DE TWEE DS AUTOMOBILES-COUREURS IN DE PUNTEN VOOR DE EERSTE E-PRIX VAN HET FORMULE E SEIZOEN 10!

  • DS Automobiles behaalde een dubbele puntenfinish in de E-Prix van Mexico-Stad, met Jean-Éric Vergne als zesde en Stoffel Vandoorne als achtste
  • De Fransman overschreed de symbolische grens van 1000 punten in het volledig elektrische kampioenschap
  • Na de openingsronde in Mexico wordt seizoen 10 van het ABB FIA Formula E World Championship hervat in Saoedi-Arabië van 26-27 januari

 

Het ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap is zaterdag van start gegaan op het Autódromo Hermanos Rodriguez, gelegen in het Magdalena Mixhuca-park in het noordoosten van Mexico-Stad.

Het 10e seizoen van het volledig elektrische eenzitterskampioenschap begon goed voor DS Automobiles en zijn partner PENSKE AUTOSPORT, met twee auto’s in de punten waarmee de Franse premiumconstructeur de gedeelde vierde plaats in het voorlopige teamklassement kon bezetten.

Met beide DS E-TENSE FE23-auto’s in de top 10 na de kwalificatie, heeft het DS PENSKE-team laten weten dat het dit seizoen een kracht is om rekening mee te houden. Nadat hij de duels had bereikt door de op één na snelste tijd in zijn kwalificatiegroep neer te zetten, stond Stoffel Vandoorne achtste op de startgrid, twee plaatsen voor zijn teamgenoot Jean-Éric Vergne.

Gedurende de race onderstreepte JEV zijn talent en ervaring nog maar eens door snel op te klimmen naar de zesde plaats. De Fransman schaduwde Mitch Evans tijdens de tweede helft van de race en kon niet helemaal een weg vinden op een circuit waar het notoir moeilijk is om in te halen. Door acht punten mee naar huis te nemen voor de zesde plaats aan de finish, passeerde de enige tweevoudig kampioen in de geschiedenis van de sport de symbolische benchmark van 1000 punten gescoord in de Formule E sinds de start in 2014.

Ook Stoffel Vandoorne leverde een degelijke prestatie nadat hij als achtste over de finish kwam. Net als zijn teamgenoot Jean-Éric Vergne had de Belg duidelijk het potentieel om zijn eindresultaat tegen het einde van de race te verbeteren, maar hij bleef steken in een achtervolgend peloton waar de posities grotendeels vast bleven.

Na dit openingsevenement op het Amerikaanse continent wordt het ABB FIA Formula E World Championship over twee weken hervat op vrijdag 26 en zaterdag 27 januari, met twee ronden in Diriyah in Saoedi-Arabië.

 

Eugenio Franzetti, DS Performance Director:

“We zijn blij met de manier waarop het seizoen is begonnen. Deze eerste race heeft ons waardevolle feedback gegeven over de kwaliteit van de enorme hoeveelheid werk die we de afgelopen maanden hebben verzet. Ons doel was om te verbeteren ten opzichte van vorig jaar, en dat hebben we gedaan. Onze DS E-TENSE FE23-auto’s presteerden zowel in de kwalificatie als in de race sterk. Het was belangrijk om beide auto’s in de punten mee naar huis te nemen, wat van vitaal belang is voor het kampioenschap. Maar we zijn nog niet op het niveau van sommige van onze rivalen en daarom moeten we nog harder blijven werken om die kloof te verkleinen.”

 

Jean-Eric Vergne, Formule E-kampioen van 2018 en 2019:

“Over het algemeen ben ik erg tevreden met het prestatieniveau dat we hebben laten zien en het was duidelijk een goede verbetering ten opzichte van het begin van vorig seizoen. Het is jammer dat een paar details me ervan weerhielden om het beter te doen in de kwalificatie, want ik had een heel goed racetempo. Aan het einde van de race was ik aanzienlijk sneller dan Mitch Evans, maar het was onmogelijk om hem te passeren omdat de grip buiten de racelijn zeer beperkt was. Desalniettemin wonnen we vier plaatsen door de strategie- en aanvalsmodi goed te gebruiken en hadden we een van de meest competitieve auto’s die er waren in termen van racetempo. Het is ook duidelijk te zien dat er een heel goed gevoel heerst binnen het team. Dat is allemaal heel positief en het belooft veel goeds voor de toekomst. Het doel in Diriyah zal zijn om het beter te doen in de kwalificatie, maar met het harde werk dat plaatsvindt binnen het team en de huidige dynamiek, heb ik er alle vertrouwen in.”

 

Stoffel Vandoorne, Formule E-kampioen 2022

“Voor de eerste race van dit nieuwe seizoen vond ik het niet zo erg. Er zijn een paar veranderingen geweest binnen het team en vanuit mijn oogpunt was het de eerste keer dat ik met mijn nieuwe ingenieur werkte. Het belangrijkste was om een schoon weekend te hebben zonder grote fouten, en dat is wat we hebben gedaan. Het team plaatste twee auto’s in de punten, wat de vooruitgang laat zien die sinds vorig jaar is geboekt. Maar waar ik echt blij van word, is om het potentieel van de auto en het team te zien. Het is duidelijk dat we betere resultaten willen neerzetten dan vandaag, maar we hebben alle tools tot onze beschikking om dat te doen.”

Kerncijfers sinds DS Automobiles toetrad tot de Formule E:

  • 106 wedstrijden
  • 4 kampioenstitels
  • 16 overwinningen
  • 47 podia
  • 22 pole posities

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait