DirectLease zet elektrisch rijden in de fast lane met voorbereiding op nieuwe wagenpremie

Antwerpen, 6 november 2023 – De Vlaamse Regering heeft onlangs een gloednieuwe premie voor elektrische wagens gelanceerd, die kan oplopen tot wel €5.000. Haar doel is om particulieren, vzw’s en bedrijven in deelmobiliteit aan te moedigen om groener te gaan rijden. DirectLease, onderdeel van de Van Mossel Automotive Group, staat alvast in polepositie om haar klanten nu al te laten profiteren van deze premie.

Om een vergroening van wagens op de baan te bekomen, heeft de Vlaamse Regering een premie gelanceerd die van kracht zal gaan vanaf 1 januari 2024. Deze premie heeft als doel om de drempel tot de aanschaf van een elektrisch voertuig te verlagen. Door elektrisch te rijden reduceer je niet enkel de uitstoot tot nul, maar beperk je ook je verbruik en zijn de kosten eveneens lager ten opzichte van bijvoorbeeld een benzinewagen.

 

Wat houdt de premie in? 

Vanaf 1 januari 2024 kunnen particulieren, vzw’s en bedrijven in deelmobiliteit subsidies aanvragen voor elektrische auto’s. De premie voor nieuwe elektrische voertuigen bedraagt €5.000 in 2024, €4.000 in 2025 en €3.000 in 2026. Voor tweedehands elektrische auto’s zijn er premies van respectievelijk €3.000, €2.500 en €2.000 in dezelfde jaren. Enkele voorwaarden zijn van toepassing: men moet woonachtig zijn in het Vlaams Gewest, de aankoopprijs van de auto mag niet hoger zijn dan €40.000 incl. btw en de auto mag niet binnen drie jaar of 36 maanden worden doorverkocht.

 

Voordelen voor DirectLease klanten

Deze nieuwe voordelen gelden ook voor wie een elektrische auto leaset, met een korting van €139 op het maandelijkse leasebedrag (€5.000 gedeeld door de minimale leaseperiode van 36 maanden). DirectLease biedt een Belgische primeur: wie nu een auto reserveert, staat in januari, wanneer de aanvragen voor de premie van start gaan, vooraan in de rij.

“Bij DirectLease zijn we trots om als eerste in België onze klanten te laten profiteren van deze nieuwe premie voor elektrische voertuigen. Het is een primeur die de toewijding van het DirectLease team aan het leveren van de best mogelijke service en expertise aan onze klanten benadrukt. We omarmen de groenere revolutie en willen onze klanten als eersten op weg helpen naar een duurzamere toekomst”, vertelt Erwin Coesens, Country Manager van DirectLease. “Met dit sterke signaal van de Vlaamse overheid wordt elektrisch rijden niet enkel toegankelijk voor iedereen (bij DirectLease reeds vanaf €250 incl. btw per maand). De consument wordt ook via het Private Lease aanbod van DirectLease compleet ontzorgd. We onderstrepen hiermee nogmaals waarvoor we bij Van Mossel staan, namelijk ‘Voor mobiliteit, voor iedereen'”, besluit Koen Claesen, CEO Van Mossel BeLux.

 

Bestel nu alvast je wagen bij DirectLease via www.directleaseprive.be en profiteer als allereerste van deze nieuwe premie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait