TOYOTA GAZOO Racing klaar voor Dakar 2024 in Saoedi-Arabië

  • Nieuwe Toyota GR DKR Hilux EVO T1U klaar voor Dakar-actie
  • Fabrieksteam met vijf auto’s volledig voorbereid
  • Shakedown, technische controles en proloog wachten op je

De start van de 2024-editie van de Dakar Rally is nog maar een paar dagen verwijderd en het TOYOTA GAZOO Racing (TGR) Dakar Team heeft zich opgesteld in de buurt van het startbivak in de noordelijke Saoedi-Arabische stad Alula, waar de race op 5 januari van start gaat met een 28 km lange proloog. Alle vijf de GR Hilux EVO’s van het team zijn volledig ter plaatse geassembleerd en zullen een shakedown ondergaan om te bevestigen dat alle systemen werken zoals verwacht, voordat het team de vereiste technische controles afrondt.

Het team wordt vertegenwoordigd door Lucas Moraes en Armand Monleon; evenals Seth Quintero en Dennis Zenz, beide teams racen in Red Bull-kleuren. Giniel de Villiers en Dennis Murphy zullen racen in GR-kleurstelling, net als hun teamgenoten Saood Variawa en Francois Cazalet; en Guy Botterill en Brett Cummings.

De vijf bemanningen zullen de 12 etappes van Dakar 2024 aangaan, te beginnen met de proloog op 5 januari in de buurt van Alula; en het beëindigen van de laatste etappe die leidt naar de kuststad Yanbu. De rustdag vindt plaats op 13 januari in de Saoedische hoofdstad Riyad.

AANHALINGSTEKENS:

Alain Dujardyn, TGR W2RC Team Principal: “We zijn verheugd om aan het begin te staan van een nieuw tijdperk voor TGR’s Dakar- en W2RC-team. We hebben niet alleen een nieuwe auto, in de vorm van de GR DKR Hilux EVO T1U, maar we hebben ook vier nieuwe teams die voor ons deelnemen aan de Dakar Rally. Ik wil al onze teams veel succes wensen voor de komende race, vooral de teams die ook zullen deelnemen aan de rest van het W2RC-seizoen. We hebben een geweldige auto en we hebben een geweldig technisch team. Nu is het tijd om te gaan racen.”

Shameer Variawa, SVR-teambaas: “Ik heb twee Dakar-rally’s als coureur voltooid, maar dit jaar ben ik blij om niet alleen terug te keren als teambaas, maar ook als trotse vader. Mijn zoon, Saood, zal racen in zijn eerste Dakar Rally, en ik wens hem en Francois een goede, schone race. Wat de rest van het team betreft, zijn we verheugd om onze nieuwe GR Hilux EVO in actie te zien en zijn prestaties te meten met de concurrentie.”

Partners

Red Bull heeft zich gevestigd als de belangrijkste supporter van extreme sporten en atleten, en past als zodanig perfect bij de Dakar- en W2RC-inspanningen van TOYOTA GAZOO Racing. De Oostenrijkse energiedrankfabrikant werkt al vele jaren samen met TGR en de betrokkenheid wierp zijn vruchten af toen het team in januari 2022 een tweede Dakar-titel won en in 2023 een derde.

SpeedMax is een huismerk van CantuStore, het grootste omnichannel-platform en leider op de markt voor bandenvervanging in Brazilië. SpeedMax bevordert maximale prestaties door middel van high-performance banden die geschikt zijn voor alle soorten voertuigen, van personenauto’s tot vrachtwagens en tractoren, evenals binnenbanden en vrachtwagenwielen.

Het team wordt ook ondersteund door Innovation Group Services, Toyota Financial Services, Toyota Genuine Motor Oil, Eurol, Repsol Renewable Fuels, BF Goodrich, Sparco, Maxion Wheels en Kinto. SVR wordt ondersteund door Jonsson Workwear, USN en Ingco.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait