TuningXperience toont zeldzame scene-schatten.

Datsun GX 1200, Jaguar XJS en Rolls Royce Silver Spur inspireren de fans.

 

De tuningXperience is van 2 tot 10 december het middelpunt van de Essen Motor Show (preview day: 1 december). Hier bewijst Europa’s scene elk jaar weer opnieuw haar vaardigheden en kunnen. Ongeveer 150 voertuigen uit elf landen zullen hal 5 van de Messe Essen met de meest uiteenlopende facetten en stijlen omtoveren tot een kleurrijk podium. Dit jaar kunnen fans daarbij genieten van meer zeldzame modellen dan ooit. Hieronder bevinden zich unieke schatten zoals Datsun GX 1200, Honda Acty, Jaguar XJS, Lotus Esprit Turbo en Rolls
Royce Silver Spur.

“De diversiteit en de facettenrijkdom zijn zeker de beste kenmerken van de tuningswereld. Dit begint al met de nagenoeg onbeperkte keuze van het basismodel. Voeg daar ook nog de verschillende tuningstijlen aan toe, of dat nu gaat om race style, OEM-style of classic look, en de creativiteit is eindeloos. Elke auto is anders – net als de eigenaar,” legt Sven Schulz, organisator van tuningXperience, uit.

Elektro trifft Verbrenner: Der Bottroper Edel-Tuner BRABUS präsentiert die vollelektrisch angetriebene Luxuslimousine EQS 53 auf Basis des AMG EQS 53 mit satten 761 PS. Das toppen nur noch die 900 PS des auf 25 Exemplare streng limitieren 900 Rocket R, für den ein Porsche 911 Turbo S die Grundlage bildet. Diese und weitere Fahrzeuge erwarten die Fans vom 2. bis 10. Dezember 2023 (Preview Day: 1. Dezember) auf der Essen Motor Show in der Messe Essen. Rund 500 Aussteller präsentieren auf dem Festival für sportliche Automobile alles rund um Performance & Racing, Lifestyle & Tuning, Motorsport und Classic Cars. Eine reguläre Tageskarte kostet 20 Euro und gibt es im Online-Ticketshop unter www.essen-motorshow.de.
24-10-2023/Essen/Germany
Foto: Schuchrat Kurbanov/©MESSE ESSEN GmbH

Klassieke voertuigen in opmars
Wat hebben Jaguar XJ40, Opel Kadett en VW Golf 1 GTI met elkaar gemeen? Ze zijn allemaal ouder dan 30 jaar en behoren daarmee tot de oldtimers.
Bovendien staan ze dit jaar in het stralende middelpunt van de tuningXperience, naast andere klassieke modellen zoals de Audi S2 Avant, BMW E28 en Porsche 944. “Oudere voertuigen hebben een speciale charme, vooral in het moderne straatbeeld. Ze onderscheiden zich van de huidige voertuigmodellen en hun duidelijke randen en tijdloze look zorgen vaak voor bewonderende blikken. Dat maakt ze natuurlijk ook interessant voor tuners, vooral omdat er geen uitleesapparaten of computers nodig zijn voor de ombouw,” zegt Schulz, die de fascinatie voor oudere voertuigen ook in de tuningswereld uitlegt.
INFORMATIE
Maar uiteraard komen ook de liefhebbers van nieuwere voertuigen aan hun trekken bij tuningXperience. De line-up omvat talrijke actuele en deels gloednieuwe modellen met smart en netwerktechnologie. Aan het begin staan bijvoorbeeld Audi RS3 Sedan, BMW M3 Competition, Chevrolet Corvette en Toyota Supra MK5. Dan zijn er nog de bijzonder sportieve modellen die zeer exclusief zijn en af fabriek al zijn uitgerust met respectabele features. Dat weerhoudt echte tuners er natuurlijk niet van om het maximale te halen uit
voertuigen zoals de Audi R8 V10 Performance Spyder, Ferrari F430 en Porsche 991.2 GT3 RS.
Vrouwen veroveren de tuningswereld
Toegegeven, vrouwen zijn niet helemaal nieuw in de tuningswereld. Al enkele jaren laten ze zien dat tuning geen kwestie van geslacht is en leveren enkele van de meest bijzondere en mooie modellen die de Europese scene te bieden heeft.
Dat laten ook verschillende voertuigen in de tuningXperience van dit jaar zien, zoals de Audi RS6 Avant (4G), BMW E46 Cabrio, Cupra Born, Nissan 300ZX, VW Golf 6 GTI en een VW Kever uit 1966.
Na de succesvolle première van getunede tweewielers op de tuningXperience van vorig jaar, gaat het evenement dit jaar verder met bijzondere bikes die een glimlach op het gezicht van bezoekers zullen toveren. Iedereen die liever op een chopper richting de woestijnhorizon zou willen gaan, kan onder andere een Harley-Davidson Heritage in lowriderstijl tegenkomen met de naam ‘La Diosa’ en
een Krause Duo 4/1, die ‘Luftikus’ wordt genoemd vanwege de speciale ombouw.
Daarnaast omvat de line-up meerdere getunede modellen van de Duitse fabrikant Simson zoals Schwalbe KR51/2, Star SR4/2 en S51.
Tickets verkrijgbaar in de onlineshop
De tuningXperience is dit jaar een van de vele highlights op de Essen Motor Show.
In totaal presenteren ongeveer 500 exposanten hun producten en beursinnovaties op de Messe Essen. Tickets zijn verkrijgbaar op www.essenmotorshow.de, een dagkaart kost 20 euro

Einen ersten Vorgeschmack auf die nächste Essen Motor Show gibt Aussteller H&R Spezialfedern mit dem Neuaufbau eines Ford Capri MK3 in auffälliger Aston-Martin-F1-Grün-Lackierung. Holyhall hatte im wahrsten Sinne die Finger im Spiel und setzte beim Rohrrahmen und den zahlreichen Einzelanfertigungen auf echte Handarbeit. Das Ergebnis kann sich sehen lassen, findet auch Johannes Döll. Dieses und weitere Fahrzeuge erwarten die Fans vom 2. bis 10. Dezember 2023 (Preview Day: 1. Dezember) auf der Essen Motor Show in der Messe Essen. Rund 500 Aussteller präsentieren auf dem Festival für sportliche Automobile alles rund um Performance & Racing, Lifestyle & Tuning, Motorsport und Classic Cars. Eine reguläre Tageskarte kostet 20 Euro und gibt es im Online-Ticketshop unter www.essen-motorshow.de.
24-10-2023/Essen/Germany
Foto: Schuchrat Kurbanov/©MESSE ESSEN GmbH

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait