‘Back on track’ Porsche . Tim Havermans

Porsche viert de 75e verjaardag van de productie van sportwagens. Dat betekent natuurlijk dat Porsches de afgelopen 7,5 decennia hebben meegedaan aan races en rally’s over de hele wereld. Dat resulteerde in talloze successen en ontelbare overwinningen, behaald in zowel gerenommeerde races als op amateurniveau. Maar zoals een Porsche-reclame ooit zei: “Er zijn geen oude Porsches, alleen nieuwe eigenaars”, een Porsche raceauto houdt nooit op een Porsche raceauto te zijn. En dat betekent dat veel van de auto’s die tientallen jaren geleden voor de overwinning streden, nog steeds worden gebruikt door hun nieuwe eigenaars.

Historische races zijn erg populair, en dat is precies waarr de huidige eigenaars van deze auto’s ze “Back on Track” brengen. En dat is precies waar de geschiedenis van elk van deze auto’s, vaak zeer zeldzaam, voortleeft. Soms spannend, soms tragisch, maar altijd fascinerend. En dat is ook de emotie die een lezer heeft bij het lezen van ‘Back on Track’. De auteur en fotograaf Rüdiger Mayer, bekend van het boek Racing & Recipes, bracht vele uren door op circuits en historische evenementen (Spa Classic, Zandvoort Historic GP, Rennsport Reunion of Le Mans Classic om er maar een paar te noemen) om de echte sterren van het circuit te fotograferen.

 

34 verschillende auto’s krijgen allemaal hun eigen hoofdstuk in ‘Back on Track Porsche’. Van de Otto Mathé Fetzenflieger tot de Porsche 919 Hybrid, van de Porsche 718 Spyder tot de Porsche 718 Cayman GT4 Rallye, van ijsraces tot circuitraces, je vindt het allemaal in dit unieke boek. Rüdiger Mayer legt de verhalen en geschiedenis van elke auto kort, maar gedetailleerd en goed onderzocht uit. Bovendien zijn zijn fotografische talenten meer dan gemiddeld, zodat elk hoofdstuk vergezeld gaat van een aantal fantastische foto’s.

 

 

Het voorwoord van ‘Back on Track’ is van Jürgen Barth, Roland Kussmaul en Norbert Singer en dat brengt deze legendes ook Back on Track. Back on Track Porsche’ is een geweldig boek, maar helaas (tot nu toe?) alleen verkrijgbaar in het Duits. Maar de prachtige foto’s maken het goed voor degenen die de Duitse taal niet machtig zijn. Het boek is verkrijgbaar in zowel een reguliere editie als een gelimiteerde en genummerde oplage van 75 exemplaren, in een slipcase en gesigneerd door de 3 heren die het voorwoord schreven. En voor de echte verzamelaars zijn er 2 verschillende Limited Art edities (Type 934 & Type 718-WRS) van slechts 20 exemplaren verkrijgbaar voor de prijs van 296€.

 

Meer informatie en waar je het boek kunt kopen: www.backontrackporsche.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait