Voorstelling Hemicuda rally 2023

De 22ste Hemicuda Rally wordt opnieuw een tweedaagse, met op zaterdag 14 oktober een proloog in de buurt van Middelkerke en zondag dan de eigenlijke wedstrijd.

Autostal Hemicuda geeft de naam aan de wedstrijd maar de organisatie gebeurt in een samenwerking met Autostal Atlantic. Buiten voor het regionale rallykampioenschap telt de rally ook voor de Flanders International Rally Challenge (FIRC) en dat brengt traditioneel ook heel wat buitenlandse teams naar Koekelare. Met een kleine klassementsproef van een tiental kilometer in Middelkerke wordt zaterdag 14 oktober om 18 uur de Hemicuda Rally gestart. De deelnemers vertrekken in omgekeerde nummervolgorde over de smalle donkere polderwegen van de kustgemeente. Wie de snelste tijd neerzet, start op zondag als eerste. Op zondag 15 oktober worden drie lussen van drie proeven gereden ttz. Kortemark, Houthulst en Koekelare. Het wedstrijdcentrum blijft op de terreinen van Bouwmaterialen Willaert in Koekelare, al jarenlang een trouwe sponsor en mecenas voor het evenement.

KODAK Digital Still Camera

Vooraf werd een limiet van 150 deelnemende teams vooropgesteld, maar een week voor de wedstrijd zien we al een lijst waarop 156 teams prijken, inclusief 25 buitenlandse teams en 53 historics. Andy Lefevere en Marc Noppe, op de VW Polo GTI Rally2, staan genoteerd als topfavorieten voor de zege. Maar ze zullen weerwerk krijgen van enkele oude bekenden zoals Gunther Monnens (Porsche 991 GT3), Bjorn Syx (die zijn “historic” verruilde voor een Citroën C3 rally2) en de lokale helden Steve Bécaert (Ford Fiesta Rally2) en Bert Coene (idem), steeds goed voor de ereplaatsen. Ook bij de Historics zal de strijd woeden tussen Nick Toorré (Ford Sierra RS Cosworth) en Tom Calcoen op de krachtige Ford Escort BDA. Voorlopig zijn Paul Lietaer en Stefaan Stouf de grote afwezigen op deze afspraak. Voor het overige mag u deze wedstrijd nog afkruiden met een resem aan Evo X-wagens, nog altijd een meer dan valabele wagen in regionale rally’s en natuurlijk ook een ellenlange lijst aan spectaculaire BMW’s.

De toeschouwers, die krijgen zoals steeds een luxe-behandeling met live commentaar aan het start- en finishpodium, een goed opgezette catering, rally-radio en live facebook en een mooi verzorgd programma dat je gewoonweg moet aanschaffen.

KODAK Digital Still Camera

Wie Wat Waar Info

Autostal Hemicuda vzw, Dronckaertstraat 586, 8930 Lauwe i.s.m. Autostal Atlantic De Hemicuda Rally komt in aanmerking voor het VAS regionale kampioenschap voor Rally en Historic Rally, evenals de diverse provinciale kampioenschappen (PAK) en de Flanders International Rally Challenge (FIRC)

Rallycentrum bij Bouwmaterialen Willaert, Oostmeetstraat 100, 8680 Koekelare.

De wedstrijd, over 269,6 kilometer, start op zaterdag met de proloog (18u) in Middelkerke. Op zondag worden 3 lussen met telkens 3 klassementsproeven verreden (start op Koekelare om 8u30).

De deelnemerslijst

Info: Jan Verschaeve – www.hemicuda.be info@hemicuda.be

KODAK Digital Still Camera
KODAK Digital Still Camera
KODAK Digital Still Camera
KODAK Digital Still Camera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait