Brugge Auto Classics 2024. Alain Mervilde

Een mooi moment van verpozing.

 

Zoals jullie zelf kunnen vaststellen bij de twee reportages van onze vaste “potrettentrekkers”: Vincent, Wilfried en Belinda was het beslist de moeite om een paar uurtjes naar het nieuwe congrescentrum in Brugge af te zakken om “Brugge Classics” te bezoeken. Een medaille voor  “moed en opoffering” alvast voor vader en zoon Delobelle die het aandurfden om na vijf jaar afwezigheid, de draad weer op te nemen en in navolging van “Auto Retro” het congrescentrum weer te vullen met Klassiekers en dreamcars.

Niet evident in huidige tijden en daarom ook meteen een dikke duim, het was zeer knap. De zaal was tot de nok gevuld met een mooi divers aanbod waar eenieder minstens een model naar zijn smaak, goesting en of verlangen kon vinden. Wijzelf gingen op bezoek en bij enkele vrienden en experts die er een mooie show van maakten.

“Ital Mobiel  Classic” stond vooraan met natuurlijk het mooiste dat Italië u kan bieden. Wie vielen voor de zilvergrijze Alfa GTV6 maar vooral voor de bloedrode Alfa Sud Sprint die ook in de prijzen viel. “GT Care” had de wagen onder handen genomen met een opvallend resultaat zelden een mooiere gezien.  Het “central court” was Aston Martin in de picture en daar hadden met medewerking van o.a. mijnheer: Aston Martin Brussels Freddy Loix, voor de meesten ook gekend als “Fast Freddy” en “Oldtimerfarm” een zeer mooi gamma Aston Martin’s samen gebracht die de historie van het merk mooi in beeld brachtten. De laatsen lieten zich ook met andere juwelen niet onbetuigd of wat dacht je.

Op de stand van “Rock N Roll Classics” waren er natuurlijk ook een hele reeks toppers te zien. Ook zij hadden er aantal Aston’s in de aanbieding, maar wij keken met enige verbazing naar een Mercedes 450 SEL 6.9. een topper. volgende weekend gaan we ook nog eens bij hen langs op “Retromobile” in Parijs.

Bij “Powercars” kun je nog altijd terecht voor de betere Porsche maar ze zijn ondertussen ook in het “elektrisch verhaal” gestapt, daarvoor moet je wel naar Loppem. Op de stand van 4×4 Roots” stond er onder andere een unieke Renault Viva 4 tekoop “dans son jus” zoals we zeggen. Nog nooit een lik verf of andere aanpassing gezien en dat sedert zijn geboorte ergens in de jaren ’30, maar rijklaar.  dit en de nog vele diverse clubstands , modellen en auto’s maakten het beslist de moeite om er rond te wandelen. We denken hierbij o.a. de Bizzarini, de DMC of de Rally Ascona  van een andere legende “Paul Lietaer die zelf present was om zijn  boek, over zijn rallyleven te promoten.

Samenvattend, een event die alvast zijn plaats op de kalender verdient en hopelijk vertrokken is voor nog vele edities.

 

Alain Mervilde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait