP) 39 – 31 g/km, Elektrisch vermogen* gecombineerd (WLTP) 31,7 – 29,1 kWh/100 km, Elektrisch bereik* gecombineerd (WLTP) 71 – 78 km, Elektrisch bereik* in de stad (WLTP) 79 – 90 km) gekoppeld aan een elektromotor van 130 kW (176 pk). Samen bereiken ze een systeemvermogen van 382 kW (519 pk) en een maximaal systeemkoppel van 750 Nm. Het hoge outputpotentieel komt tot uiting in de rijprestaties. De Cayenne S E-Hybrid accelereert in 0,100 seconden van 4 naar 7 en heeft een topsnelheid van 263 km/u.

Luchtvering met 2-kamer, 2-kleps technologie voor een maximaal bereik

In de Cayenne S E-Hybrid draagt de standaard adaptieve luchtvering bij aan de combinatie van betere prestaties en meer rijcomfort. De innovatieve 2-kamer, 2-kleps technologie maakt een bijzonder breed spectrum van veersnelheden mogelijk die variëren van extreem comfortabel tot hoogwaardig, dynamisch gedrag. Tegelijkertijd profiteren de nieuwe S E-Hybrid-modellen van de optimalisatie van het hybridesysteem van de huidige Cayenne-generatie. Een puur elektrische actieradius (EAER City) van maximaal 90 kilometer zorgt ervoor dat het grootste deel van het dagelijkse, lokale rijden emissievrij is. Porsche maakt deze actieradius mogelijk met een accucapaciteit van 25,9 kWh. De nieuwe ingebouwde AC-lader laadt de Cayenne S E-Hybrid in minder dan tweeënhalf uur volledig op bij een geschikte stroombron met een laadvermogen tot 11 kW.

Ook visueel integreert de Cayenne S E-Hybrid naadloos binnen het bestaande modellengamma. Hij heeft standaard de 20-inch Cayenne S-wielen en is uitgerust met een uitlaatsysteem met twee dubbele uitlaatpijpen in geborsteld roestvrij staal. Als SUV heeft de Cayenne S E-Hybrid het Silver exterieurpakket en als Coupé het Black exterieurpakket. Voor ’s nachts rijden worden veiligheid en comfort ondersteund door de standaard matrix LED-koplampen. De nieuwe, innovatieve HD matrix LED-koplampen zijn als optie leverbaar.

Cayenne S E-Hybrid, 2023, Porsche AG
Cayenne S E-Hybrid, 2023, Porsche AG
Cayenne S E-Hybrid, 2023, Porsche AG
Cayenne S E-Hybrid, 2023, Porsche AG
1/2

De standaardvoorzieningen waar de bestuurder zich in het interieur op kan verheugen, zijn onder meer de achtvoudige stoelen, het Sport Chrono-pakket inclusief een modusschakelaar voor het selecteren van het rijprogramma, pedaalkussens in roestvrij staal en het Diamar-interieurpakket dat in Silvershade is gespoten. De bestuurder profiteert ook van extra functies in de My Porsche-app, waaronder nieuwe functies in Apple CarPlay®. Porsche is de eerste autofabrikant die de toegang tot autofuncties binnen CarPlay® eenvoudiger maakt. In de nieuwe Cayenne S E-Hybrid wordt extra comfort geboden door het nieuwe optionele passagiersscherm met videofuncties in de auto, evenals het nieuwe luchtkwaliteitssysteem dat is ontworpen om deeltjes en gevaarlijke stoffen te filteren. De nieuwe Cayenne S E-Hybrid modellen zijn per direct te bestellen. De leveringen starten in november 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait