Testrit in de Balearen Sportieve smart #3 SUV-coupé verkent de serpentines en kustwegen van Mallorca

De eerste uitgebreide testritten met de onlangs aangekondigde smart #3 (1)  vonden plaats eind november.
• Smart kondigt een extra instapmodel aan : met de #3 Pro biedt smart een uitgebreid assortiment van vijf modellen bij de lancering op de markt aan.
• De #3 zal tegen het einde van 2023 beschikbaar zijn voor klanten in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Italië, Nederland en Oostenrijk. Andere markten, waarin België zullen begin 2024 worden gelanceerd.

28 november 2023, Leinfelden-Echterdingen, Duitsland. Tijdens de eerste grootschalige Europese testrit met de media verkenden de deelnemers het rijke en gevarieerde landschap van het Balearen eiland: in totaal testten 120 journalisten en contentmakers uit 17 landen de sportieve smart #3 op de wegens van Mallorca. Op de smalle slingerwegen, door beboste gebieden, kleurrijke boomgaarden en langs de kust konden de deelnemers de dynamische rijstijl van de #3 in al zijn facetten testen.
Mallorca is de perfecte testomgeving om onze nieuwe SUV-coupé uit te proberen. Het gevarieerde landschap zorgt voor een breed reeks aan rijomstandigheden waarin de #3 zijn krachten kon laten zien. De #3 maakt niet alleen een dynamische visuele indruk, maar presteert ook op het gebied van rijprestaties,” verklaart Dirk Adelmann, CEO van smart Europe GmbH.

De SUV-coupé roept sterke emoties op: uitstekende prestaties en dynamisch design
De #3 zet het premium EV-segment op zijn kop als een sportieve SUV-coupé. Met zijn atletische rondingen en krachtige “haaienneus” valt hij op als een tijdloos elegante dagelijkse partner. Het uiterlijk wordt afgerond door de brede A-vormige grille en slanke LED-koplampen. De grote 19-inch wielen completeren de sportieve uitstraling, en in de BRABUS-uitvoering heeft de #3 zelfs 20-inch velgen. Het panoramische halo-dak verbindt de omgeving met het interieur van de auto om een uitnodigende sfeer te creëren – een perfecte gelegenheid om nog meer van het pittoreske landschap van Mallorca te genieten.
Het sportieve exterieur wordt weerspiegeld in de prestaties van de #3: het piekvermogen varieert van 200 kW op vier modellen tot 315 kW in de BRABUS, wat een benchmark is in het marktsegment. De acceleratie varieert van 5,8 seconden tot 3,7 seconden. In minder dan 30 minuten laadt de #3 op van 10 tot 80 procent en is klaar om te gaan.

Soepele rijervaring dankzij geavanceerde software met responsieve OTA-updates
Dankzij zijn moderne softwareomgeving is de smart #3 een intelligente partner in het dagelijks leven en ondersteunt hij de bestuurder met een intuïtief ecosysteem voor het rijden. Dit omvat verschillende systemen als onderdeel van de slimme pilot assistent, zoals een snelwegassistent (HWA) en automatische parkeerassistent (APA). De smart #3 heeft ook Android Auto en Apple CarPlay2 (2) , waarmee bestuurders smartphonefuncties en apps naar het infotainmentdisplay kunnen brengen. Om ervoor te zorgen dat het systeem altijd up-to-date is, implementeert smart constructieve feedback en is het in staat om functies snel te ontwikkelen en over-the-air (OTA) updates op korte intervallen uit te brengen die door de gebruiker direct kunnen worden geïmplementeerd zonder een bezoek aan het servicecentrum. In 2023 zijn al vier OTA-updates succesvol uitgerold voor smart #1-klanten.

Pro aangekondigd als vijfde model van de smart #3
Tijdens de testrit  kondigde smart ook nieuws aan over de modellen : naast de BRABUS, 25th Anniversary Edition, Premium en Pro+, komt er een vijfde #3-model. De Pro vult het portfolio aan als een aantrekkelijke instapoptie voor bestuurders die op zoek zijn naar een bijzonder aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. Met zijn piekvermogen van 200 kW accelereert de Pro van 0 naar 100 km/u in slechts 5,8 seconden. Net als de andere modellen heeft de Pro ook een uitgebreide lijst met functies om een soepele en eenvoudige rijervaring te garanderen, met zijn 9,2 inch full HD instrumentencluster en 12,8 inch full HD centraal aanraakscherm voor info-entertainment.

Beschikbaar vanaf Eerste trimester 2024 in België
Tijdens de IAA Mobility van dit jaar begin september werd de smart #3 voor het eerst aan een Europees publiek gepresenteerd. Na de testrit eind november wordt hij gelanceerd in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Italië, Nederland en Oostenrijk eind dit jaar. Extra Europese markten zullen begin 2024 volgen, België inbegrepen. De prijs start vanaf 37.495€, BTW inbegrepen.

Met smart #3 bevestigt smart zijn ambitie om een SUV-coupé aan te bieden met een aantrekkelijk design, verrassende prestaties en tegelijkertijd 100% elektrische mobiliteit. Het voltooit daarmee de vernieuwing van smart na de succesvolle lancering van smart #1”, verklaart Henry Wattel, CEO smart Belgium Srl.

(1) Gecombineerd elektriciteitsverbruik in kWh/100 km: 17,6 (BRABUS-lijn), 16,3 (Premium-lijn & 25th Anniversary Edition), 16,8 (Pro+-lijn), 17,2 (Pro); Gecombineerde CO2-uitstoot in g/km: 0; Elektrisch bereik (WLTP) in km: 415 (BRABUS-lijn), 455 (Premium-lijn en 25th Anniversary Edition), 435 (Pro+-lijn), 325 (Pro). Meer informatie over het officiële brandstofverbruik en de officiële specifieke CO2-emissies van nieuwe personenauto’s vindt u in de Gids voor brandstofverbruik, CO2-emissies en elektriciteitsverbruik van nieuwe personenauto’s, die gratis verkrijgbaar is bij alle verkooppunten van Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern Scharnhausen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait