Porsche en TAG Heuer brengen hulde aan de Carrera Panamericana

 

  • Binding: de Carrera-legende en de langdurige samenwerking met TAG Heuer
  • Inspirerend: de Porsche 550 Coupé, een puristische raceauto
  • Hommage: veel designelementen die verwijzen naar de beroemde race in Mexico
70 jaar geleden namen twee klantenteams, elk met een Porsche 550 Coupé, deel aan de spectaculaire Carrera Panamericana. En 60 jaar geleden presenteerde Jack Heuer een chronograaf polshorloge speciaal voor coureurs, genaamd TAG Heuer Carrera Chronograph. Als eerbetoon noemde hij het naar de legendarische Mexicaanse wegwedstrijd. Dit dubbel jubileum en hun nauwe band met de Carrera-legende worden door de twee bedrijven gevierd met een speciaal “Sonderwunsch” -project. Op basis van de 718 Cayman GT4 RS zijn twee uitzonderlijke auto’s gemaakt in samenwerking met Porsche Latijns-Amerika. De auto met racenummer 154 viert dit weekend zijn première op Rennsport Reunion 7, de grote fan meet-up op de Weathertech Raceway Laguna Seca in Californië.

Stuttgart/Monterey. Porsche en TAG Heuer zijn al vele jaren partners, die teruggaan tot een langdurige samenwerking in de autosport, gevolgd door verschillende gezamenlijke horlogelanceringen en nu resulterend in de ontwikkeling van een exclusief autoproject. Het Sonderwunsch-project ‘TAG Heuer x Porsche – Legends of Panamericana’ is geïnspireerd op de 550 Coupé waarin in 1953 twee klantenteams in de Carrera Panamericana raceten. Hij is gebaseerd op de 718 Cayman GT4 RS. Als een compromisloze auto die indruk maakt met zijn lichtgewicht constructie, uitzonderlijk wendbare chassisafstemming en geavanceerde aerodynamica, is het ontwerp van de best presterende serie Cayman vergelijkbaar met dat van de legendarische raceauto. De Sonderwunsch-auto met racenummer 154 debuteert dit weekend op Rennsport Reunion 7, waar hij te zien is in de tentoonstelling ‘TAG Heuer Heritage Experience’.

Patrick Dempsey, coureur, Amerikaanse acteur en merkambassadeur voor TAG Heuer en Porsche Design, zal niet alleen aanwezig zijn bij de première op Rennsport Reunion 7; midden oktober rijdt hij met deze nieuwe sportwagen in de eerste en tweede etappe van de Carrera Panamericana van dit jaar. Ook de tweede auto, met racenummer 152, wordt daar gepresenteerd. Deze 718 Cayman GT4 RS, die slechts licht afwijkt van de eerste auto, wordt begin 2024 geveild voor een goed doel.

De twee sportwagens werden gebouwd in de Porsche Sonderwunsch-werkplaats in Stuttgart-Zuffenhausen met de hulp van Style Porsche, het bedrijfsarchief, Porsche Latijns-Amerika en in samenwerking met TAG Heuer. De Porsche Exclusive Manufaktur-experts verbeteren unieke sportwagens met een combinatie van vakkundig vakmanschap en aandacht voor detail. Als onderdeel van zijn co-creatiestrategie herinterpreteert Porsche dus zijn legendarische Sonderwunsch-programma uit de late jaren 1970, waardoor het eenmalige auto’s kan ontwerpen die door klanten worden aangevraagd.

Uitspraken over TAG Heuer x Porsche – Legends of Panamericana
“We zijn verheugd om een van onze twee eenmalige Sonderwunsch-auto’s te presenteren als hoogtepunt van de Rennsport-reünie van dit jaar. Beide auto’s hebben designkenmerken van de legendarische Porsche 550 Coupé. Tegelijkertijd toont het project eens te meer aan waartoe het Sonderwunsch-programma van Porsche AG in staat is”, aldus Alexander Fabig, Vice President Individualization and Classic bij Porsche AG.

“Met TAG Heuer en Porsche bracht de Carrera Panamericana twee merken samen die zoveel gemeen hebben: innovatie, een passie voor racen en het waarmaken van dromen. We willen onze samenwerking met dit paar eenmalige auto’s vieren. Het is ook een geschenk voor onze vele enthousiaste klanten in Latijns-Amerika”, zegt Robert Ader, hoofd marketing bij Porsche AG.

“Porsche Latijns-Amerika viert de legendarische Porsche-deelname aan La Carrera Panamericana tussen 1952-1954, met de creatie van deze twee speciale voertuigen. Dit jaar zijn we er trots op dat we niet alleen een eerbetoon hebben gemaakt aan het startnummer 152 dat in 1953 in zijn klasse won op de Carrera Panamericana, maar ook dat we de teamrace hebben nagespeeld met het startnummer 154. Ter ondersteuning van onze Corporate Social Responsibility-programma’s zal het nummer 152 ook worden geveild voor nobele doeleinden in Mexico”, aldus Tobias Eninger, CEO van Porsche Latijns-Amerika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait