Subaru is en blijft veilige keuze

VERNIEUWDE SOLTERRA OP AUTOMOTIVE EMOTION SUMMIT 2024

  • Voortaan 3-fase laden
  • Nog uitgebreider veiligheidssysteem
  • Acht jaar garantie voor ultieme zekerheid

Schiphol Rijk, 16 februari 2024 — Subaru presenteert een aangepaste versie van zijn volledig elektrische Solterra op de Automotive eMotion Summit 2024 van 20 tot en met 22 februari op luchthaven van Zaventem. Betere laadprestaties, meer veiligheid en een riante garantiedekking zijn enkele van de belangrijke aanpassingen. 

Subaru’s aanwezigheid op het Brusselse evenement is een logische. De beurs richt zich voornamelijk op zakelijke gebruikers, overheden en fleetowners, een markt die ook bij het Japanse merk steeds belangrijker wordt. Subaru voegt de komende twee jaar namelijk vier volledig elektrische modellen aan zijn gamma toe.

Laadsysteem
Nu is het tijd voor een aangepaste versie van de Solterra. Om zijn gebruiksgemak te verbeteren, is het laadsysteem gewijzigd naar 3-fase laden. Hierdoor bedraagt de laadtijd voor een volledige laadbeurt met 11 kW-laadpaal slechts zes en een half uur. Ook thuisladen gaat door de aanpassing aanzienlijk sneller.

Stuurwiel
De buitenzijde van de Solterra onderging geen wijzigingen, in het interieur is een nieuw stuurwiel te vinden, dat beter zicht op het instrumentenpaneel biedt. Ook werd het standaard rijhulpsysteem uitgebreid. Nieuw is onder meer Emergency Steering Assist dat obstakels voor de auto detecteert, de remmen activeert en automatisch om het obstakel heen stuurt.

Automatisch optrekken
Ook toegevoegd zijn Front Cross Traffic Alert dat gevaar detecteert bij het naderen van een kruispunt, Adaptive Cruise Control Automatic Start dat de Solterra automatisch laat optrekken als de voorganger wegrijdt en Lane Change Assist dat kijkt of veilig van rijstrook kan worden gewisseld. Deze en alle andere veiligheidsvoorzieningen geven de Solterra de hoogst haalbare score van vijf sterren bij de EuroNCAP-botsproeven.

Acht jaar garantie
Net als de hybride- en benzinemodellen van Subaru, komt de nieuwe Solterra in aanmerking voor Safe8: 8 jaar garantie zonder kilometerbeperking. Meer zekerheid is er in autoland simpelweg niet te vinden. Met de vernieuwde Solterra onderstreept Subaru opnieuw waarom het rijden in een Subaru op alle fronten een veilige keuze is.

Standaard
De nieuwe Solterra staat vanaf 8 maart bij de Subaru-dealer voor prijzen die beginnen bij € 55.745,-. Welke van de drie uitvoeringen ook wordt gekozen, permanente vierwielaandrijving, een uitgebreid rijhulpsysteem en een rijke standaarduitrusting zijn altijd standaard,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait